گزارشی از قدیمی‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان

مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی با 57 دوره برگزاری به عنوان قدیمی‌ترین مسابقات قرآن جهان اسلام معروف است و امسال در جریان مسابقات قرآن كویت به عنوان بهترین برنامه قرآنی جهان معرفی شد.

به گزارش نما به نقل از فارس- مهدی احمدی: پنجاه‌وهشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به میزبانی کشور مالزی از امشب در کوالالامپور پایتخت این کشور آغاز و «سیدمصطفی حسینی» به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این دوره از مسابقات حضور دارد.

مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی همه ساله در سالن مرکز تجارت جهانی پوترا کوالالامپور برگزار و در آن نمایندگان ده‌ها کشور جهان حضور پیدا می‌کنند. این مسابقات قدیمی‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان یکی از معتبر‌ترین مسابقات جهان اسلام است که همه ساله قاریان بی‌شماری را از سراسر جهان راهی این کشور می‌کند.

مسابقات بین‌المللی مالزی از سال 1961 میلادی برابر با 1339 هجری شمسی برگزار و تاکنون پنجاه‌و‌هفت دوره از آن برگزار شده که این تعداد دوره مسابقات مالزی را به عنوان قدیمی‌ترین مسابقات جهان اسلام مطرح کرده و این قدمت به نوعی سبب اعتبار مسابقات قرآن مالزی شده است. همچنین چندی پیش و در جریان مسابقات بین‌المللی قرآن کویت، مسابقات مالزی به عنوان بهترین برنامه قرآنی جهان معرفی و مسئولان مسابقات مالزی مورد تجلیل قرار گرفتند.

اهمیت مسابقات مالزی در کشورمان در سطح مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران است و دارندگان رتبه‌های اول تا سوم مسابقات مالزی مانند برگزیدگان مسابقات بین‌المللی قرآن ایران به عنوان نخبه درجه یک معرفی و از امتیازات این گروه استفاده می‌کنند.

کشور مالزی به دلیل موقعیت اقلیمی و قرار گرفتن در نزدیکی خط استوا یکی از سرسبزترین و زیبا‌ترین کشور‌های دنیا است که سالانه میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان راهی مالزی می‌شوند. برگزاری مسابقات قرآن در چنین کشوری سبب شده تا قاریان قرآن از سراسر عالم اشتیاق زیادی برای شرکت در این رقابت‌ها داشته باشند و مسلمانان زیادی هم همه ساله برای تماشای مسابقات قرآن راهی مالزی شوند.

مالزی سال 1957 با استقلال از انگلیس سلطنت دوره‌ای را آغاز کرد و تقریباً از همان ایام مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در این کشور راه‌اندازی شد که این مسابقات هرسال با شکوه خاصی برگزار می‌شود و برگزاری با‌شکوه و منظم مسابقات و حضور پادشاه مالزی در آیین اختتامیه از نقاط عطف این رقابت‌ها است که می‌توان این عوامل را از دلایل اعتبار مسابقات مالزی عنوان کرد.

مسابقات قرآن مالزی هرسال در رشته تلاوت و در دو گروه خانم‌ها و آقایان برگزار می‌شود که مسابقات خانم‌ها به صورت علنی و با حضور آقایان در سالن مرکز تجارت جهانی پوترا کوالالامپور برگزار می‌شود. همچنین دو سال است که رشته حفظ هم به مسابقات مالزی افزوده شده اما برگزار‌کنندگان مسابقات از ایران برای اعزام نماینده در رشته حفظ دعوت نمی‌کنند.

این مسابقات در رده سنی بالای 17 سال توسط گروه توسعه دینی مالزی برگزار و از هر کشور یک شرکت‌کننده می‌تواند در مسابقات حضور ‌یابد، همچنین در این مسابقات یک گروه 14 نفره از کشور‌های مختلف جهان داوری می‌کنند.

کشور مالزی با 30 مقام اولی در صدر کسب مقام از این مسابقات است و جمهوری اسلامی ایران با 10 مقام اول در جایگاه دوم است. همچنین در این رقابت‌ها نفر اول چهل هزار رینگیت به همراه یک قطعه طلا به ارزش 70 هزار رینگیت، نفر دوم 30 هزار، نفر سوم 20 هزار، نفر چهارم 15 و نفر پنجم 10 هزار رینگیت به عنوان هدیه دریافت می‌کنند.

استاد محمد‌تقی مروت نخستین ایرانی است که در سال 1351 به عنوان اولین غیر مالایی مقام نخست این رقابت‌ها را از آن خود کرد و بلافاصله پس از وی استاد سید‌محسن خدام حسینی در سال 1353 درحالی که تنها 17 سال داشت در این رقابت‌ها دوم شد.

پس از مالزی مسابقات بین‌المللی قرآن کشور عربستان سعودی قدیمی‌ترین مسابقات قرآن کریم جهان است که از سال 1399 هجری قمری آغاز بکار کرده و تاکنون بیش از 38 دوره از برگزاری آن می‌گذرد و می‌توان از مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به عنوان سومین مسابقات جهان از نظر قدمت یاد کرد.

در این دوره از رقابت‌ها سید‌مصطفی حسینی قاری جوان و حائز رتبه عالی از سی‌وهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا می‌کند.

