به گزارش نما به نقل از خبرگزاری صداوسیما، سید جمال مدرسی در ارتباط تلفنی با خبر شبکه یک سیما افزود: سامانه بانک اطلاعات کشاورزان را داریم و میزان تولید به طور دقیق جمع آوری می شود.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیون تن برنج باید وارد شود، گفت: واردات بی رویه نداریم که در سال های 91 و 92 تجربه شد اما در سال های اخیر تعرفه واردات برنج از 10 درصد به 40 درصد رسیده است و به ازای هر کیلوگرم واردات برنج 500 تومان برای اجرای برنامه های تولید داخل دریافت می شود.
مدرسی افزود: به جز چهار ماه که فصل برداشت برنج داخلی است، واردات برنج ممنوعیتی ندارد اما در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تلاش می کنیم که تکیه بر تولید داخل افزایش یابد و اجازه واردات بی رویه نمی دهیم و با معرفی بذرهای پربازده و به نژادی و به زراعی زراعت برنج، عملکرد در واحد سطح را بیشتر خواهیم کرد.
بنا بر این گزارش، آقای معلم رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندران هم در ارتباط تلفنی گفت: سالانه حدود دو میلیون تن در داخل برنج تولید می شود و سرانه مصرف هم به 36 تا 40 کیلوگرم برنج می رسد.
وی افزود: برآوردها نشان می دهد که سالانه به حدود 1.2 میلیون تن واردات برنج نیاز است.
معلم درباره اینکه آیا امکان خودکفایی در تولید برنج وجود دارد، هم گفت: باید ابتدا آمارهای دقیقی از میزان تولید و مصرف داخلی و همچنین میزان نیاز به واردات مشخص شود و پس از آن می توان با بهبود عملکرد و به زراعی برای افزایش تولید اقدام کرد.
وی افزود: با توجه به تغییر کاربری اراضی کشاورزی به نظر می رسد میزان تولید کمتر از آمار اعلام شده باشد چون سطح زیر کشت برنج با تغییر کاربری ها کاهش می یابد.