به گزارش نما به نقل از فارس، در زمان قانونی ثبتنام برای کاندیداتوری در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی 12 هزار و 123 نفر داوطلب شدند که در اولین مرحله بررسی صلاحیت این داوطلبان در هیئتهای اجرایی 90.46 درصد تائید و 6.55 درصد رد صلاحیت شدند.
با توجه به عدم بررسی درست و دقیق داوطلبان در هیئتهای اجرایی و تائید صلاحیت ۹۰ درصدی داوطلبان، در آماری مقایسهای به بررسی عملکرد هیئتهای اجرایی در ده دوره ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی و میزان تائید و رد صلاحیت شدگان در این هیئتها پرداختهشده است.
- در اولین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۵۸ که حتی نظارت استصوابی شورای نگهبان وجود نداشت، ۳ هزار و ۷۴۸ نفر در انتخابات ثبتنام کردند که تنها ۱۴ درصد آنها در هیئتهای اجرایی تائید صلاحیت شدند.
- در دومین دوره انتخابات نیز که در سال ۱۳۶۳ برگزار شد، هزار و ۵۹۰ داوطلب ثبتنام کردهاند که ۷۱ درصد آنان تائید و ۱۶ درصد داوطلبان رد صلاحیت شدند.
- در سومین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۶۷، هزار و ۹۹۴ نفر داوطلب انتخابات مجلس شدند که ۴۱ درصد داوطلبان توسط هیئتهای اجرایی تائید و ۱۰ درصد آنان رصد صلاحیت شدند.
- در چهارمین دوره انتخابات مجلس هم که در سال ۱۳۷۱ برگزار شد، ۳ هزار و ۲۷۶ نفر ثبتنام کردند که تنها ۵۷ درصد آنان تائید صلاحیت و ۲۶ درصد رد صلاحیت شدند.
- در پنجمین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۷۴ هم ۵ هزار و ۳۶۱ نفر داوطلب انتخابات شدند که ۵۲ درصد آنان تائید صلاحیت و ۴۱ درصد رد صلاحیت شدند.
- در ششمین دوره انتخابات مجلس نیز که در سال ۱۳۷۸ برگزار شد، ۶ هزار و ۸۵۲ نفر ثبتنام کردند که از این تعداد ۷۸ درصد تائید صلاحیت و ۵ درصد رد صلاحیت شدند.
- در هفتمین دوره انتخابات مجلس در سال ۱۳۸۲، ۸ هزار و ۱۶۷ نفر داوطلب انتخابات شدند که ۷۷ درصد آنان تائید صلاحیت و ۵ درصد آنان رد صلاحیت شدند.
- در هشتمین دوره انتخابات مجلس که در سال ۱۳۸۶ برگزار شد، ۷ هزار و ۵۹۵ نفر ثبتنام کردند که ۵۸ درصد آنان توسط هیئتهای اجرایی تائید صلاحیت و ۲۸ درصد رد صلاحیت شدند.
- در نهمین دوره انتخابات مجلس نیز که در سال ۱۳۹۰ برگزار شد، ۵ هزار و ۳۸۲ داوطلب ثبتنام کردند که ۶۵ درصد تائید صلاحیت و ۱۵ درصد رد صلاحیت شدند.
- در دهمین دوره انتخابات مجلس که امسال برگزار میشود، ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر ثبتنام کردهاند که ۹۰ درصد توسط هیئتهای اجرایی تائید و ۶ درصد رد صلاحیت شدند.
در این آمار مقایسهای بیشترین تائید صلاحیتها در این دوره انتخابات یعنی دوره دهم توسط هیئتهای اجرایی صورت گرفت و کمترین تائید صلاحیتها هم در اولین دوره انتخابات مجلس با ۱۴ درصد بوده است.
همچنین در دولت اصلاحات ۷۷ درصد داوطلبان در هیئتهای اجرایی تائید صلاحیت شدند. در دولت احمدینژاد نیز بهطور میانگین ۶۰ درصد داوطلبان توسط هیئتهای اجرایی تائید صلاحیت شدند و در دولت سازندگی هم بهطور میانگین ۵۰ درصد داوطلبان در هیئتهای اجرایی تائید صلاحیت و ۳۰ درصد آنان رد صلاحیت شدهاند.