به گزارش نما به نقل از تابناک: در پنج ماه اول سال 94 حمل مسافر ريلي كشور همانند دوره مشابه سال قبل با روند كاهشي مواجه بوده است كه اين امر عمدتا تحت تاثير كاهش درآمد سرانه كشور قرار دارد.
گزارش دفتر تحقيقات توليدي نشان ميدهد در مقابل تاثير كاهش درآمد سرانه استفاده بيشتر از وسايل نقليه شخصي براي مسافرت تا حدي بر اين روند موثر بوده است.
عملكرد بخش حمل و نقل تنها در بخش جابهجايي مسافر منفي نبوده است بلكه در شش ماهه اول سال جاري بخش حمل و نقل دريايي كشور در همه بخشها با كاهش قابل توجهي نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است كه اين كاهش تا حدي ناشي از كاهش واردات اساسي قرار دارد.
در سال 93 به دليل شرايط تحريم اقتصادي و لزوم خريد كالاهاي اساسي و ذخيرهسازي آن، آمار تخليه كالا در بنادر كشور افزايش يافت اما در سال 94 با توجه به چشمانداز بهتر نحوه تعامل با اقتصاد بينالمللي و افزايش توليد داخلي محصولات زراعي، ميزان واردات كالاي اساسي كاهش يافته و موجب كاهش عمليات تخليه در بنادر شده است.
همچنين كاهش صادرات كالاهاي معدني و ساختماني كه بخش قابل توجهي از صادرات غيرنفتي را تشكيل ميدهد بر كاهش روند عمليات تخليه و بارگيري در بنادر طي شش ماهه اول سال 94 موثر بوده است.
ميزان ترانزيت مواد نفتي و غيرنفتي طي 6 ماهه اول سال 94 نيز كاهش يافته است. اين در حالي است كه ميزان ترانزيت در سالهاي گذشته همواره با وجود موقعيت مناسب جغرافيايي كشور روند افزايشي داشته است.
با اين حال از مهمترين دلايل كاهش ترانزيت مواد نفتي مي توان به وضعيت نامناسب بازار بينالمللي اين محصولات و در خصوص كاهش ترانزيت مواد غيرنفتي نيز به ناآراميهاي اخير در كشور تركيه كه مقصد اصلي عبور كالاهاي ترانزيتي به سمت قاره اروپاست، اشاره كرد.