نامه صالحی به بان‌كی‌مون برای آزادی فوری اتباع ایرانی

وزیر امور خارجه كشورمان در نامه ای به دبیركل سازمان ملل با ابراز نگرانی از وضع اتباع ایرانی ربوده شده در سوریه و لیبی، همكاری سازمان ملل متحد را برای آزادی فوری این افراد خواستار شد.

به گزارش نما به نقل از واحد مرکزی خبر از نیویورک در نامه علی اکبر صالحی به بان کی مون، با اشاره به ربوده شدن 48 زائر ایرانی بدست نیروهای به اصطلاح ارتش سوریه آزاد در مسیر فرودگاه دمشق آمده است: در اقدام دیگری هفت عضو هیئت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران که به دعوت هلال احمر لیبی از این کشور دیدن می کردند، بدست مردان مسلح ناشناس در بنغازی ربوده شده اند.

صالحی با تاکید بر نگرانی عمیق دولت جمهوری اسلامی ایران و خانواده های این افراد درباره امنیت و سلامت افراد ربوده شده تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران گروگان گیران را مسئول جان این افراد می داند.

وی در این نامه با تاکید بر ضرورت آزادی فوری این افراد، استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی را نقض حقوق بین الملل و حقوق بشر دوستانه دانسته است.
صالحی در پایان این نامه باردیگر همکاری جدی دبیرکل سازمان ملل متحد برای آزادی اتباع ایرانی دربند را خواستار شده است.
وزیر خارجه کشورمان هدف از سفر به ترکیه را تلاش برای ازادی ایرانیان ربوده شده خواند

وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای ترک خود هدف اصلی سفرش به ترکیه را تلاش برای آزادی ایرانیان ربوده شده در سوریه خواند.
علی‌اکبر صالحی، در دیدار با احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه از دولت آنکارا خواست، همه تلاش خود را برای کمک به حل سریع و موثر این مساله به کار گیرد.

وی با اشاره به این که سوریه وارد مرحله حساسی شده است، ابراز امیدواری کرد برای یافتن راه‌های جلوگیری از فاجعه و برون‌رفت از بحران سوریه نهایت درایت، حکمت و هوشمندی به کار گرفته شود.
صالحی تاکید کرد: تنها در پرتو هوشمندی می‌توان به حل مشکلات و برون‌رفت از بحران از طریق راهکار سیاسی و در چارچوب گفتگوی ملی حقیقی کمک کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک دو کشور و منافع دو ملت ایران و ترکیه تصریح کرد آنکارا برای روابط با تهران احترام ویژه‌ای قائل است.

وی گفت: قبلا نیز گفته‌ام ما زائران ربوده شده ایرانی را همچون شهروندان خود تلقی می‌کنیم و با همه توان و ظرفیت تلاش‌های خود را برای کمک به آزادی آنها به کار خواهیم گرفت.
داوود اوغلو تاکید کرد: به شما اطمینان می‌دهم در این راستا هر کاری را که بتوانیم، انجام می‌دهیم.

در این دیدار دو طرف همچنین درباره آخرین تحولات منطقه به تبادل‌نظر پرداختند و درخصوص اهمیت گسترش و تحکیم مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا به دور از هرگونه جنجال و تاثیرپذیری از عوامل غیر مسئول گفتگو شد.
مساله مسلمانان میانمار نیز از محورهای مذاکرات دو طرف بود.
صالحی دقایقی پیش آنکارا را به مقصد تهران ترک کرد.

۱۳۹۱/۵/۱۸

اخبار مرتبط