سیگارهای الكترونیكی مضر هستند یا مفید؟

سیگارهای الكترونیكی شامل درجه خاصی از آسیب بوده، اما این خطرات به مراتب بسیار كمتر از خطرات ناشی از مصرف دخانیات متعارف هستند.

به گزارش نما؛ محققان کالج سلطنتی پزشکان(RCP) به این نتیجه رسیده اند که سیگارهای الکترونیکی بر خلاف ادعاهای مطرح شده مزایای فراوانی دارند!

این محققان در یک گزارش جدید 200 صفحه‌ای به این نتیجه رسیدند که سیگار الکترونیکی دارای یک پتانسیل عظیم برای جلوگیری از مرگ و ناتوانی‌های ناشی از استفاده از تنباکو بوده و می‌تواند به داشتن یک جامعه عاری از توتون و تنباکو کمک کند.

بنابراین گزارش، سیگارهای الکترونیکی شامل درجه خاصی از آسیب بوده، اما این خطرات به مراتب بسیار کمتر از خطرات ناشی از مصرف دخانیات متعارف هستند.

در واقع این گزارش تاکید زیادی بر ناسالم بودن دخانیات دارد. با توجه به آمار ارائه شده از کالج سلطنتی پزشکان RCP، نیمی از تمام افراد سیگاری که به صورت مادام العمر دخانیات مصرف می‌کنند دچار مرگ زودرس شده و بعد از سن 35 سال به ازای هر یک سال مصرف دخانیات، حدود سه ماه از عمر خود را از دست می‌دهند.

این موضوع به این معنی است که معمولا در حدود یک دهه از عمر آنها با مصرف دخانیات تلف می شود.

جان بریتون، مشاور کالج سلطنتی پزشکان در بیانیه ای اظهار کرد: استفاده روزافزون از سیگارهای الکترونیکی به عنوان یک جایگزین برای دخانیات، با گمانه زنی های زیاد درباره خطرات و منافع بالقوه آن، به یک موضوع چالش برانگیز برای محققان تبدیل شده است.

این گزارش به مزایای استفاده از سیگار الکترونیکی و نقش عمده آن در پیشگیری از مرگ زودرس، بیماری و نابرابری‌های اجتماعی در سلامت که مسبب اصلی آن کشیدن سیگار است، اشاره می‌کند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا می‌گوید: هنوز هیچ گزارشی دال بر استفاده از سیگار الکترونیکی به عنوان یک ابزار قطعی بی خطر و موثر ارائه نشده است اما یک پژوهش که اخیرا توسط محققان بریتانیایی انجام شده نشان می‌دهد که استفاده از سیگار الکترونیکی، شانس افراد سیگاری را برای ترک سیگار تا 50 درصد افزایش می‌دهد.

کنت ای وارنر از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان اظهار کرد که بریتانیا و آمریکا در حال حاضر هنوز در ارتباط با این موضوع به نتیجه مشابه دست نیافته اند و یکی از آنها به مزایای بالقوه استفاده از این فناوری و دیگری به معایب آن اشاره می‌کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، با این وجود هر دو کشور بر مضرات استفاده از دخانیات اشاره داشته و دیدگاه مشترکی دارند و آن را عامل اصلی بیماریهای خطرناک و مرگ زودرس مخصوصا در جوانان می‌دانند.

۱۳۹۵/۲/۱۲

اخبار مرتبط