روزنامه ملت ما در اخبار ویژه شماره امروز خود به کنارهگیری چهار عضو حزب پنج نفری!، سفر قریبالوقوع یکی از مسئولان وزارت خارجه به باکو و ... پرداخت که در زیر آمده است.
*کنارهگیری چهار عضو حزب پنج نفری!
چهار نفر از اعضای حزب پنج نفری «مشروطه ایران» مقیم خارج، در یک اقدام خندهدار با انتشار یک نامه سرگشاده از حزب خود جدا شدند.
*سفر قریبالوقوع یکی از مسئولان وزارت خارجه به باکو
گفته میشود بهزودی یکی از معاونین وزارت امور خارجه به باکو سفر خواهد کرد که ظاهرا هدف از سفر به باکو مذاکره درباره وضع موجود در مناسبات دو کشور است. نکته آنکه تاریخ دقیق این سفر مشخص نشده و در حال حاضر در دست بررسی است.
گفتنی است حمیدرضا حاجیبابایی وزیر آموزش و پرورش ایران در دیداری از باکو در جواب به سوالی در رابطه با جاسوسان آذربایجانی محبوس در ایران گفته است که معاون وزارت خارجه ایران در آینده نزدیک به باکو سفر خواهد کرد و در این سفر همه مسائل مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.
*جدایی نور چشمی کاراییلان!
یکی از اعضای با سابقه گروهک تروریستی پژاک که بیش از ده سال سابقه همکاری با این گروهک تروریستی را داشته و یکی از فرماندهان مورد اطمینان مراد کاراییلان سرکرده این گروهک بوده از آن جدا شده است. این فرمانده پژاک با نام مستعار «هل وال باز» واهل سلماس ایران بوده است. گفته میشود وی خود را به مقامات امنیتی تسلیم کرده است. در پی این اقدام نامبرده، اعضای ارشد این گروهک تروریستی در یک جلسه فوری به بررسی فرار وی و صدماتی که از درز اطلاعات نامبرده درباره این گروهک ایجاد خواهد شد پرداختهاند.
*استدلالات استاد امریکایی به نفع حق غنیسازی اورانیوم در ایران
«دانیل جوینر» استاد حقوق بینالملل دانشگاه آلابامای امریکا در یادداشتی روی سایتwww.armscontrollaw.com مطالب قابل توجهی درباره مذاکرات اخیر ایران و 1+5 منتشر کرده است. وی درباره اختلاف حقوقی ایران و 1+5 درباره این موضوع که آیا ایران حق غنیسازی دارد یا نه مینویسد: «بر اساس ماده 4 ان پی تی ایران همانند هر عضو دیگر این معاهده حق دارد به طیف کاملی از استفادههای صلحآمیز انرژی هستهای دست یابد. این بدان معناست که ایران میتواند برنامه بومی خود را در زمینه چرخه سوخت برای مصارف صلحآمیز داشته باشد.»
وی ادامه میدهد: «حتی اگر نپذیریم که استدلال ایران درباره غیرقانونی بودن قطعنامههای شورای امنیت صحیح است، درخواست تعلیق در این قطعنامهها موقتی بوده و این تاثیری بر حق دایمی ایران ندارد.» جوینر تفسیر امریکا از این بند را رد کرده و مینویسد که این تفسیر از منظر حقوق معاهدات مورد پذیرش نیست و در میان دولتهای عضو طرفداران زیادی ندارد و حاشیه است.وی در پایان این مقاله از دولت امریکا خواسته است به اشتباه بودن تفسیر خود اذعان کند.