خطر مرگ فوتبال برای افراد زیر هجده سال

دكتر بنِت اومالو، متخصص مشهور مغز كه ویل اسمیت در فیلم «ضربه مغزی» نقش او را ایفا كرده است، نسبت به عوارض مرگبار ورزش‌های پر برخورد مانند فوتبال برای جوانان هشدار داد.

به گزارش نما؛ یک متخصص مغز که به یک چهره‌ای سرشناس بین‌الملی بدل شده است، با انتشار سرمقاله‌ای در نیویورک تایمز هشدار داد که نوجوانان زیر هجده سال در ورزش‌های پر برخورد مانند فوتبال با آسیب‌های جدی و حتی خطر مرگ مواجه هستند.

دکتر بنِت اومالو، پزشک آمریکایی آفریقایی تبار، در نیجریه زاده شده و متخصص پزشکی قانونی است و در دانشگاه پیتسبورگ پنسیلوانیا تخصص مغز گرفته است.

وی علت ضایعه‌ای موسوم به CTE را که در ورزشکاران بروز می کرد را تشخیص داد و در مورد مسأله آسیب مغزی بازیکنان فوتبال آمریکایی با لیگ ملی فوتبال آمریکا و حامیان مالی ثروتمند آن در افتاد.

فیلم «ضربه مغزی» (Concussion) درباره ماجرای درگیری این پزشک با لیگ فوتبال آمریکایی اخیراً ساخته شده که ویل اسمیت نقش اصلی آن را بر عهده دارد.

این فیلم به کارگردانی پیتر لندسمن قرار است از روز کریسمس (4 دی) در آمریکا به روی پرده برود.به گزارش ورایتی، دکتر اومالو در سرمقاله خود در نیویورک تایمز نوشته است که نوجوانان زیر هجده سال هنوز به سنی نرسیده‌اند که بتوانند در ورزش‌هایی مانند فوتبال حرفه‌ای (آمریکایی) شرکت کنند.

در این مقاله، دکتر اومالو نوشته است: «مغز انسان در سن 18 تا 25 سال کامل می‌شود. ما حداقل باید اینقدر صبر کنیم تا فرزندانمان بزرگ شوند ، اطلاعات و دانش مربوط به خطرهای این بازی را دریابند و آن وقت به آنها اجازه بدهیم که خودشان تصمیم بگیرند.»با آنکه مقاله دکتر اومالو به ویژه فوتبال آمریکایی را مورد اشاره قرار داده است، اما ورزش‌هایی مانند مشت‌زنی و فوتبال غیر آمریکایی را نیز می‌توان در شمول ورزش‌های «پر برخورد» (high-impact) قرار داد.

اومالو خود در مورد مشت زنی در مقاله‌اش توضیح داده است: «در سال 2011 دو انجمن مهم و پیشتاز پزشکی کودکان در ایالات متحده و کانادا مقاله‌ای منتشر کردند که در آن توصیه شده بو که کودکان دیگر نباید در ورزش‌های پربرخورد درگیر شوند و از مشت‌زنی به عنوان نمونه نام برده بودند که ضایعات وحشتناکی برای مغز در حال رشد کودکان در پی دارد.»


ویل اسمیت (راست) و بنِت اومالواوایل پاییز امسال روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که شرکت سونی از جانب مؤسسات ورزشی در آمریکا تحت فشار قرار گرفته است تا بخش‌هایی از فیلم «ضربه مغزی» را حک و اصلاح و «نرم» کند و پیتر لندسمن کارگردان فیلم نیز تصدیق کرده بود که «اصلاحاتی» در فیلمنامه «ضربه مغزی» به عمل آمده است.

۱۳۹۴/۹/۱۸

اخبار مرتبط