دكتر حسن لاسجردی در گفتگو با نما:

لغو برجام یك شو تبلیغاتی است/ دولت های آمریكا در هر زمانی كه روی كار بیایند موظف به رعایت سند برجام هستند

عکس خبري -لغو برجام يك شو تبليغاتي است/ دولت هاي آمريکا در هر زماني که روي کار بيايند موظف به رعايت سند برجام هستند

آنچه كه امروزه از لغو برجام در آمریكا بسیار مورد استفاده است و جمهوری خواهان و دموكرات ها از آن استفاده می كنند به نظر من تنها یك شو تبلیغاتی است. آنچه كه مسلم است این است كه هر كدام از این دو فردی كه روی كار بیایند امكان دارد تغییراتی در اجرای برجام داشته باشند ولی اینكه بخواهند بگویند برجام را قبول ندارند و آن را رها می كنند این پذیرفتنی نیست

دکتر حسن لاسجردی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با پایگاه خبری نما در رابطه با سخنان رهبری درباره "مصونیت ملی " گفت: آن چیزی که در نگاه رهبر انقلاب به عنوان مصونیت ملی و یا اقتدار ملی از آن نام برده می شود به نوعی پشتوانه سازی برای کشور در مراحل مختلف است. به این معنا که با توجه به روحیه تخاصمی که قدرت های بزرگ علیه ایران دارند و علاقه ایران برای نقش آفرینی بهتر و موثرتر در منطقه و برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه ایی و در فضای بالاتر که امنیت بین المللی است آنچه که مهم است این است که شما نمیتوانید با دست خالی سر میز مذاکرات و بحران ها و چالش ها حضور پیدا کنید مگر اینکه توانایی های مختلفی را ایجاد کنید، حال این توانایی ها می تواند توانایی اقتصادی، سیاسی یا دیپلماتیک باشد یا دیگر توانایی ها که در کشور بتواند نقش آفرینی کند و یا اصطلاحا از موضع قدرت بتواند حرفش را بزند و کارها را جلو ببرد و وقتی کشور وارد یک بحران می شود بتواند آن بحران را حل کند.
وي افزود: دید رهبر انقلاب این است که یک کشور در مجموع دارای قابلیت هایی است که می تواند این قابلیت‌ها را تبدیل به فرصت کند فرصت در تمالم زمینه ها. از نظر من کاری که دولت دارد انجام می دهد درست است، دولت وارد فضایی برای تعامل با نظام بین الملل شده است به خاطر اینکه که بر این باور بود، که چالش و تخاصم در روابط بین الملل به ضرر کشور است و نمی تواند چاره سازی کند در حقیقت فرجام مناسبی ندارد لذا آمده است و دارد با نظام بین الملل تعامل می کند . آن چیزی که شاید خیلی مهم باشد این است که من رفتار دولت در شرایط فعلی را با توصیه های مقام معظم رهبری دچار تناقض نمی بینم و فکر می کنم دولت به جهت اینکه مسئول اجرایی کشور است باید در روابط بین الملل چانه زنی و مذاکره کند باید راه پیدا کند و سر و کله بزند، رهبر انقلاب هم چون هدایت کننده هستند باید خطوط هدایت کلی کشور را تبیین کنند به نوعی کار رهبری هدف گذاری و نشان دادن راه و کار دولت پیمودن آن راه و ایجاد محیطی برای فراهم شدن زمینه های مد نظر است. لذا اگر کشور بخواهد دارای اقتدار ملی شود بایست از فرصت ها و زمینه هایی استفاده کند که بتواند به خواسته های ملت جامعه عمل بپوشاند.
لاسجردي در خصوص منتفي شدن برجام توسط آمريكا گفت: بر اساس حقوق بین الملل تعهدات دولت ها تعهدات فرد نیست تعهدات سیستم است، یعنی دولت ها مذاکره می کنند معاهده می بندد قرار می گذارند اما مسلما طول تداوم آن قرارداد با طول حکومت آن فرد یکی نیست به طور مثال همین برجام که رئیس جمهور وقت آمریکا و وزیر امور خارجه اش به توافقی با ایران رسیده اند و آن را امضا کردند و تعهد دادند که به آن متعهد باشند بیش دو دهه مدت قرار داد است حال نمیتوانند بگوید مدت اعتبارش تا زمانی است که من روی کار باشم و از دوره من به بعد دیگر معتبر نیست، یک چنین چیزی وجود ندارد. به همین جهت اعتبار قرار داد های بین المللی بر اساس واحد های سیاسی است یعنی تا ایران، ایران است و به کشور دیگری تبدیل نشده یا تا آمریکا، آمریکاست باید به این تعهدات عمل شود و زیر پا گذارده نشود، مگر در خود قرارداد ذکر شود که به این تفاهم نامه پایبندیم تا مدت روی کار بودن فلان آقا از آن به بعد ما تعهدی نداریم. در توافقنامه برجام به این صورت نیست دولت های آمریکا در هر زمانی که روی کار بیایند موظف به رعایت سند برجام هستند.
اين كارشناس مسائل بين الملل در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: آنچه که امروزه از لغو برجام در آمریکا بسیار مورد استفاده است و جمهوری خواهان و دموکرات ها از آن استفاده می کنند به نظر من تنها یک شو تبلیغاتی است. آنچه که مسلم است این است که هر کدام از این دو فردی که روی کار بیایند امکان دارد تغییراتی در اجرای برجام داشته باشند ولی اینکه بخواهند بگویند برجام را قبول ندارند و آن را رها می کنند این پذیرفتنی نیست، چون همانطور که عرض کردم معاههدات و قرار داد های بین المللی برای واحد های سیاسی است نه اشخاص. نکته دیگر در بحث انجام ندادن برجام این است که آمریکایی ها نمی توانند به تنهایی تصمیم بگیرند چون ما تنها با آمریکا به توافق نرسیدیم، چند کشور دیگر هم در توافقات این سند مشارکت داشته اند یعنی یک اجماع بیت المللی صورت گرفته و چند کشور دور هم نشستند و یک قرار داد را تنظیم کرده اند و تصمیم کار دست یک کشور نیست لذا این هم یکی از نکات دیگری است که می تواند نشان دهنده فرمالیته بودن تهدیدات نامزد های ریاست جمهوری آمریکا باشد.

۱۳۹۵/۳/۲۸

اخبار مرتبط