به گزارش نما به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان، محمدعلی حمیدیان اظهار داشت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم پایان نامه ای تحت عنوان بررسی و تحلیل جرایم اطفال و نوجوانان و ارائه راهکارهای پیشگیرانه در زاهدان را مورد حمایت قرار داد.
وی افزود: در این پایان نامه علل ارتکاب به جرایم اطفال و نوجوانان در پنج دسته علل خانوادگی، اقتصادی، فرهنگی، انگیزشی و محیطی طبقه بندی و برای هر کدام از این علل مولفههایی مد نظر قرار گرفته است.
حمیدیان ادامه داد: جامعه آماری پژوهش اطفال و نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت شهرستان زاهدان بوده و حجم نمونه آن تعداد 43 نفر است که به صورت سرشماری انتخاب شدهاند.
وی گفت: نتایج نشان داد هر پنج دسته عوامل مد نظر پژوهش در گرایش اطفال و نوجوانان به بزهکاری موثر بوده بدین معنا که بین این عوامل و بزهکاری رابطه معناداری وجود داشته گرچه بین مولفههای کمبود محبت از عامل خانوادگی و دوستان از عامل فرهنگی با بزه رابطه معناداری مشاهده نشده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان خبر داد و بیان کرد: از دیگر نتایج این پژوهش میتوان به پاسخ اکثری افراد نمونه پیرامون علت اصلی بزهکاریشان اشاره نمود که قریب به اتفاق آنان فقر خانوادگی و شخصی و اشباع حس لذت جویی و هیجان را عامل اصلی بزهکاریشان عنوان کردند. هم چنین نبود نظارت مناسب والدین بر این افراد نیز بسیار جلب توجه مینماید که خود حکایت از نقش برجسته خانواده در پیشگیری از جرایم دارد.