به گزارش نما به نقل از ایسنا، بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران درباره هزینهها و درآمد خانوار روستایی در سال ۱۳۹۳ متوسط تعداد افراد در هر خانوار ایرانی ۳.۷۳ نفر بودهاند و توزیع خانوارهای نمونه بر حسب تعداد افراد خانوار نشان میدهد، خانوار چهار نفری با ۲۶.۲ درصد بیشترین و خانوادههای ۹ نفری و ۱۰ نفری و بیشتر با ۱.۱ درصد کمترین تعداد خانوار نمونه را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین خانوار بدون فرد باسواد ۱۳.۶ درصد از کل خانوار نمونه بودهاند و خانوار دو نفر باسواد با ۲۴.۵ درصد بیشترین سهم را در خانوادههای نمونه داشتهاند.
همچنین متوسط تعداد افراد شاغل خانوادههای نمونه ۱.۱ درصد و متوسط تعداد افراد دارای درآمد ۱.۴ نفر بودهاند. خانوارهای دارای یک نفر شاغل با سهم ۵۳ درصد از کل خانوارهای نمونه بیشترین و خانوارهای دارای پنج نفر شاغل و بیشتر با ۰.۶ درصد کمترین خانوارهای نمونه و خانوار بدون فرد شاغل ۲۱.۹ درصد از خانوارهای نمونه را تشکیل دادهاند.
براساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران اغلب خانوار روستایی که دارای سرپرست شاغل بودهاند در گروه شغلی کارکنان ماهر جنگلداری و ماهیگیری قرار میگیرند. بررسی فعالیت اصلی محل کار سرپرست خانوار نشان میدهد که ۳۳.۳ درصد سرپرستان خانوارهای نمونه در بخش «کشاورزی، شکار و جنگلداری»، ۱۴ درصد در بخش «ساختمان»، ۶.۹ درصد در بخش «حملونقل، انبارداری و ارتباطات» ۵.۴ در بخش «صنعت»، ۵.۲ در بخش «عمدهفروشی، خردهفروشی، تعمیر وسائل نقلیه موتوری و موتورسیلکت و کالاهای شخصی و خانگی» ۱.۳ درصد در بخش «اداره امور عمومی دفاع و تامین اجتماعی» و ۵.۶ درصد در «سایر بخشها»، به کار اشتغال داشتهاند.
همچنین نتایج نشان میدهد که در بین خانوار روستایی وضع شغلی سرپرست اغلب خانوارهای نمونه «کارکن مستقل» و پس از آن «حقوقبگیر بخش خصوصی»، است. همچنین بررسی سطح سواد خانوار روستایی نشان میدهد ۳۵.۸ درصد خانوار نمونه دارای سرپرست بیسواد هستند. خانوار با سرپرست سطح سواد لیسانس و فوقلیسانس ۰.۲ درصد خانوارهای نمونه را تشکیل میدهند.
همچنین براساس نتایج این طرح در سال ۱۳۹۳ متوسط هزینه سالانه خانوار روستایی برابر با ۱۳ میلیون و ۸۵۲ هزار تومان بوده است که از این مقدار ۴۱.۲ درصد مربوط به هزینههای خوراکی و دخانی، ۵۸.۸ درصد مربوط به هزینههای غیرخوراکی بوده است. متوسط هزینه سالانه یک خانوار روستایی در مقایسه با رقم مشابه در سال ۱۳۹۲ در حدود ۷ درصد افزایش یافته است.
هزینههای خوراکی و دخانی خانوار ۱.۷ درصد و هزینههای غیرخوراکی ۱۱ درصد افزایش یافته است. در سال ۱۳۹۳ هزینههای خوراکی و دخانی خانوار روستایی برابر با پنج میلیون و ۷۰۳ هزار تومان بوده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ به میزان ۱.۷ درصد افزایش یافته است.
در سال ۱۳۹۳ متوسط هزینههای غیرخوراکی یک خانوار روستایی برابر با هشت میلیون و ۴۹ هزار تومان بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۲ افزایش ۱۱ درصدی داشته است.
هزینه مسکن نیز با سهم ۲۹ درصدی از کل هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم را در هزینههای غیر خوراکی خانوار به خود اختصاص داشته است.
همچنین سهم هزینه حملونقل و ارتباطات ۱۹.۷ درصد، بهداشت و درمان ۱۴.۴ درصد، کالاها و خدمات متفرقه ۱۳.۸ درصد، پوشاک و کفش ۱۰ درصد، لوازم و اثاث و خدمات منزل ۹.۸ درصد و تفریحات و سرگرمی ۳.۷ درصد بوده است.
براساس نتایج به دست آمده متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار روستایی در سال ۱۳۹۳ برابر با ۱۳ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان بوده است که نسبت به سال قبل ۱۴.۸ درصد افزایش داشته است.
بررسی منابع تامین درآمد خانوار روستایی نشان میدهد که ۳۹.۷ درصد از منابع درآمدی متفرقه، ۳۰.۷ درصد از منابع درآمدی از مشاغل آزاد، کشاورزی و غیرکشاورزی و ۲۹.۶ درصد از درآمد افراد از مشاغل حقوقبگیر به دست آمده است.
همچنین در زمینه هزینههای سالانه خانوار روستایی در کشور، روستاییان استان چهار محال بختیاری با ۱۸ میلیون و ۶۰۲ هزار تومان بیشترین هزینه سالانه را در سال ۱۳۹۳، در میان استانهای کشور صرف کردهاند و روستاییان سیستان و بلوچستان با صرف هزینه ۷ میلیون و ۵۰۴ هزار تومان کمترین هزینه را در میان روستاییان کشور صرف کردهاند.
همچنین بر اساس نتایج به دست آمده روستاییان استان تهران با کسب درآمد سالانه ۱۹ میلیون و ۷۱۷ هزار تومان بیشتریت درآمد سالیانه را در میان روستاییان کشور و روستاییان سیسان و بلوچستان با درآمد سالیانه شش میلیون و ۹۹۹ هزار تومان کمترین درآمد سالیانه خانوار روستایی را به خود اختصاص دادهاند.