به گزارش نما به نقل از تسنیم، شیخ حمد بن جاسم آل ثانی نخستوزیر سابق قطر در گفتوگو با روزنامه انگلیسی فایننشالتایمز که چند روز پیش انجام شد، تأکید کرد که کشورش در آغاز بحران سوریه چراغ سبز سرپرستی پرونده سوریه را دریافت کرده بود، چرا که عربستان در آن زمان نمیخواست فرماندهی این پرونده را در دست گیرد، اما بعدها تغییراتی در سیاست عربستان ایجاد شد که آن را به دوحه ابلاغ نکرده بود.
وی در زمینه افزود: من باید به یک موضوع اعتراف کنم و آن این است که ایرانیها زیرک تر و صبورتر از ما هستند. آنها مذاکرهکنندگان بهتری هستند. ببینید چند سال با قدرتهای جهانی مذاکره کردند. آیا شما تصور میکنید که یک دولت عربی بتواند طی این مدت مذاکره ای را اداره کند؟
بنا به گزارش الرأی، آل ثانی در این مصاحبه نسبت به مجموعه مصاحبههایی که جفری گولبرگ روزنامه نگار آمریکایی با باراک اوباما رئیسجمهور این کشور انجام داده و مجله آتلانتیک تحت عنوان دیدگاه اوباما آن را منتشر کرده، واکنش نشان داد و گفت: همه باید از اوباما تشکر کنند. من از اوباما ناامید شده ام، ولی او را سرزنش نمی کنم، من به صراحت میگویم، ما نتوانستیم به عنوان یک متحد قابل اعتماد ظاهر شویم. ما باید مناسبات ویژه با آمریکاییها برقرار کنیم، اما آمریکا دیگر مانند گذشته به منطقه نخواهد آمد.
وی در این رابطه افزود: هرگز توازنی در مناسبات کشورهای خلیج فارس و آمریکا وجود نداشته است. طی 30 سال گذشته منطقه خلیج فارس برای منافع آنها (غرب) با قیمتهای نفت بازی کرده است. ما در مقابل چه چیزی سود کرده ایم؟ وقتی که قیمتهای نفت به شدت پایین میآید، آنها به ما میگویند قیمت را مهار کنید، اما وقتی قیمتها بالا میرود، آنها ما را کارتل مینامند و میگویند شما نمیتوانید این کار انجام دهید.
حمد بن جاسم در مورد مسئولیت اختلافات قطر با عربستان در بخشی از مرحله مدیریت درگیریها در سوریه در دوره نخست وزیری وی گفت: من موضوعی را میگویم که شاید برای اولین بار مطرح کرده ام، هنگامی که ما مداخله در سوریه را (حدود سال 2012 ) آغاز کردیم، چراغ سبزی به ما داده شد که قطر این پرونده را رهبری میکند، چرا که عربستان در آن زمان نمیخواست مدیریت این پرونده را در دست بگیرد. اما بعدها سیاست تغییر کرد، ولی عربستان به ما نگفته بود که میخواهد ما را در اولویت دوم این پرونده قرار دهد. به این ترتیب کار به جایی رسید که ما با یکدیگر رقابت میکردیم، البته این کار درست نبود.
نخست وزیر سابق قطر در مورد اینکه همین سناریو در حوادث پس از کشته شدن معمر القذافی در لیبی نیز تکرار شد و قطر و امارات دو گروه واگرا را در این کشور مدیریت می کردند، گفت: در نهایت وقتی آشپز زیاد باشد، آش یا شور میشود یا بینمک.