به گزارش نما به نقل از جام نیـوز، اتحادیه اروپا روز جمعه چهارم مارس اعلام کرد که نام ۱۶ شخص حقیقی و ۱۲ شرکت حقوقی کره شمالی را به فهرست تحریمی خود اضافه کرده است.
به گزارش رویترز، اتحادیه اروپا میگوید، تحریمها روز جمعه این اتحادیه علیه کره شمالی در راستای قطعنامه تحریمی روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال میشوند.
به دنبال آزمایش هستهای کره شمالی در ماه گذشته، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه تحریمها علیه این کشور را تشدید کرد. تشدید تحریمها بحران کره شمالی را وارد مرحله تازهای کرده است.
در همین حال، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه اظهار داشت، هنوز زود است تا در خصوص تاثیر تحریمهای اخیر علیه کره شمالی قضاوت کرد، اما ما درگذشته شاهد بودیم که تشدید تحریمها باعث تغییر رویکرد برخی از کشورها شده است.
به گزارش رویترز، سخنگوی کاخ سفید در پاسخ پرسشی در خصوص واکنش کره شمالی به دور تازه تحریمها علیه این کشور ، گفته است: «براورد ما این است که (این تحریمها) یک شبه باعث تغییر نخواهند شد، در گذشته دیدهایم که تشدید انزوای باعث شده است تا برخی کشورها راهبردهای خود را مورد بازبینی قرار دهند. »
جاش ارنست می گوید، در خصوص تاثیر تحریم ها بر تغییر رویکردها کشورها ، ایران می تواند نمونه خوبی در این باره باشد.
ولی با این حال وی تصریح کرده است: اظهار نظر ها و اقدامات تحریک آمیزی که در ۳۶ ساعت گذشته از جانب کره شمالی دیدیم، چیز جدیدی نیست. ما همچنان از کره شمالی می خواهیم دست به اقدامات تحریک آمیز نزند و از بیان اظهار نظر هایی که به تنش دامن می زنند، خودداری کند.
سخنگوی کاخ سفید می گوید، کره شمالی بهتر است به جای هراقدام دیگری، تعهدات بین المللی خود را اجرا کند.
این در حالی است که روز گذشته رهبر کره شمالی، در واکنش به تحریم های بین المللی، فرمان اماده باش هستهای صادر کرد.
کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی، گفته بود، ما باید آماده باشیم هروقت که لازم بود از سلاحهای هستهای خود استفاده کنیم.
در مقابل با این تهدید رهبر کره شمالی، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرد، که ارزیابی واشینگتن این است که کره شمالی هنوز توانایی و قابلیت کار گذاشتن کلاهک هستهای دست نیافته است و در صورتی وقوع چنین تهدید، نیروهای آمریکایی نیز قادر به خنثی کردن چنین حملاتی هستند.
رسانه های بین المللی می گویند، تحریم های تازه شورای امنیت شدیدترین اقدامات تنبیهی است که در دو دهه گذشته علیه کره شمالی اتخاذ میشوند.
در همین حال، پارلمان کره جنوبی نیز روز چهارشنبه نیز اولین مصوبه خود در خصوص وضعیت حقوق بشر در کره شمالی را تصویب کرد. به این مصوبه ۲۱۲ نماینده پارلمان کره جنوبی رای مثبت دادند.
کره شمالی به خاطر انجام چهار آزمایش هستهای و چندین آزمایش موشکی از سال ۲۰۰۶ از سوی سازمان ملل متحد مورد تحریم قرار گرفته است.
قطعنامه جدید شورای امنیت واکنشی است به تازهترین آزمایش هستهای کره شمالی در ماه ژانویه و شلیک موشکی که روز هفتم فوریه انجام شد.