به گزارش ما به نقل از مهر: متخصص طب سنتی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان گفت:سوزاندن كندر، اسپند و بخور اكاليپتوس، مورد، آويشن، مرزنجوش در پيشگيری و كنترل اين بيماری موثر است.
به گزارش روابط عمومی دانشكده طب سنتی دكترهاله تاج الدينی در مورد اين بيماری عنوان كرد: آنفلوآنزا يك بيماری حاد تنفسی به شدت واگيردار است و آلودگی انسان به اين بیماری به صورت انفرادی و يا به صورت گروهی اتفاق می افتد.
وی اشاره ای به تاريخچه اين بيماری در طب سنتی ايران کرد و گفت: تغييرات هوا بر اساس مبانی طب سنتی ايران به دو دسته ،تغييرات طبيعی در فصول و تغيیرات غير طبيعی که با بیماری های همه گیر مثل آنفلوآنزا مرتبط است، تقسيم می شود.
اين متخصص طب سنتی درباره علائم بالينی اين بيماری هم گفت: علائم بالينی اين بيماری شامل تب، سرفه، گلو درد، سردرد، لرز، كوفتگی عضلانی و در برخی افراد به صورت اسهال و استفراغ بروز می كند.
وی درباره دوره سرايت پذيری اين بيماری هم عنوان كرد: دوره سرايت پذيری اين بيماری از يك روز پيش از بروز علائم و تا هفت روز بعد از آغاز علائم بيماری است.
اين عضو هيات علمی دانشگاه همچنين درباره علائم اين بيماری از ديدگاه طب سنتي ايران هم گفت: تب، بی اشتهايی، تهوع، بی حالی، سستی، نشانه های تنفسی مثل تنگی نفس، تعداد تنفس بالا، تنفس عميق از علائم اين بيماری می باشد.
راههای پیشگیری
دكتر تاج الدينی سوزاندن كندر و اسپند، بخور سركه در محل ( يك استكان سركه در يك ليتر آب)، بخور اكاليپتوس، مورد،آويشن ، مرزنجوش را از راههای پيشگيری و كنترل عوارض ناشی از تغییرات غیر طبیعی هوایی (شيوع آنفلوانزا) عنوان کرد.
وی همچنين تاكيد كرد: در موارد ذكر شده در بالا، مقدار بايد به اندازه ای باشد كه سبب ايجاد مشكل تنفسی نشود.
وی اضافه کرد: تهيه ماسك (پارچه ای) آغشته به سركه، پوست كردن پياز و گذاشتن قطعات پياز در اطراف محل كار و منزل، پرهيز از ورزش های سنگين، پرهيز از پر خوری، پرهيز از آشاميدن آب سرد، پرهيز از قرار گرفتن در معرض هوای سرد، شستشوی مكرر دستها با آب و صابون(افراد سالم و بيمار)، خودداری از تماس دستهای آلوده با چشم ،دهان، و بينی، رعايت بهداشت توسط بيماران، استفاده از يك عدد سيب در رژيم روزانه، استفاده از شلغم، پرهيز از تماس و يا نزديكي با افراد مبتلا يا مشكوك به آنفلوانزا از مواردی است که در رابطه با بیماری آنفلوآنزا توصیه می شود.
توصیه هایی به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا
اين متخصص طب سنتی برای افرادی كه مبتلا به اين بيماری شده اند هم توصيه هايی كرد و گفت: مصرف سوپ سبزيجات و آش سبزيجات، پرهيز از حمام طولانی، پرهيز از خوردن ميوه های آب دار مانند، انگور، خربزه، خيار، كدو، هندوانه، پرهيز از مصرف غذاهای سرخ كردنی و انواع شيرينی ها، مصرف مرغ های كوچك مانند، كبك، بلدرچين و جوجه از جمله این توصیه هاست.