به گزارش نما به نقل از تسنیم ناصر سراج در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با سازمان بازرسی عراق که صبح امروز (چهارشنبه) در حضور حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای در ساختمان مرکزی قوهقضائیه برگزار شد اظهار کرد: سازمان بازرسی کل کشور بر اساس قانون اساسی، وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین را دارد. به عبارت دیگر، پیشگیری، مبارزه با فساد و آمبودزمان از وظایف سازمان بازرسی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: در ارتباط با پیشگیری و مبارزه با فساد با سازمان بازرسی عراق هماهنگ و مشترک هستیم اما سازمان بازرسی عراق عضو آمبودزمان آسیایی نیست و در این جلسه از این سازمان درخواست خواهیم کرد تا تقاضای عضویت در آمبودزمان آسیایی را ارائه کنند.
سراج ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران و عراق در گذشته حکومتهای طاغوتی داشتند. میلیاردها دلار از اموال ایران، اوایل انقلاب به دست عوامل طاغوت از کشور خارج شد و افراد در کشورهای غربی پناهنده شدند. در عراق نیز این اتفاق افتاده و میلیاردها دینار از اموال این کشور به دست عوامل رژیم بعث به خارج منتقل شده است.
سراج افزود: بنا داریم در این رابطه با همکاری کشورهای عضو آمبودزمان، افرادی که اموال کشور را به غارت بردند و اکنون پناهنده شدهاند، بازگردانیم و اموال به یغما رفته را استیفا کنیم.
وی توضیح داد: دوسال قبل که کنفرانسی در کشور عراق برگزار شد، مسئولان کشورهای مختلف حضور داشتند و مذاکرات خوبی صورت گرفت. در این کنفرانس همه کشورهای شرکت کننده، قبول داشتند که اموال عراق به سرفت رفته است اما اعلام کردند چون سیستم حقوقی کشورهایشان با سیستم حقوقی عراق متفاوت است، نمیتوانند اموال را بازگردانند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور، نقطه مشترک دیگر بین ایران و عراق را موضوع تابعیت مضاعف خواند و گفت: کشورهای غربی در رابطه با پولشویی شعارهای زیادی میدهند اما در عمل هیچ همکاری یا کشورهای در حال توسعه ندارند و رازداری را بهانه میکنند.
وی بیان داشت: بنا داریم در اجلاس آتی در ژاپن، موضوع را در دستور کار قرار دهیم و افرادی که با تابعیت مضاعف موفق به یغما بردن اموال کشور شدند را به کشور بازگردانیم.
سراج در پاسخ به این سئوال که چه میزان از اموال کشور به یغما رفته است گفت: قطعاً اینکه چه میزان از اموال کشور توسط برخی افراد سودجو و منفعت طلب به یغما رفته و از کشور خارج شده، قابل تقوین نیست. قطعا دنبال افرادی که اوایل انقلاب از فرصت سوء استفاده کردند و اموال ایران را به سرقت بردند، هستیم. ما به محض پیروزی انقلاب، هشت سال جنگ تحمیلی را پیش رو داشتیم و 37 سال است که با تحریم و جنگ نرم دشمن دست و پنجه نرم میکنیم و مسئولان عالی به لحاظ این شرایط، امکان پیگیری موضوع را نداشتند اما این مسایل بهویژه پس از برجام در حال برطرف شدن است.
وی اضافه کرد: البته تا زمانی که «اسلام» پسوند کشور ما است، استکبار اجازه نمیدهد رابطه ما حسنه شود اما امیدواریم با هماهنگی بین کشورهای اسلامی و منطقه، بتوانیم در این زمینه اقدام کنیم و اموالی که اوایل انقلاب به یغما رفته را به کشور بازگردانیم.
در ادامه این جلسه، حسن نعمة یاسر الیاسری رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق اظهار کرد: عراق جدید از سال 2003 میلادی کار خود را با نگاه مبارزه با فساد، آغاز کرده است و امیدواریم این ارتباط در سطح مردمی و دولتی به همافزایی برای مبارزه با فساد بیانجامد.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم اتحاد خود را نه در سطح ایران بلکه در سطح دنیا برای مبارزه با فساد افزایش دهیم و یادداشت تفاهم امروز، در همین راستاست.
رئیس کمیسیون درستکاری و مبارزه با فساد عراق گفت: یکی از پایههای این تفاهمنامه، تبادل تجربیات است زیرا جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با فساد، تجربیات بسیار خوب و قابل توجهی دارد و ما نیز در طول سالهای گذشته، تجربیات خوبی کسب کردیم.