لزوم عدم تخریب امر به معروف و نهی از منكر در نگاه مردم

عکس خبري -تلاشي براي خراب کردن عنوان امر به معروف و نهي از منکر/ رفتارهايي نا بجايي که باعث به نتيجه نرسيدن فريض? امر به معروف و نهي از منکر مي شود

حضور گردشگران خارجی یكی از مواردی است كه در دولت های مختلف افزایش آن به عنوان امتیاز مثبت مطرح شده است. این مقدمه می تواند دلیلی بر اهمیت این موضوع در كشور باشد، ضمن اینكه موضوع گردشگر یكی از مورادی كه می تواند به كمك اقتصاد بدون نفت بیاید

سید مجتبی مؤمنی- توجه به موضوع امر به معروف و نهی از منکر در کشور ما در سال های اخیر به یکی از موضوعات مهم تبدیل شده است. موضوعی که تحت عنوان «واجب فراموش شده» تبدیل به کتاب و فیلم و مستند شد. موضوعی که با تاکیدهای رهبر معظم انقلاب، دولت و نیروهای نظامی هم به اجرای آن روی آورده اند. اما در این بین این سوال مطرح می شود که این فریضه که مطالبه رهبری انقلاب هم هست چگونه اجرا می شود؟ این فریضه در مسیر خود تا چه اندازه درست و کاربردی و اثرگذار برای مخاطبان است؟ آیا امر به معروف همان گونه که در احادیث و شریعت آماده است در جامعه اجرا می‌شود.


یکی از هزار

حضور گردشگران خارجی یکی از مواردی است که در دولت های مختلف افزایش آن به عنوان امتیاز مثبت مطرح شده است. این مقدمه می تواند دلیلی بر اهمیت این موضوع در کشور باشد، ضمن اینکه موضوع گردشگر یکی از مورادی که می تواند به کمک اقتصاد بدون نفت بیاید.
چندی قبل دادگستری استان اصفهان دستوری برای برخورد با تورهای مختلط «کویر مرنجاب» را صادر کرد و این دستور باعث کنترل وضعیت تورهای کویری کشور شد. اوایل دی ماه خبری در پایگاه های خبری منتشر شد که طبق آن پلیس راهنمایی و رانندگی به علت مختلط بودن مسافران اتوبوس گردشگران خارجی از ورود آن به شهر نائین جلوگیری کرده است. مدیر آژانس مسافرتی که مسافران آن از ورود به شهر منع شدند؛ ماجرای آن روز را چنین نقل کرد: شب پنجشنبه، 19 آذرماه، اتوبوسی با 32 گردشگر که بیشتر آن‌ ها خانواده و متاهل بودند از تهران راهی اصفهان شد، قرار بود تور دو روزه ‌ای در کویر «ورزنه» اجرا شود. اتوبوس سه ایستگاه پلیس راه را در قم، کاشان و اردستان پشت سر گذاشت تا حوالی ساعت 5 صبح به پلیس راه نائین رسید. وقتی راننده برای کنترل مدارک به پاسگاه مراجعه کرد، پلیس به آن اتوبوس و مسافران ‌اش اجازه ورود به شهر را نداد و آن‌ها را به اتهام «اختلاط» متوقف کرد. پلیس راهنمایی رانندگی این اتوبوس را در دمای منفی دو درجه به مدت چند ساعت متوقف کرد تا پلیس امنیت اخلاقی استان سر برسد، جالب این جاست که بعضا حضور پلیس امنیت اخلاقی و بررسی لوازم همراه این گردشگران مورد غیر اخلاقی مشاهده نشد و این گردشگران تا ساعت یک ظهر هم چنان معطل مانده بودند.
فارغ از درست یا غلط بودن شیوۀ برگزاری تور(حضور بعضا مختلط گردشگران خارجی) این سوال مطرح می شود که آیا چنین نگاه و برخوردی در مورد موضوع امر به معروف و نهی از منکر درست است؟ آیا پلیس راهنمایی و رانندگی مجوز کنترل موراد اخلاقی را دارد؟ هدف از چنین برخوردی با گردشگران خارجی چیست؟


 گشت ارشاد
 گشت ارشاد به عنوان یکی دیگر از مواردی که برای مبارزه با بی حجابی از آن یاد می شود و قرار بود در راستای اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر اجرایی شود. اما این طرح هم در مراحل اجرایش دچار مشکلاتی شد. مشکلاتی که باز هم وجۀ عمومی اش جلوگیری و داشتن مقاومت در برابر فریضۀ امر به معروف و نهی از منکر شد.
این که هر از گاهی با شهادت یکی از شهدای امر به معروف و نهی از منکر و یا تاکیدات رهبری یاد راه اندازی شورای امر به معروف یا تولید محصولی در این رابطه بیفتیم خروجی آن اقدامات آنی و بعضا بدون برنامه ریزی و پشتوانه، نتیجه همین گونه اقدامات می شود، برخوردهایی از این دست که نه تنها اثرگذاری مثبت و منجر به نتیجه ندارد، بلکه باعث گریز از موضوع و داشتن نگاه نادرست به این فریضه می شود.
با این اتفاق‌ ها توجه به این واجب فراموش شده، باعث دوری و گریز عمومی نسبت به آن است. به نظر می رسد با ساماندهی و نگاه درست، با بهره گیری از منابع دینی و نگاه اهل‌بیت(ع) در مورد اجرای این فریضه و تبیین راه های درست و اقداماتی عملی روشن تبیین کرد.
این در حالی است که باید مجریان و بانیان اصلی این امر هم به درستی مشخص شوند، البته به نظر نگارنده غیر از دستگاه های دولتی مردم هم در اجرای این فریضه دخیل باشند. اگر این مسیر نقشۀ راهی داشته باشد، قطعا می تواند در رسیدن به مقصد خود از بهترین راه حرکت کند و در خرابکاری های احتمالی و کج فهمی هایی که باعث انحراف از هدف هستند، ‌منحرف نخواهد شد.

01.jpg

305578_155.jpg

306669_947.jpg


306676_248.jpg

306689_169.jpg

306691_590.jpg


۱۳۹۴/۱۰/۱۳

اخبار مرتبط