نبرد كامارو SS و ماستنگ GT

دوباره این دو رقیب با یكدیگر مواجه شدند. دو رقیبی كه رقابتشان از سال 1966 و معرفی كامارو آغاز شد و هنوز ادامه دارد. رقابتی كه امروز به ایستگاه ششم رسیده است. هر دو قویی‌ترین سلاح‌های خود را آماده كرده‌اند تا پشت حریف را به خاك بمالند. كامارو اسلحه SS خود را آورده و موستانگ با سلاح GT به میدان آمده است؛ اما كدام‌یك موفق می‌شود؟ در ادامه خواهیم فهمید.

به گزارش نما نسخه GT قویی‌ترین مدل استاندارد موستانگ بشمار می‌رود که در زیر کاپوت طویل آن پیشرانه‌ای V8 پنج لیتری آرمیده که 435 اسب بخار قدرت و 542 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. این نیروی عظیم توسط گیربکسی 6 سرعته به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود؛ اما این تمام تسلیحاتی نیست که موستانگ GT با خود به میدان آورده است. بلکه او بسته عملکردی سفارشی خود را نیز به همراه دارد. این پکیج شامل ترمزهای جلو 6 پیستونه ساخت برمبو، دیفرانسیل لغزش محدود تورسن با ضریب 3.73:1، فنرهای جلوی اسپرت، رینگ‌های 19 اینچی پوشیده شده با لاستیک‌های P Zero پیرلی و موارد دیگری می‌شود.

اما کاماروی جدید که بر روی پلت‌فرم آلفا جنرال‌موتورز (مشترک با کادیلاک ATS) ساخته‌شده و ابعاد آن نسبت به نسل قبل کاهش‌یافته، با یک رژیم لاغری سخت، سبک‌تر از گذشته شده و با وزن 1665 کیلوگرم، حدود 70 کیلوگرم سبک‌تر از موستانگ با 1735 کیلوگرم وزن است. این وزن کمتر در کنار قدرت بیشتر پیشرانه 6.2 لیتری V8 آن موجب می‌شود که کامارو در همین ابتدای کار برتری خود را به رخ موستانگ بکشد. این پیشرانه که از کوروت به عاریه گرفته‌شده، 455 اسب بخار قدرت و 617 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.

همین امر موجب می‌شود که کامارو SS 2016 در 4 ثانیه به‌سرعت 96 کیلومتر در ساعت رسیده (0.4 ثانیه سریع‌تر از کامارو SS 1LE 2015 نسل پنجم) و در 12.4 ثانیه مسافت 400 متر را با سرعت 184.4 کیلومتر در ساعت طی کند. درحالی‌که موستانگ GT 2016 ظرف 4.6 ثانیه به‌سرعت 96 کیلومتر در ساعت دست‌یافته و مسافت 400 متر را در 12.9 ثانیه و با سرعت 177 کیلومتر در ساعت طی می‌کند.

کامارو علاوه بر اینکه سریع‌تر است، از هندلینگ بهتری هم برخوردار است به‌گونه‌ای که قسمت 8 شکل پیست ما را در 24.1 ثانیه و با متوسط شتاب جانبی 0.85 جی طی نمود. فرمان کامارو سریع و دقیق است و ترمزهای برمبو آن به شما اطمینان می‌دهد که با خیال راحت پای خود را بر روی پدال گاز فشار دهید. عملکرد سیستم کنترل کشش آن نیز مناسب بوده و هیچ‌گاه نیازی به خاموش کردن آن نیست.

موستانگ اما علاوه بر اینکه کندتر است، هندلینگ ضعیف‌تری هم دارد و طی کردن پیچ‌ها توسط آن دشوارتر از کامارو است. به همین دلیل قسمت 8 شکل را در 24.4 ثانیه و با میانگین شتاب جانبی 0.82 جی پیمود؛ اما موستانگ در بزرگراه بسیار آرام و بی‌صدا است به‌طوری‌که هنگام حرکت با سرعت 120 کیلومتر در ساعت با دور موتور 2000 و در دنده 6، نه صدای باد به داخل کابین راه پیدا می‌کند و نه صدای غرش پیشرانه.

گیربکس کامارو عملکرد مناسبی دارد و بسیار شبیه به گیربکس 7 سرعته کوروت احساس می‌شود البته با یک دنده کمتر؛ اما دید جلو در آن به دلیل صندلی‌های گود و کاپوت برآمده ضعیف‌تر از موستانگ است. اگر از این مورد منفی چشم‌پوشی کنیم، طراحی داخلی کامارو واقعاً بی‌نقص و بسیار بهتر از نسل قبل است. تمامی ادوات باکیفیتی عالی ساخته‌شده‌اند که احساس خوبی به راننده می‌دهد. صفحه‌نمایش لمسی آن نیز دارای وضوح بالا و آرگونومی خوبی است که مجهز به سیستم کارپلی اَپل بوده و کار با آن بسیار راحت و لذت‌بخش است.

به پایان این جدال نفس‌گیر رسیدیم. باید با جمع تمامی فاکتورها پیروز رقابت را مشخص کنیم. هرچند انتخاب برنده از میان این دو اسطوره دشوار است اما در آزمون امروز این نتایج به دست آمد:
مقام اول: شورلت کامارو

شورلت کامارو SS یک خودروی اسپرت فوق‌العاده است. با وزن کمتر، سرعت بیشتر و عملکرد بهتر هر آن چیزی را که از یک ماسل کار انتظار داریم را ارائه می‌کند.
مقام دوم: فورد موستانگ GT

هرچند فورد موستانگ GT با وزن بیشتر، قدرت کمتر و هندلینگ ضعیف‌تر در پس کامارو قرار می‌گیرد اما برای پیمودن بزرگ‌راه‌ها گزینه‌ای عالی است و بیشتر خودرویی تورینگ به نظر می‌رسد.

۱۳۹۴/۱۲/۱۱

اخبار مرتبط