پیام بان‌كی‌مون در روز جهانی بهداشت

دبیر كل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت(۷ آوریل ۲۰۱۶ برابر با ۱۹ فروردین ماه جاری) گفت: با وجود آنكه ابزارهای پیشگیری و درمان دیابت وجود دارد، این بیماری سالانه موجب حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزارمرگ می‌شود.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، متن کامل پیام بان کی مون به شرح زیر است: «دیابت بیماری دیرینه‌ای است که تلفات فزاینده‌ای را در دنیای امروزی می­‌گیرد. تعداد ۱۰۸ میلیون بزرگسال در ۱۹۸۰با دیابت زندگی می­‌کردند. این تعداد به ۴۲۲ میلیون یعنی ۸.۵ درصد بزرگسالان در ۲۰۱۴ افزایش یافت که نمایانگر رشدی جهانی در عوامل خطر مانند اضافه وزن یا چاقی است. با وجود آنکه ما ابزارهای پیشگیری و درمان دیابت را داریم، این بیماری در حال حاضر موجب حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزارمرگ در سال می‌­شود. قند خون بالا باعث۲ میلیون و ۲۰۰ هزارمرگ بیشتر می­‌شود.

سازمان جهانی بهداشت امسال اولین گزارش جهانی دیابت را منتشر و با ترسیم مقیاس مشکل، راه‌­هایی را برای تغییر روندهای موجود پیشنهاد کرده است. بار بیماری دیابت در داخل و مابین کشورها به طور برابر تقسیم نمی‌­شود. مردم کشورهای با درآمد پایین و متوسط، به شکل نامتناسبی تحت تاثیر هستند، اما هرکجا که فقر را بیابیم، بیماری و مرگ زودرس را نیز می­‌یابیم.

دیابت از طریق هزینه‌های درمانی افزایش یافته و حقوق از دست رفته، نظام سلامت و اقتصاد کشورها را تحت تاثیر قرار می­‌دهد. رهبران جهان در ۲۰۱۱ پذیرفتند که بیماری‌های غیرمسری از جمله دیابت، چالش عمده‌ای در برابر دستیابی به توسعه پایدار است. دولت­‌ها سال گذشته آرمان‌های توسعه پایدار را اتخاذ کردند که شامل هدف کاهش مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های غیرمسری تا یک سوم است.

ما می‌توانیم از طریق ترویج و اتخاذ شیوه‌های سالم‌تر زندگی خصوصا در میان جوانان، گسترش و تاثیر دیابت را محدود کنیم. این امر شامل مصرف غذاهای بهتر و فعالیت فیزیکی است. همچنین باید تشخیص دیابت و دسترسی به داروهایی مانند انسولین را بهبود بخشیم. دولت‌ها، ارائه دهندگان مراقبت­های بهداشتی، افراد دارای دیابت، جامعه مدنی، تولید کنندگان غذا، تولید کنندگان و توزیع کنندگان دارو و فن آوری همگی باید در تغییر وضعیت موجود مشارکت کنند.

در روز جهانی بهداشت، اجازه دهید همگی متعهد شویم تا با همکاری یکدیگر رشد دیابت را متوقف کنیم و زندگی کسانی را بهبود بخشیم که با این بیماری خطرناک اما قابل پیشگیری و درمان زندگی می‌کنند».

۱۳۹۵/۱/۱۹

اخبار مرتبط