به گزارش نما به نقل از افکارخبر، کریستین برگ هارپ ویکن، رئیس موسسه تحقیقات صلح نوبل مستقر در اسلو امروز اعلام کرد که ناظران این موسسه پیش بینی میکنند که اسامی مذاکره کنندگان پرونده برنامه هستهای ایران از جمله علی اکبر صالحی نیز امسال (2016) در لیست نامزدهای دریافت این جایزه بینالمللی باشند.
وی در گفتگو با رویترز اعلام کرد: امسال علاوه بر نام ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، مذاکرهکنندگان صلح با شورشیان فارک در کلمبیا، مبارزان راه دمکراسی در تونس و ناجیان پناهجویان سوری در یونان، اسامی مذاکره کنندگان هستهای ایران و گروه 5+1 از جمله ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا و علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این لیست قرار دارند.
وی افزود: از آنجایی امروز دوشنبه آخرین مهلت برای نام نویسی فردی و یا نامزد کردن افراد از سوی ناظران این موسسه است، آخرین بررسیها نشان میدهند که اسنودن در صدر فهرست قرار دارد و بعد از وی نیز ارنست مونیز و علی اکبر صالحی در ردیف دوم و مذاکرهکنندگان کلمبیایی در رده سوم فهرست نامزدهای این جایزه قرار دارند.
پیشتر، طارق رئوف مدیر برنامه خلع سلاح و منع گسترش هستهای این موسسه بین المللی تحقیقات صلح مستقر در استکهلم در سوئد نیز در 24 تیر امسال به نقل از رئیس این موسسه، جواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و آمریکا را نیز به دلیل آنچه که «نقش آفرینی در انعقاد توافق تاریخی هستهای» خوانده بود، به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل سال 2016 معرفی کرد.
وی این اظهارات را در موسسه مذکور پس از دستیابی به جمع بندی نهایی بین ایران و کشورهای گروه 1+5 در وین اتریش بیان کرده بود.
رئوف که پیشتر رییس اداره هماهنگی سیاست های راستی آزمایی و امنیتی آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده، یادآور شده بود که نتیجه مذاکرات وین اعطای جایزه صلح نوبل 2016 را به جان کری و محمد جواد ظریف مسلم میکند.