مهدي ده مرده - فتنه 88 و حوادث پس از آن هزینه هایی زیادی اعم از امنیتی، سیاسی، اجتماعی و مالی به نظام تحمیل کرد.
با این حال وقایع سال 88 یک نکته مثبت داشت و آن این بود که مردم چهره واقعی مدعیان دموکراسی ، مردم سالاری ، قانون و قانون مداری را شناختند و در 9 دی با حضور پرشکوه و عظیم خود بصیرتی را به نمایش گذاشتند که تا سالهای سال فتنه گران از ترس عکس العمل مردم جرأت حضور در عرصه های سیاسی را نداشتند، به عبارتی فتنه گران طی این سالها به یک مرده سیاسی شبیه بودند. لکن انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 برای آنها به مثابه تنفس مصنوعی بود تا از این طریق دوباره به حیات برگرداند. حیات نیم بندی که برایشان غنیمت بود. در این انتخابات با اشتباه استراتژیک اصولگرایان هر چند نتیجه مطلوب صد در صدی فتنه گران نبود، اما به مثابه یک رحم اجاره ایی ، فضا را برای آنان باز کرد و در سایه همین شرایط برخی از همفکر انشان در مناصب مختلف از جمله وزرات و معاونت رئیس جمهور جای گرفتند و در استانها نیز در قامت های مختلف از قبیل مدیرکل، فرماندار و بخشدار و روسای ادارات بر مسند نشستند. که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود.
جعفر میلی منفرد اولین وزیر پیشنهادی وزارت علوم، آقای رئیس جمهور بود که موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نهم نشد، کسی که در فتنه 88 برای تحصن دانشجویان دردانشگاه امیر کبیر نقش عمده ائی را ایفاء کرده بود. البته تلاشهایش برای تعطیلی امتحانات ترم نیز به شکست انجامید.
جعفر توفیقی که در دولت اصلاحات مدتی را سرپرست وزارت علوم بود، پس از انتخاب آقای روحانی از او همواره به عنوان گزینه اصلی برای وزارت علوم یاد می شد اما ایستادگی مجلس باعث شد که نامبرده هیچگاه به مجلس معرفی نشود و بازهم مدتی سرپرست باشد و در نهایت با اعتماد مجلس به فرجی دانا با حکم آقای وزیر در آبان 92، به عنوان مشاور عالی وزیر برگزیده شود. این فرد در فتنه 88 با متهم کردن نظام به تقلب در انتخابات گفته بود: « عمق تاسف جایی است که این ۲۴ میلیون رأی به دست من و شما به اسم چه کسانی رفت؟ واقعاً ابعاد این تاسف و تأثر و تألم بسیار گسترده است که ما رأی شخصیت با تقوا، سالم و مدیر با تجربهای مثل آقای مهندس موسوی را بگیریم و به اسم کسانی بنویسیم که انقلابیون چند روزه هستند ...»
اینها تنها، اندکی از فعالین فتنه بودند که سمت گرفتند و گرنه در استانها وضعیت به مراتب بدتر است.
حال این گروه تمام هم و غم خود را به دست گرفتن کرسی های مجلس می داند. این را به خوبی می شود از حرکات و سکنات آنها درک کرد، البته گاهی اوقات برخی از آنها خواسته قلبی شان را به زبان می آورند و پرده از نیت واقعی خود بر می دارند، بمانند حسین لقمانیان که در سخنانش در جمع اصلاح طلبان همدان از آمالهایشان گفته است: « آقای خاتمی بنده را مخاطب قرار داد و گفت: حتماً برو با استاندار تعامل کن، اگر فکر می کنی آن را بر می دارند و فرد بهتری می گذارند، اشتباه می کنی... خودم هم فکر می کنم چارهای جز نزدیک شدن به آنها نداریم... اگر بتوانیم کاری کنیم که از همین استاندار و مدیران استفاده کنیم و یک نماینده خوبی در انتخابات برای خودمان دست و پا کنیم، چه اشکالی دارد؟»
وی ادامه می دهد:«فرصت همیشه برای تشکیلات پیش نمیآید، اگر یک فرصت خوبی پیدا شد باید از اولین فرصت به نحو احسن استفاده کرد».
او همچنان از مذاکرات هسته ائی حمایت می کند و می گوید: « (اگر میان ایران و آمریکا) صلح بشود ما اصلاح طلبان بهتر می توانیم مطالباتمان را مطرح کنیم».
کمپین ورود زنان به مجلس هم حربه دیگری است که فتنه گران در فضای مناسبی که دولت در اختیارشان گذاشته به راه انداخته اند تا در سایه آن، به نتیجه مد نظرشان که همان دسترسی به مجلس است دست یابند.
نگاهی به طراحان و فعالین این کمپین دقیقا ً مقصد و منظور را به می فهماند.
مهدیه گلرو یکی از افرادی است که این کمپین را راه اندازی کرده است؛ وی دانشجوی اخراجی دانشگاه علامه طباطبایی است که در سال 88 بواسطه اقدامات خلاف امنیت ملی دستگیر و به 30 ماه زندان محکوم شد.
شیوا نظر آهاری هم یکی دیگر از محکومان فتنه 88 و همسر نوید خانجانی از خانواده های سرشناس بهائیت است که سال 88 به اتهام تبلیغ علیه نظام و تجمع غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت ملی به ۴ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
شادی صدر، اطهر هادیان، ژیلا شریعت پناهی و ... از دیگر امضا کنندگان این کمپین بوده که هر کدام سابقه سیاسی مشخصی در کارنامه خود دارند.
طبق معمول نیز روزنامه های زنجیره ائی اصلاح طلبان از این کمپین استقبال کرده و در وصف آن قلم فرسائی ها کرده اند.
هادی غفاری هم از فعالان فتنه 88 است که در سایه همین فضا به خود جرأت داده و در انتخابات ثبت نام کرده است. وی که سابقه رد صلاحیت در مجالس چهارم، پنجم و هفتم را دارد در جریان فتنه 88 ، طی یک سخنرانی در حضور مهدی کروبی توهین های بی سابقه ای را متوجه رهبر انقلاب کرد و اثبات کرد که التزامی به ولایت فقیه ندارد. وی همچنین در تجمعات غیر قانونی پس از انتخابات هم حضور گسترده و موثری داشت.
حال در سایه این فضای مطلوب فتنه گران کمر همت بسته اند برای تصاحب کرسی های مجلس دهم. مجلسی که در شرایط پسا برجام در دوران حساسی به سر خواهد برد چرا که کمترین غفلتی زمینه نفوذ استکبار جهانی در کشور را فراهم می کند، امری که تا کنون محقق نشده است . یکی از دلایل موفقیت نظام برای ایستادگی در برابر نفوذغرب، مجلسی اصولگرا بود که با وضع قوانین مناسب، راههای نفوذ را مسدود کرد.