به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین، به نقل از بلومبرگ اگر فرانسه اکنون سهمش در پژو را بفروشد حدود ۶۰۰ میلیون یورو (۶۷۰ میلیون دلار) سود خواهد کرد اما این کشور با نفروختن سهم در ماه مه که ارزش سهام پژو به بالاترین سطح چهار سال گذشته صعود کرده بود فرصت خوبی را از دست داد و از آن زمان پیامدهای رسوایی آلایندگی فولکس واگن در صنعت خودرو به همراه ریزش بازارهای سهام جهان به افت ۳۵ درصدی ارزش سهام پژو از ۲۷ ماه مه به این سو منجر شده است.
به گفته معاملهگر بانک ساکسو، زمان فروش سهم پژو کاملا منفی است زیرا بحران آلایندگی به ارزش سهام شرکتهای خودروسازی لطمه زده است. خودروسازان در اروپا با ۲۱ درصد افت، پس از بانکها دومین عملکرد افتضاح را در بازارهای سهام در سال جاری داشتند. از سوی دیگر با در نظر گرفتن نگرانیها نسبت به رشد اقتصاد جهانی که بازارهای سهام را ملتهب نگه داشته است، فروش سهام در حال حاضر اصلا اقدام منطقی نیست.
نتایج مالی سالانه پژو که قرار است ۲۴ ماه فوریه منتشر شود، امکان ارزیابی گردش مالی این شرکت را فراهم کرده و به دولت برای تصمیم گیری در واگذاری سهمش کمک خواهد کرد.
پژو در سه سال گذشته ضرر مالی متحمل شده اما بر اساس نظرسنجی بلومبرگ، انتظار میرود ۱٫۰۳ میلیارد یورو سود برای سال ۲۰۱۵ گزارش کند.
این خودروساز در فوریه سال ۲۰۱۴ که دولت فرانسه و شرکت چینی دانگ فنگ هر یک ۱۴ درصد سهم در این خودروساز را خریدند از ورشکستگی مالی نجات پیدا کرد. خانواده پژو هم ۱۴ درصد در این خودروساز سهم دارد. فروش سهم دولت فرانسه ممکن است زمینه برای شراکت با خودروساز چینی را هموار کند.
دولت فرانسه در زمان کمک به پژو اعلام کرده بود چاره ای بجز نجات این خودروساز که بیش از ۱۰۰ هزار کارمند دارد، نداشته است و ۸۰۰ میلیون یورو سهم این شرکت را خرید که بخشی از این خرید به ارزش ۷٫۵ یورو برای هم سهم و بخش دیگر ۶٫۷۷ یورو بود.
بر مبنای قیمت کنونی بازار، ارزش سهم دولت در این خودروساز ۱٫۴۵ میلیارد یورو است. بر اساس محاسبات بلومبرگ، ریزشی که سهام پژو از اواخر ماه مه به این سو داشته است، ارزش سهم دولت فرانسه در این شرکت را حدود ۷۶۸ میلیون یورو کاهش داده است.