پوتین: تنش میان ایران و عربستان به حل بحران سوریه لطمه می‌زند

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به تنش میان تهران و ریاض، گفت این مسئله می‌تواند به روند حل بحران سوریه، مبارزه با تروریسم و بحران پناهجویان لطمه بزند.

به گزارش نما به نقل از فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید تنش پیش آمده میان ایران و عربستان می‌تواند به روند حل بحران سوریه و همچنین مبارزه با تروریسم لطمه بزند.

آقای پوتین در بخش دوم از مصاحبه با روزنامه «بیلد» در پاسخ به سوالی در مورد اختلافات میان تهران و ریاض، گفت: «مسلم است که این مسئله به تلاش‌ها برای حل بحران سوریه و مبارزه با تروریسم و همچنین روند متوقف کردن جریان پناهجویان به اروپا لطمه می‌زند.»

وی ادامه داد: «اما آیا اینکه این مسئله به یک درگیری بزرگ منطقه‌ای منجر می‌شود یا نه، نمی‌دانم. ترجیح می‌دهم در این باره نه صحبت کنم نه حتی به آن فکر کنم. ما روابط بسیار خوبی با ایران داریم و شراکتمان با عربستان سعودی هم باثبات است.»

رئیس‌جمهور روسیه ادامه داد: «قطعا، از اینکه این اتفاقات افتاد،‌ متأسفیم. اما شما در کشورتان مجازات اعدام ندارید. با وجود دوره بسیار سخت دهه 1990 و اوایل 2000، یعنی زمانی که روسیه با تروریسم مبارزه می‌کرد، ما مجازات اعدام را برچیدیم. در حال حاضر هیچ مجازات اعدامی در روسیه نیست. برخی از کشورها هستند که از مجازات اعدام استفاده می‌کنند، مانند عربستان سعودی، ایالات متحده و برخی دیگر.»

وی افزود: «بابت این اتفاقات متأسفیم، به خصوص با توجه به اینکه آن روحانی از نیروی نظامی برای مبارزه با عربستان سعودی استفاده نکرده بود. با این حال، درست است که حمله به سفارتخانه‌ها در جهان امروزی غیرقابل قبول است. تا جایی که می‌دانم، مقامات ایرانی چندین نفر از مهاجمین را بازداشت کرده‌اند. اگر هرگونه مشارکت ما لازم باشد، ما کاملا آماده‌ایم هرآنچه لازم باشد برای حل هرچه سریعتر مسئله، انجام دهیم.»

وی درباره تشکیل مجدد گروه۸ با پیوستن کشورش به ۷ کشوری که هم‌اکنون در این گروه عضویت دارند هم گفت: «من اصلا فکر خاصی در این مورد ندارم. هر شخصی و بیشتر از همه «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا نظر شخصی خود را در این مورد، درباره شرکا و دیگر کشورها دارد. این دیدگاه آنهاست و من می‌دانم که از دید آنها آمریکا کشوری بی نظیر است (اما) من نمی‌توانم با آنها هم‌عقیده باشم.»

پوتین در ادامه اینطور توضیح داد: «بگذارید چند مورد را روشن کنم. نخست اینکه ما ادعایی درباره ابرقدرت بودن نداریم.چنین نقشی بسیار پرهزینه و بی معنی است. اقتصاد ما ، اقتصاد پنجم یا ششم در جهان است و با توجه به مشکلات اقتصادی کنون رتبه آن کاهش یافته است اما ما مطمئن هستیم که چشم‌انداز و قابلیت‌های بسیار خوبی داریم. ما رتبه ششم را از لحاظ خرید در دنیا به خود اختصاص داده‌ایم.»

«ماقصد داشتیم که میزبانی نشست گروه ۸ را در سال ۲۰۱۴ به عهده بگیریم. من فکر می‌کنم که روسیه هرگز عضو اصلی گروه ۸ نبوده است. چرا که همواره مذاکرات جداگانه‌ای میان وزرای خارجه این ۷ کشور در جریان بوده است.(البته) من نمی‌خواهم بگویم که این ساختار بی‌فایده است چرا که دیدار و مذاکره برای دستیابی به راه حل همیشه مفید است. به عقیده من حضور روسیه در این گروه از این جهت که دیدگاه جدیدی را در برخی مذاکرات ایجاد کرد، حضور مفیدی بود. ما چنین چیزی را با گروه ۲۰، (APEC) و در گروه (BRICS) امتحان کردیم. ما می‌خواستیم که در سال ۲۰۱۴ میزبان نشست گروه ۸ باشیم اما این به ما ارتباطی ندارد که دیگر کشورها نخواستند که به روسیه بیایند. اگر شرکای ما تصمیم بگیرند که به کشورما بیایند از آنها استقبال خواهد شد اما تاکنون هیچ بلیتی هم برای آنها رزو نکرده‌ایم.»

۱۳۹۴/۱۰/۲۲

اخبار مرتبط