به گزارش نما به نقل از فارس، سعید رضا غفاری درباره اثرات منفی سرب گفت: علائم حاد سرب بسیار فوری است مثلا فردی که برای کاربری صنعتی با مادهای که درصد بالایی از سرب دارد تماس داشته باشد خود به خود آسیب میبیند ولی بیشترین مسمومیتی که با آن روبهرو هستیم مسمومیت مزمن سرب است، مسمومیتی که انسان ناخواسته بدون اینکه خود اطلاع داشته باشد در معرض آن قرار میگیرد؛ مثلاً رنگهایی که در قدیم استفاده میشد ترکیبات سرب در آن به کار میرفت به طوری که بعدها مشخص شد افرادی که از این رنگها استفاده کرده بودند بعد از مدتی مسمومیت مزمن به سرب پیدا میکردند.
به گفته وی، در گذشته لولههای آب ترکیبات سرب داشتند به نحوی که هنوز هم در محلههای قدیمی این لولههای آب وجود دارد و مشاهده شده کودکان در این مناطق دچار مسمومیت سرب شدهاند.
غفاری، یادآور شد: متاسفانه این مسمومیت در ابتدا علائم ظاهری ندارد ولی بر عملکرد ذهنی و هوشیاری کودکان تاثیر منفی میگذارد به همین دلیل تنها راه برای جلوگیری از این موضوع پیشگیری است به عنوان مثال در بسیاری از کشورها استفاده از رنگهای ارزان قیمت ممنوع و مراکز استاندارد از فروش موادی که حاوی سرب بود جلوگیری کردند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه منبع آلودگی بسیاری از جمله محیط کار و گرد و خاک نیز میتوانند دارای سرب باشند یادآور شد: در برخی مناطق برخی کشورهای به صورت محسوسی ضریب هوشی کودکان نسبت به سایر مناطق پائینتر است که پس از بررسی مشخص شد سیستم لوله کشی حاوی سرب این منطقه بازسازی نشده بوده است.
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران خاطرنشان کرد: تنها با استاندارد کردن صنعت غذا، اسباب بازی، رنگها، مواد آرایشی، لباس و میتوان از عوارض مخرب سرب پیشگیری کرد، اگر هوای شهر و مترو سرب داشته باشد مسئولان باید راهی برای این معضل داشته باشند در واقع عوارض سرب در کوتاه مدت به صورت بیحالی و در بلند مدت در بدن رسوب کرده که بیماریهای دیگری را به وجود میآورد.
وی ادامه داد: برخی افراد به دلیل ژنتیکی آسیب پذیرتر از دیگران هستند و به دلیل وضعیت ژنتیکی آسیب پذیرتر هستند؛ در واقع ژنهایی شناخته شدهاند که آسیب پذیری به سرب در آنها مشاهده و بیماری در این افراد خطرناکتر بروز میکند.
غفاری، در پایان افزود: افراد در هوای آلوده در صورت خستگی زودرس و فشار خون غیر قابل توضیح، مشکلات حافظه و سردرد باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.