به گزارش نما به نقل از ایسنا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک روز پنج شنبه در وین نشست برگزار کرد اما اعضای این گروه درباره استراتژی برای تعیین سقف تولید و حمایت از قیمتها به نتیجه نرسیدند. با اینهمه عربستان قول داد بازار را از تولید بیشتر اشباع نکند و ایران بر برنامه خود برای افزایش سطح تولید به دوران پیش از تحریمها تاکید کرد. تحلیلگران وعده عربستان برای محدود کردن سطح تولید در این نشست را برای بازارها مثبت ارزیابی کردند.
نفت برنت که قیمت پایه معاملات بین المللی است روز جمعه 49.99 دلار در هر بشکه معامله شد و 9 سنت نسبت به قیمت نهایی معاملات روز گذشته کاهش نشان داد. برنت روز پنج شنبه برای نخستین بار در هفت ماه گذشته بالای 50 دلار در هر بشکه بسته شد.
نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 9 سنت کاهش، در 49.08 دلار ایستاد.
انتشار آماری که کاهش ذخایر نفت آمریکا را نشان داد تاثیر شکست اوپک برای تعیین سقف تولید را جبران کرد. گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت خام این کشور هفته گذشته 1.4 میلیون بشکه کاهش یافت که دومین کاهش هفتگی متوالی بود. اگرچه میزان این کاهش طبق پیش بینی تحلیلگران بود اما کمک کرد روند نزولی ابتدای معاملات پنج شنبه معکوس شود.
ذخایر نفت خام آمریکا در هفتههای اخیر کاهش پیدا کرده اما نزدیک به بالاترین سطح در بیش از 80 سال اخیر قرار دارد که منعکس کننده اشباع عرضه جهانی و فشار آن بر قیمتها است. تولید داخلی آمریکا به پایینترین سطح هفتگی از سپتامبر سال 2014 رسیده که نشان میدهد کاهش هزینه از سوی شرکتهای تولیدکننده نفت روند تولید را محدود کرده است.
به گفته دانیل هاینس، استراتژیست ارشد کالا در بخش تحقیقات ANZ، در حالیکه قیمتهای نفت در چند ماه اخیر بهبود پیدا کرده اما همچنان بیش از 50 درصد کمتر از سطح اواسط سال 2014 است و فشار مالی بر تولیدکنندگان نفت آمریکای شمالی احتمالا تولید نفت این منطقه را امسال حدود 500 هزار بشکه در روز کاهش میدهد.
بر اساس گزارش رویترز، بهای معاملات نفت خام از رکورد پایین امسال بیش از 80 درصد بهبود پیدا کرده زیرا اختلالهای پیش بینی نشده در روند تولید کانادا، ونزوئلا، لیبی و نیجریه به حذف بخشی از اشباع عرضه در بازار کمک کرده است. اما تحلیلگران می گویند کلید بهبود قیمت نفت در متعادل کردن سطح عرضه و تقاضا از سوی تولیدکنندگان بزرگ شامل اوپک است.