حسینی از قاریان خوشخوان اهل قزوین و متولد 1374 است که سال 1392 به عنوان نماینده کشورمان در مسابقات بین‌المللی قرآن کویت حضور یافت و عنوان سوم این رقابت‌ها را از آن خود کرد. وی در مسابقات سراسری قرآن کریم حائز رتبه عالی شد و به دلیل حضور موفق در دوره ارزیابی نمایندگان کشور در مسابقات مختلف بین‌المللی قرآن به عنوان نماینده کشور در مسابقات مالزی انتخاب شد.

سال گذشته شهید محسن حاجی حسنی کارگر به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به مالزی اعزام و پس از ده سال مقام نخست این مسابقات را از آن خود کرد. این قاری بین‌المللی در جریان فاجعه منا به همراه چهار نفر دیگر از اعضای کاروان نور به درجه رفیع شهادت نائل شد.

به هرحال این رقابت‌ها امشب و با حضور «عبدالحلیم معظم شاه» پادشاه مالزی و جمعی از مقامات عالی رتبه این کشور و با شعار وحدت؛ نبض تحول ملی در سالن همایش‌های مرکز تجارت جهانی پوترا آغاز و در آن نمایندگان 69 کشور در دو رشته قرائت و حفظ با هم رقابت می‌کنند. همچنین در این رقابت‌ها 14 داور از کشورهای، عربستان، قطر، مصر، اندونزی، اردن، لبنان، مالزی، برونئی و تایلند قضاوت خواهند کرد.

در ادامه به معرفی نمایندگان کشورمان که موفق به کسب مقام‌های برتر مسابقات مالزی شده‌اند می‌پردازیم.

«محمدتقی مروت» متولد 1323 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی کشور مالزی در سال 1352 شغل؛ آموزش قرآن در کشور کانادا.

«سید‌محسن خدام‌حسینی» متولد 1336 ورامین، دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی کشور مالزی در سال 1353 شغل؛ کارشناس سازمان دارالقرآن.

«عباس سلیمی» متولد 1332 تهران دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی کشور مالزی در سال 1358، شغل؛ کارمند آستان حضرت عبدالعظیم.

«امیر‌محمود کاشفی» متولد 1336 اهواز، دارای رتبه سوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور مالزی در سال 1364 شغل؛ عضو هیأت علمی دانشگاه.

«هاشم روغنی» متولد 1340 مشهد، دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی مالزی در سال 1362، شغل؛ آزاد.

«محمد‌کاظم محمد‌زاده» متولد مشهد دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1364.

«علی سیاح‌گرجی» متولد 1332 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1366 شغل؛ مدرس قرآن کریم.

«عباس امام‌جمعه» متولد 1345 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1368، شغل؛ معاون تولید شورای عالی قرآن صدا و سیما.

«کریم منصوری» متولد 1347 آبادان دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1369 شغل؛ کارمند وزارت امور خارجه.

«منصور قصری‌زاده» متولد 1346 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1370، شغل؛ مشاور قرآنی معاون سیمای سازمان صدا و سیما.

«احمد ابوالقاسمی» متولد 1347 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1371، شغل؛ کارشناس رادیو قرآن.

«حسین کرمی» متولد 1342 اردبیل، دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1372 شغل؛ پزشک.

«محمد عباسی» متولد 1345 تهران، دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1373 شغل؛ رئیس ستاد اقامه نماز شرکت فرودگاه‌های کشور.

«محمدحسین سبزعلی» متولد 1335 تهران، دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1375، شغل؛ کارشناس شورای عالی قرآن.

«سعید طوسی» متولد 1349 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1377، شغل؛ کارشناس شورای عالی قرآن.

«وحید مجتهد‌زاده» متولد مشهد، دارای عنوان سوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1379.

«مسعود سیاح‌گرجی» متولد 1358 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1380، شغل؛ مدرس قرآن کریم.

«مسعود عنایتی‌مقدم» متولد 1348 اصفهان، دارای رتبه سوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1381، شغل؛ مدیر قرآن در اصفهان.

«حمید شاکر‌نژاد» متولد 1360 مشهد، دارای رتبه سوم مسابقات بین المللی قرآن مالزی در سال 1383.

«صالح‌ اطهری‌فرد» دارای مقام سوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1384.

«حسین رستمی» متولد 1348 تهران، دارای رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی در سال 1385 شغل؛ مدرس قرآن کریم.

«جعفر فردی» متولد 1360 تهران دارای رتبه رتبه دوم مسابقات بین‌المللی مالزی در سال 1384 شغل؛ آزاد.

«رضا محمد‌پور» متولد 1352 اردبیل دارای رتبه سوم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1387، شغل؛ کارمند دانشگاه محقق اردبیلی.

«امین پویا» متولد 1356 تهران، دارای رتبه دوم مسابقات بین‌المللی مالزی در سال 1391، شغل؛ کارمند بانک رفاه.

«محمد مشمول» متولد 1360 مشهد دارای مقام دوم مسابقات بین‌‌المللی مالزی در سال 1392، شغل؛ آزاد.

شهید «محسن حاجی‌حسنی کارگر» متولد 1367 مشهد دارای مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال 1394، شغل؛ سرباز

۱۳۹۵/۲/۱۳

اخبار مرتبط