به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران، افسردگی از جمله بیماریهایی است که هزاران نفر در سراسر دنیا از آن رنج میبرند و در صورت حاد شدن آن ممکن است فرد دست به خودکشی بزند. هیچ فردی دوست ندارد که به افسردگی مبتلا شود و در صورت ابتلا به آن نیز تمام تلاش خود را میکند که درمان شود.
در میان درمانهای متداول که برای افسردگی توصیه میشود میتوان به ورزش کردن، درمان شناختی، درمان دارویی، پیروی از برنامه غذایی مناسب و یافتن منشاء افسردگی آن اشاره کرد.
در مطالعهای که در مجله روانشناسی منتشر شد، نشان داد که مصرف غذاهای فرآوریشده، فستفود، سیبزمینی سرخشده، نان سفید، پاستا، ماکارانی، شکر، سدیم و استعمال دخانیات و الکل میتواند منجر به افسردگی شود و در صورت ابتلا، این بیماری را وخیمتر کند. در مقابل، مصرف سبزیجات، مواد غذایی تازه، گوشت، پروتئین، ویتامین، ماهی، خوراکیهای دریایی و میوه تاثیرهای مثبتی در مهار و درمان این بیماری دارد.
در بسیاری از موارد، وجود برخی مواد موجود در مواد غذایی و بهره نبردن از خوابی کافی و باکیفیت، سبب بوجود آمدن اختلالی در دستگاه گوارش و اجزای داخل شکم میشود که میتواند با تضعیف و کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن منجر به افسردگی شود. به هم خوردن الگوی خواب و کاهش کیفیت آن نیز میتواند افراد را در خطر ابتلا به بیماریهای روحی روانی به خصوص افسردگی قرار دهد.
به همین علت در صورت پیروی از برنامه غذایی مناسب و برخوردار بودن از خوابی کافی، میتوان در زمانی بسیار کوتاه افسردگی را ریشهکن و یا از ابتلا به آن پیشگیری کرد.