به گزارش نما به نقل از ایسنا، نسرین مصفا با حضور در نشستی که به مناسبت روز جهانی حقوق بشر برگزار شده بود گفت: جنبش بین المللی حقوق بشر علی رغم تمامی انتقادات، دستاوردهای بسیار خوبی در زمینه حمایت از حقوق بشر داشته است. درواقع حقوق بشر از زندگی عملی و واقعی مردم فاصله زیادی دارد.
وی ادامه داد: ادبیاتی که بعد از تدوین اعلامیه حقوق بشر صورت گرفت بسیار خوشبینانه بود اما واقعیت این نیست زیرا بحرانهای انسانی در برخی از مناطق مانند آفریقا وجود دارد که این موضوع را به چالش میکشد. در واقع حقوق بشر تحت سه فشار مهم از جمله فشار حقوقی، اخلاقی و سیاسی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: یکی از موارد بسیار مهمی که در مساله فشار اخلاقی وجود دارد مساله گستردگی فقر است که در برخی نقاط جهان وجود دارد. حدود یک میلیارد نفر در جهان سرهای خود را گرسنه بر زمین می گذارند و این یک چالش برای حقوق بشر محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از دستاوردها بدون داشتن امکانات مالی امکان پذیر نیست زیرا زمانی که جرمی اتفاق میافتد مردم فقیر اولین افرادی هستند که در مظان اتهام قرار میگیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در رابطه با فشار سیاسی اظهار کرد: حقوق بشر سیاسی نیست اما در بستر سیاست شکل گرفته و مورد تفسیر قرار میگیرد و سپس از آن استفاده میشود.
وی ادامه داد: سیاست همیشه فشار مضاعفی را نسبت به حقوق بشر داشته است و همین امر باعث به وجود آمدن چالشهایی شده است.
مصفا تصریح کرد: جهانشمولی حقوق بشر علیرغم تمام مسائل مورد چالش قرار میگیرد. علاوه بر این موارد تردیدهای دیگری نیز وجود دارد که یکی از آنها تکرار خشونت و روایت خشونت است که هر روز توسط رسانههای مختلف دنبال میشود. بنابراین تکرار خشونت میتواند عاملی برای نقض حقوق بشر باشد.