به گزارش نما دکتر هادی هزارخانی با اشاره به اینکه کانون کارآفرینان کشور خراسان شمالی را به عنوان استان پایلوت در تولید و فرآوری گیاهان دارویی انتخاب کرده است، افزود: این کانون در هر استانی وجود دارد و هر کانونی کار خاصی را اجرایی میکند.
وی اظهار داشت: خراسان شمالی پتانسیل فراوانی برای کشت گیاهان دارویی دارد و از سوی دیگر فعالیتهای تحقیقاتی که جهاد دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی در این خصوص انجام دادهاند، میتواند ما را برای رسیدن به هدف کشت علمی گیاهان دارویی و ایجاد تحول در آن نزدیکتر کند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر درصدد ایجاد مرکز فرآوری دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی در این استان هستیم.
دبیر کانون کارآفرینان کشور با اشاره به اینکه تجارت در این زمینه حلقه مفقوده است، توضیح داد: اما اتاق بازرگانی نیز که یکی از اعضای این کانون است، این مشکل را مرتفع کرده و هم اکنون با گروههای اسپانیایی و آلمانی در حال مذاکره هستیم تا آنها نیز برای خرید این محصولات تشویق شوند.
وی تصریح کرد: حتی به دنبال آن هستیم تا با سرمایهگذارهای اروپایی دیگر نیز مذاکره و آنها را تشویق کنیم.
هزارخانی تأکید کرد: خراسانشمالی با توجه به نوع سرزمین، دانشجویان و دانشآموختههای موجود در آن، این توانایی را دارد تا تبدیل به قطب گیاهان دارویی در بخش دانش بنیان شود، اما نیازمند یک نظام هماهنگ است.
وی با بیان اینکه خراسانشمالی یکی از استانهایی است که در حوزه گردشگری حرف برای گفتن دارد، گفت: برند استانی همانند یزد خشت خام و یا اصفهان پایتخت جهان اسلام است. این درحالی است که این استان میتواند، از ظرفیت گیاهان دارویی برای برندسازی استفاده و خود را بهشت گیاهان دارویی معرفی کند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسانشمالی نیز در ادامه با اشاره به اینکه تیمی با حضور کانون کارآفرینی کشور، جهاد دانشگاهی استان، اتاق بازرگانی، منابع طبیعی و... برای گفتوگو و مذاکره با هدف ساماندهی کشت در روستاها، سرمایهگذاری در فراوری و تولید محصولات دانشبنیان و تجارت و توسعه صادرات محصولات تولیدشده در حوزه گیاهان دارویی، به تهران سفر کرد، اظهار داشت: در این سفر بازدیدی از پژوهشکدههای گیاهان دارویی و توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی صورت گرفت.
دکتر رضا شاهینفر افزود: در این سفر رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، آمادگی خود را برای کشت و تکثیر گیاهان دارویی، ارایه مشاوره و آموزشهای لازم برای بومیسازی علوم مربوطه و همچنین رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی نیز آمادگی خود را برای طراحی، نصب و راهاندازی مجتمع فرآوری گیاهان دارویی اعلام کردند.