به گزارش نما به نقل از مهر اخیرا تصویری ویدیویی از گروه های نظامی مخالف حکومت بشار اسد در سوریه، در یوتیوب منتشر شده که در آن عده ای از شورشیان سلاح بدست در حالی که پرچم گروه القاعده پشت سرآنها به اهتزاز در آمده است، نوید مبارزه علیه دولت اسد را می دهند.
به گزارش یورونیوز نوع ساخت ویدیو و نحوه سخنرانی سخنگوی گروه و حضور دو پرچم افراشته القاعده در این ویدیو، تردیدی بر وابستگی این دسته از مخالفان به گروه القاعده نمی گذارد. همچنین بتازگی ویدیوهایی از مخالفان مسلح دیده شده است که در حال تیراندازی و مبارزه، پرچم های القاعده را نیز در دست دارند.
اخیرا گزارش های رسمی از سوی نیروهای امنیتی آمریکایی و عراقی حاضر در سوریه منتشر شده است که در آن نسبت به حضور گسترده نیروهای القاعده در میان مخالفان سوری هشدار داده شده است. در این گزارشها آمده است که هر چند رهبران مخالفان همواره همراهی القاعده و نیروهای آن در سوریه با انقلابیون را انکار می کنند اما شرایط حاکم نشان می دهند که اعضای حاضر القاعده در سوریه توانسته اند ماهیت و ذات مبارزات مردمی در سوریه را تغییر داده و اعتراضات مردمی را به یک جنگ داخلی مسلحانه بدل کنند.
به عنوان مثال انفجار بمب در دمشق که باعث کشته شدن وزیر کشور و شوهر خواهر بشار اسد شد، اگرچه باعث خوشحالی مخالفان گردید اما نمی توان انکار کرد که بمب گذاری در این واقعه، تابع شیوه های تروریستی گروه القاعده است. گروهی که کماکان دلیل فعالیتش درعراق و سوریه را پیروزی "بنیاد گرایان سلفی" دربرابر حضور "ملموس شیعیان” در این دو کشور می داند.
افزایش اعضای القاعده بیش از پیش در سوریه مشهود است بطوری که بسیاری از مناطق به سرعت تحت کنترل آنها درمی آید. آنطور که خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد، از روزی که منطقه مرزی باب الحوا بدست مخالفان سوری افتاده است، گروه القاعده توانسته این شهر هم مرز با ترکیه را به عنوان پایگاه و مرکز تروریستی تحت کنترل بگیرد.
مقامات امنیتی عراقی می گویند بسیاری از اعضای گروه القاعده که در عراق فعال بوده اند حالا به سوریه رفته اند. عزت الشاهبندر، مشاور امنیتی نوری المالکی، نخست وزیر عراق، در مصاحبه ای اعلام کرده است که نام بسیاری از تروریست های مورد نظر عراق در فهرست مقامات امنیتی سوری نیز دیده می شود. وی می گوید القاعده همان اهدافی را در سوریه دنبال می کند که سالهاست در عراق آن را به اجرا درآورده است.
گزارشهای سازمانهای امنیتی نشان می دهند که در پس حضور گسترده القاعده در سوریه و عراق یک هدف بیشتر وجود ندارد: "تشکیل حکومتی افراطی در این دو کشور"، آرزویی که اسامه بن لادن، یکی از بنیانگذاران این گروه در افغانستان آن را سالها با همکاری طالبان به اجرا در آورد.