33 درصد بیماران كشور افغانی هستند

وزیر بهداشت گفت: ما موظفیم به دلیل مسائل انسانی و مذهبی و نیز برای مراقبت از سلامت ایرانیان، از سلامت اتباع افغانی مراقبت كنیم.

به گزارش نما به نقل از برنا، سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت صبح امروز در دیدار کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با اشاره به حضور پناهندگان افغانی، عراقی و سوری در کشور ایران گفت: حضور پناهندگان در کشور، از طرفی هزینه‌های زیادی را به کشور در زمینه‌های مختلف تحمیل می‌کند و از طرف دیگر خود پناهندگان را هم متحمل سختی‌هایی می‌کند.

وزیر بهداشت با تاکید بر همکاری و همراهی بیشتر سازمان‌های بین المللی برای رفع مشکلات پناهندگان افزود: متاسفانه جامعه بین المللی نسبت به مساله و مشکلات پناهندگان افغان، عراق و سوریه بی‌توجهی کرده و همه فشارها بر روی ایران است. بنابراین ضروری است حمایت‌های لازم از سوی سازمان‌های بین اللملی برای رفع مشکلات پناهندگان صورت گیرد.
هاشمی ضمن اشاره به وجود ناآرامی‌ها و حضور گروه‌های تروریستی در کشور افغانستان اظهار داشت: در حال حاضر در این کشور همچنان این ناآرامی‌ها ادامه دارد و این تراژدی در عراق، سوریه، لیبی و یمن هم تکرار شده است.
وزیر بهداشت در این مورد یادآور شد: برخی از سازمان‌های بین المللی در مورد پناهندگان، ناکارآمد عمل کرده و کمتر به بحث پیشگیری توجه می‌کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت سیاسی کشور افغانستان افزود: لازم است برای پناهندگان افغانی در ایران حمایت های آموزشی، سلامت و اشتغال صورت گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد تا در کشور عراق در آینده نزدیک امنیت برقرار شود تا پناهندگان عراقی بتوانند به وطن خود برگردند.
هاشمی با بیان این که 3 میلیون پناهجوی افغانی در ایران حضور دارند، افزود: بیش از سه دهه است که ایران میزبان اتباع افغانی است و اگر لازم است اقدامی برای این پناهجویان صورت گیرد باید از یک میلیون افغانی قانونی در ایران شروع کرد.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: در مورد 2 میلیون تبعه افغانی باقی مانده هم ما موظفیم به دلیل مسائل انسانی و مذهبی و نیز برای مراقبت از سلامت ایرانیان، از سلامت اتباع افغانی مراقبت کنیم که البته این مساله هزینه های بسیار سنگینی را به نظام سلامت کشور ایران وارد می‌کند.
هاشمی با تاکید بر این که بیش از یک سوم مراجعات به بیمارستان‌های برخی از شهرهای مرزی ایران مانند سراوان از سوی افغان‌ها است، افزود: درست است که توانستیم بیش از 98 درصد از مردم ایران را تحت پوشش بیمه قرار دهیم اما متاسفانه برای اتباع افغانی پوشش بیمه‌ای وجود ندارد.
وی ضمن اشاره به بازنگری در تعرفه‌های پزشکی در سه سال گذشته، اظهار داشت: در این وضعیت هزینه‌های درمانی برای افغان‌ها که تحت پوشش بیمه نیستند حدود دو تا سه برابر افزایش یافته است بنابراین شرایط برای آنها مناسب نیست.
هاشمی ابراز امیدواری کرد تا با همکاری و کمک کمیساریای عالی سازمان ملل متحد، بتوانیم برای افغان‌ها در حوزه سلامت و درمان اقدامات لازم را انجام دهیم چرا که اگر بخواهیم بدون بیمه، درمان درستی برای آنها داشته باشیم، قادر به ادامه کار نخواهیم بود.
وزیر بهداشت با اشاره به تدوین طرحی مشترک برای کمک به پناهندگان افغانی از سوی وزارت بهداشت، وزارت کشور و وزارت رفاه، ابراز امیدواری کرد به کمک کمیساریای عالی سازمان ملل متحد بتوان هزینه‌های درمانی را تامین کرد و برای یک میلیون افغانی همانند ایرانی‌ها درمان‌های لازم را در نظر گرفت.
وی با اشاره به همکاری و مشارکت این یک میلیون افغان به پرداخت حق بیمه خود، افزود: لازم است این مساله هر چه زودتر حل شود تا بتوانیم به پناهندگان افغانی نیز خدمات مناسب و خوب درمانی ارائه دهیم.
هاشمی در پایان گفت: امیدواریم در دوره جدید مدیریتی کمیسر عالی سازمان ملل، اقدامات عملی و ملموس داشته باشیم تا برای پناهندگان حمایت و آرامش بیشتری در حوزه سلامت و تندرستی فراهم کنیم.

۱۳۹۵/۳/۲۹

اخبار مرتبط