قاسم جعفری در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما:

رهبری در خصوص فرهنگ، بار دیگر حجت را بر مسئولین تمام كردند

عکس خبري -رهبري در خصوص فرهنگ، بار ديگر حجت را بر مسئولين تمام کردند

نماینده سابق بجنورد گفت: مجلس در هر دو بعد قانونگذاری و نظارت، باید در خصوص مسائل فرهنگی دقت لازم را داشته باشد و قوانین اضافی، مزاحم و یا معارض را حذف كند و به جای آنها، قوانین مناسب و زیربنایی وضع كند؛ شبیه قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منكر كه در مجلس نهم تصویب شد.

قاسم جعفری در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، در خصوص بیانات رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس دهم گفت: سالهاست که رهبری معظم انقلاب اشارات متعددی به طور مستقیم و غیر مستقیم به مسائل فرهنگی دارند؛ از بحث سبک زندگی ما- که با واقعیات و اعتقادات ما فاصله زیادی دارد- تا سیاست هایی که در خصوص مسائل فرهنگی اعمال می شود و بسیاری از اوقات، در راستای مسیری که ما را به تمدن نوین اسلامی می رساند نیست. به عنوان مثال، شما سیاست های سینمایی که وزارت ارشاد اعمال می کند را ببینید، همچنین سیاست هایی که در ارتباط با سایر حوزه ها چون کتاب و غیره اعمال می شو، این سیاست ها، با مبانی دینی ما همخوانی زیادی ندارد.

وی با بیان اینکه همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، فرهنگ مثل هوایی است که تنفس می کنیم، اظهار داشت: یک حالت دوگانه ای امروز در جامعه ما ایجاد شده است؛ قانون گریزی و نبود وجدان کاری از مشکلات بسیار بزرگ ما است و مسئولین ما احساس خطر نمی کنند. حضرت آقا چند روز پیش سخن بسیار زیبایی فرمودند؛ مبنی بر اینکه انقلابیون سابق که خیلی هم داغ بودند، الان شدیداً سرد شده اند. این اخطاری است که ما در نهج البلاغه هم آن را داریم؛ حضرت امیر می فرمایند من از آن می ترسم که دچار فترت بشویم. کلمه فترت از فاتر می آید که به معنای آب جوشیده ای است که سرد شده باشد. بسیاری از کسانی که روزی در امر مبارزه و انقلابی گری پیشکسوت بودند و به دور از رفاه زدگی و زندگی اشرافی بودند، اکنون گرفتار این مسائل شده اند.

نماینده سابق بجنورد با بیان اینکه دو گروه دانشمندان حوزه و دانشگاه و مسئولین باید نسبت به مسائل فرهنگی به طور بسیار جدی احساس وظیفه بکنند، افزود: در روایت هم آمده است که یک عالم نامناسب، عالمی را خراب می کند. امروز متأسفانه حساسیت خاصی را در مسئولین شاهد نیستیم. مردم نباید احساس کنند که مسئولین، به راحتی سرهم بندی می کنند و یا خدای ناکرده دروغ می گویند؛ به عنوان مثال وقتی دو روز باد می وزد و هوای تهران تمیز می شود، مسئولین می گویند که این ناشی از سیاست های محیط زیستی ما بوده است؛ خب این در درازمدت بر آنها اثر منفی می گذارد.

جعفری، ترجیح اجناس خارجی بر جنس های تولید داخل را یکی از خطراتی دانست که در درازمدت ما را تهدید خواهد کرد و اظهار داشت: درست است که بحث روز ما اقتصاد است، اما در درازمدت این فرهنگی است که اگر حل نشوند، برای ما مشکل ساز می شوند. بنده با بسیاری از اقتصاددان ها که صحبت کرده ام، می گویند که بالای هفتاد درصد از مشکلات اقتصادی ما ریشه فرهنگی دارند. فکر می کنم که رهبر معظم انقلاب، در خصوص مسائل فرهنگی یک بار دیگر حجت را بر مسئولین بویژه نمایندگان تمام کردند و آنها فردای قیامت باید پاسخگو باشند.

وی در خصوص وظیفه مجلس در قبال مسائل فرهنگی کشور گفت: بنده همیشه گفته ام که ما در کشور نیاز به مجلسی داریم که دولت یار باشد نه دولت دار. پیامبر(ص) فرمودند: «انصر أخاك ظالما أو مظلوما»؛ برادرت را یاری کن، چه ظالم باشد چه مظلوم؛ سؤال پرسیدند اگر مظلوم باشد که مشخص است که باید او را کمک کنیم، اما اگر ظالم باشد، چگونه باید او را کمک کنیم؟ حضرت فرمودند اگر برادر ظالم خود را از ظلم کردن باز دارید، این به معنای کمک رساندن به او است. بنابراین، مجلس دولت یار، مجلسی است که نقاط قوت دولت را تقویت کند و در مقابل، هرجا که انحراف از معیارها پیدا می شود یا کم کاری وجود دارد و یا از ارزش های انقلابی- مطابق پنج معیاری که رهبر انقلاب مطرح فرمودند- فاصله گرفته می شود، چشم بیدار ملت باشند و بی محابا نظارت کنند؛ فارغ از اینکه چه کسی چه قضاوتی می کند، بر اساس سوگندی که یاد کرده اند و اعتقادات خودشان عمل کنند.

جعفری تصریح کرد: مجلس در هر دو بعد قانونگذاری و نظارت، باید در خصوص مسائل فرهنگی دقت لازم را داشته باشد و قوانین اضافی، مزاحم و یا معارض را حذف کند و به جای آنها، قوانین مناسب و زیربنایی وضع کند؛ شبیه قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که در مجلس نهم تصویب شد.

۱۳۹۵/۳/۱۹

اخبار مرتبط