كارتر: برجام پایان مشكلات ما با ایران نیست

اشتون كارتر وزیر دفاع آمریكا روز جمعه بار دیگر گفت كه برای شكست دادن داعش، ابتدا باید این گروه را در دو شهر موصل عراق و رقه سوریه نابود كرد.

به گزارش نما به نقل از فارس، اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا روز جمعه بار دیگر گفت که برای شکست دادن داعش، ابتدا باید این گروه را در دو شهر موصل عراق و رقه سوریه که اصطلاحا پایتخت‌های داعش خوانده می‌شوند و در ماه‌های گذشته از گزند حملات هوایی آمریکا مصون بوده‌اند، نابود کرد.

وی که در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس صحبت می‌کرد، در پاسخ به این سوال که چه چیز شب‌ها خواب را از وی می‌گیرد، مدعی شد: «شکست دادن داعش. این اتفاقی است که باید بیافتد و خواهد افتاد. داعش ابتدا باید در عراق و سوریه که هسته اصلی این تومور سرطانی هسنند، نابود شود.»

کارتر به دیدار امروزش با حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق اشاره کرد و گفت در این دیدار با او در مورد شهر رمادی که به تازگی از حضور داعش پاکسازی شده صحبت کرده و همچنین تأکید کرده است که باید به تقویت بیش از پیش نیروهای محلی پرداخت، «چراکه نیروهای خارجی نمی‌توانند» به اندازه نیروهای محلی در نبرد با تروریسم موثر باشند.

وی مانند مطلبی که امروز در نشریه پالیتیکو منتشر کرد و در آن از احتمال اعزام نیروی زمینی به سوریه و عراق خبر داد، گفت: «اگر از منظر ادبیات جنگ دوم جهانی نگاه کنیم، یک ستون جنگی باید به سمت موصل برود و آنجا را آزاد کند و یک ستون دیگر باید به رقه برود و این شهر را پس بگیرد.»

او سپس ایران را در رده دوم فهرستی قرار داد که می‌گوید خواب را از چشمان او گرفته، چراکه با وجود توافق هسته‌ای با تهران که از این هفته رسما اجرایی شد و برنامه ایران را به میزان چشم‌گیری محدود کرد، «همه مشکلات ما با آن‌ها حل نشده است.»

وی برنامه جامع اقدام مشترک را که ۲۳ تیر ماه امسال در شهر وین اتریش و پس از ماه‌ها مذاکره به دست آمد،‌ «بسیار مهم و خوب» توصیف کرد، اما گفت واشنگتن همچنان در مورد موضوعاتی چون «نفوذ مخرب ایران در منطقه، آزادی تردد دریایی، برنامه موشک‌های بالستیک و همچنین محافظت از متحدین و شرکای قدیمی ما در خلیج (فارس) از جمله اسرائیل» با تهران مشکل دارد.

کارتر سپس کره شمالی را نیز در فهرست خود قرار داد و گفت آزمایش‌‌های موشکی این کشور، از جمله آزمایش بمب هیدروژنی که اخیرا در کره شمالی انجام گرفت، اما واشنگتن در موفقیت آن تردید کرد، مایه نگرانی او است.

۱۳۹۴/۱۱/۲

اخبار مرتبط