موسي الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس شورای اسلامی، در رابطه با اثرات و عواقب کم کردن بودجه فرهنگ از طرف دولت، به خبرنگار(نما) گفت: تمام فعالیت های یک جامعه در بستر فرهنگی اتفاق می افتد، اگر قرار است عمران و آبادی، تولید و سازندگی صورت بگیرد اگر قرار است تعالی خانواده، منابع انسانی و سازمانهای اداری تغییر رفتاری در الگوی مصرف و صرفه جویی داشته باشند، باید فرهنگ نقش خود را به درستی ایفا کند. و باید فرهنگسازی شود حال یا از طریق صدا و سیما یا مطبوعات و یا عوامل دیگر. اگرما در زمینه "فرهنگ" هزینه های مناسب و خوبی را خرج کنیم در همه ابعاد جامعه صرفه جویی صورت می گیرد و اتفاقات مثبتی روی میدهد.
وي با اشاره به ميزان تصادفات جاده اي تصريح كرد: به طور مثال در ارتباط با همین بستن کمربند، شما ببینید سر این مسئله ما چقدر تصادف منجرب به مرگ داشته ایم؟! در همین اواخر در دیدار مقام معظم رهبری با پرسنل نیروهای انتظامی، رهبری فرمودند: "ما هنوز نسبت به میانگین جهانی در ارتباط با مرگ و میرهای جاده ایی عقب هستیم." ضمن اینکه باید زیر ساخت های جاده ایی کشور بهبود پیدا کند اما مهمتر از این مسئله فرهنگ سازی جاده ای است زیرا عمده تصادفات به عدم توجه به قوانین و مقررات و خطای انسانی بر می گردد. هر سال ما در این تصادفات هزاران میلیارد تومان خسارات مادی می بینیم حال خسارات معنوی این حوادث که خانواده هایی را داغدار می کند و کودکانی را بی سرپرست و عوامل روحی روانی و افسردگی را به ارمغان می آورد، بماند. همین مرگ ها نیروی انسانی توانای جامعه را زایل می کند این آدمهایی که سرمایه های انسانی هستند و هر کدام میلیون ها تومان ارزش دارند. علاوه بر اینها ماشین آلاتی که در این تصادفات از بین می روند و خوردوهایی که نابود می شود و دیگر عوامل را اگر برآورد هزینه کنیم رقم های بسیار بالایی را شامل می شود که فکر کردن به آن هم سرسام آور است.
وي افزود: یا در رابطه با مسائل بهداشتی، درمانی، اعتیاد، طلاق، تولید یا بهره وری و یا مسائل فنی و حرفه ایی و ... شما هر زمینه ایی را که در نظر بگیرید، می بینید فرهنگ و آموزش حرف اول را می زند. حال این امکان وجود دارد که فرهنگ سازی با ساخت فیلم یا سریال باشد یا با انتشار کتاب باشد یا به کار گیری مجلات و روزنامه ها و سایت ها و .. باشد از هر طریقی که ممکن است باید فرهنگ در جامعه ایجاد شود اگر قرار است نوآوری، خلاقیت، رشد، پیشرفت و رفاه در جامعه داشته باشیم همه اینها بر می گردد به اینکه ما بتوانیم هزینه های خسارات را کاهش دهیم و برای این کار اول باید برای فرهنگ کشورمان خرج کنیم و هزینه بدهیم تا زیر ساخت فرهنگ جامعه را محکم کنیم تا در آینده بتوانیم کاهش هزینه های چشمگیری را در تامین خسارات و درست مصرف کردن مشاهده کنیم .
ثروتي ادامه داد: دولت باید توجه و عنایت ویژه ایی به بودجه فرهنگ کند و بداند در این راستا هر اندازه هم که کار شود هنوز کم است. منافع تولید فرهنگ در تمام زمینه ها سود رسان است چه عرصه های فرهنگی اجتماعی و چه عرصه های اقتصادی تولیدی و یا حتی امنیت. در همه ی اینها فرهنگ سازی کارساز و سود رسان است.