به گزارش نما، دكتر محمد اسماعیل اكبری در گفت و گو با ایرنا افزود: سرطان یك بیماری قابل پیشگیری و علاج است .
وی اظهار داشت : 40 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری هستند و 40 درصد دیگر از سرطان ها قابل معالجه اند و با 20 درصد دیگر سرطان ها می توان زندگی كرد .
اكبری خاطر نشان كرد : سالانه حدود 85 هزار مورد جدید سرطان در ایران شناسایی می شود كه شایعترین سرطان در مردان معده و در زنان ایرانی سینه محسوب می شود.
به گفته وی سرطان معده ، مثانه ،پروستات ، روده ، ركتوم ، خون ، غددلنفاوی ، چشم ، مغز در مردان ایرانی به ترتیب به عنوان 10 سرطان شایع محسوب می شود.
اكبری خاطر نشان كرد : در زنان سرطان سینه ،روده ،ركتوم ، معده ، مری ، خون ، تیروئید ، تخمدان ،ریه ، و سرطان دهانه رحم نیز به عنوان 10 سرطان شایع در این گروه وجود دارد .
رییس مركز تحقیقات سرطان ایران اظهار داشت : سرطان معده قابل پیشگیری است به طوری كه رفتار غذایی و طرز پخت نامناسب در میان خانواده های ایرانی زمینه سرطان معده را بروز می دهد.
وی گفت : كشورهای شرقی الگوی غذایی شبیه به هم دارند و سرطان معده نیز در این كشورها مانند هم است در كشور ژاپن غربالگری سرطان معده اجرا شده است و این در حالی است كه این غربالگری در كشورهای دیگر اتفاق نیفتاده است . در كشورهای آمریكا و اروپا سرطان معده خوب پیشگیری شده است و در حال حاضر این نوع سرطان در این كشورها بسیار كم است .
اكبری با بیان اینكه نقش دولت ها در امر پیشگیری و غربالگری سرطان از اهمیت ویژه ای برخوردار است اظهار داشت : اجرای برنامه های غربالگری از سوی دستگاه های دولتی باید كاملا استاندارد باشد و غربالگری مساله ای حاكمیتی است .
وی گفت : سازمان های بیمه گر برای غربالگری و پیشگیری و اجرای طرح اعتبارهایی را اختصاص می دهند كه این مقدار كافی نیست و دولت ها باید دراین امر دخالت داشته باشند .
رییس مركز تحقیقات سرطان ایران گفت :سرطان در ایران سومین عامل مرگ و میر و در استانهای اصفهان و یزد به عنوان دومین عامل مرگ و میر محسوب می شود.