تسهیلات جدید كنسولگری برای مهاجرین افغانستان

سركنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد، در گفتگویی تفصیلی خدمات و فعالیت‌های زیر مجموعه خود در كنسولگری افغانستان را تشریح و نقطه نظرات خود پیرامون وضعیت مهاجرین افغانستانی در ایران را بیان كرد.

به گزارش نما به نقل از فارس، «سید نورالله راغی» سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد، در گفتگویی تفصیلی خدمات و فعالیت‌های زیر مجموعه خود در کنسولگری افغانستان را تشریح و نقطه نظرات خود پیرامون وضعیت مهاجرین افغانستانی در ایران را بیان کرد.

سرکنسول افغانستان از تسهیلات جدید برای صدور پاسپورت برای شهروندان افغانستان خبر داد و تاکید کرد: صدور پاسپورت که قبلاً 15 تا 20 روز و در مواردی بیشتر وقت می‌گرفت، در حال حاضر فقط یک روز زمان نیاز دارد.

وی همچنین ضمن اشاره به برخی از مشکلات حقوقی مهاجرین، از مکانیزم‌های مختلفی که برای حل مشکلات مهاجرین در خراسان رضوی ایجاد شده خبر داد و تاکید کرد: تلاش‌های گسترده‌ای وجود دارد که مشکلات مهاجرین از طریق همین مکانیزم‌ها حل شود و کنسولگری هم در چارچوب قوانین و مقررات در جهت رفع مشکلات شهروندان خود تلاش می‌کند.

راغی در این گفت‌وگو خدمات صدور ویزا برای شهروندان ایرانی در بخش‌های مختلف و تسهیلاتی که در زمان و مدت ویزا برای بارزگانان و رانندگان ایرانی ایجاد شده را تشریح کرد.

تعامل کنسولگری افغانستان با نهادهای ایرانی مانند اداره کل امور اتباع خارجی خراسان رضوی و سایر نهادهایی که برای اتباع افغانستانی خدمات ارائه می‌کنند از بخش‌های دیگر این گفت‌وگو بود که سرکنسول افغانستان به آن اشاره داشت.

وی همچنین همکاری خود با نهادهای دینی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، ورزشی و تشکل‌های دانشجویی مهاجرین در استان خراسان رضوی را تشریح کرد.

وضعیت ویزا و اقامت دانشجویان افغانستانی در ایران، روند اجرایی شدن صدور پاسپورت‌های الکترونیکی در ایران، گسترش خدمات کنسولی، فعالیت دانشگاه‌های ایرانی در داخل افغانستان، از دیگر موضوعاتی بود که سرکنسول افغانستان به تفصیل به آنها پرداخت.

سید نورالله راغی متولد ولایت «بدخشان» افغانستان بوده و لیسانس و فوق لیسانس خود را از دانشگاه قاهره کسب کرده است.

وی در گذشته معاون «مرکز مطالعات استراتژیک» وزارت امور خارجه افغانستان در کابل بوده و پیش از آن نیز در امارات متحده عربی معاون اول و متصدی امور کنسولی سفارت افغانستان بوده است.

***مشروح این گفت‌وگو به شرح ذیل است***

فارس: شما در نخستین روزهای کاری خود که به عنوان سرکنسول افغانستان در مشهد مشغول به فعالیت شدید در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس قول دادید که تسهیلات جدیدی برای مراجعه‌کنندگان در بخش‌های کنسولی ارائه خواهید کرد و حتی یک روزه برای شهروندان افغانستانی پاسپورت صادر خواهید کرد، اکنون که چند ماه از مسئولیت شما سپری شده موفق شدید تسهیلات جدیدی برای مراجعین ایجاد کنید؟

راغی: ضمن خوش آمد به شما، تشکر می‌کنم از خبرگزاری فارس که همیشه در انعکاس فعالیت‌های مهاجرین و اوضاع افغانستان با رویکرد مثبت پیش قدم بوده است.

در رابطه با سوال شما باید عرض کنم که در مورد تسهیلات جدید برای مردم افغانستان و تمام ارباب رجوع‌ها که به ما مراجعه می‌کنند، حداکثر تلاش خود را کردیم تا به قول‌های خود وفا کنیم و نکاتی را که شما مطرح کردید در بسیاری از موارد انجام شده و اکنون شما شاهد رضایت نسبی مردم هستید.

در مورد پاسپورت که قبلا 15 تا 20 روز و در مواردی بیشتر وقت می‌گرفت، امروز هموطنان ما شاهد هستند که در همان روز اول، ما به مراجعه کنندگان که از شهرهای مختلف، غیر از شهر مشهد، مراجعه می‌کنند، پاسپورت می‌دهیم و در موارد ضروری دیگری هم که نیاز باشد در همان روز اول مشکلات کنسولی آنان را در صورتی که مدارک آنان کامل باشد برطرف می‌کنیم.

افرادی که ساکن شهر مشهد باشند نیز روز بعد از مراجعه برای دریافت پاسپورت و تحویل مدارک خود، پاسپورت خود را دریافت می‌کنند، در مورد تمدید پاسپورت هم باید بگویم که هر روز تمدید انجام می‌شود، مخصوصاً برای کسانی که از شهرستان‌ها می‌آیند.

افرادی هم که مشکل و کار حقوقی دارند اگر مدارکشان مشکلی نداشته باشد در همان روز مراجعه مشکل آنان را حل می کنیم.

فارس: در بخش صدور ویزا برای شهروندان ایرانی و سایر کسانی که تقاضای ویزا دارند چه تسهیلاتی بوجود آمده است؟

راغی: بخش عمده‌ای از کار ما صدور ویزا برای کسانی است که می‌‍‌خواهند به افغانستان مسافرت کنند، که عمدتاً دوستان ایرانی ما یا شهروندان برخی کشورهای دیگر تقاضای ویزا دارند، برای کسانی که در عرصه‌های تجارت و حمل‌ونقل کالا فعالیت می‌کنند تسهیلاتی به وجود آمده و ما در زمان و مدت ویزا سهولت‌های خوبی ایجاد کردیم و در حال حاضر برای کسانی که در عرصه تجارت شرایط مورد نظر را داشته باشند ویزای یک ساله صادر می‌کنیم.

برای رانندگان تاکسی که در مسیر ایران و افغانستان رفت و آمد دارند، ویزای 6 ماهه و برای رانندگان کامیون ویزای 3 ماهه صادر می‌کنیم و خیلی از مسائل سلیقه‌ای که در گذشته وجود داشته است الان رفع شده است و در همه موارد مطابق با مقررات در سریع‌ترین زمان کارها انجام می‌شود.

کسانی که این روزها به ما مراجعه می‌کنند، همگی رضایت دارند و شما می‌توانید به بخش پذیرش بروید و از ارباب رجوع‌ها سوال کنید، مطمئن هستم که شما کسی را پیدا نمی‌کنید که شکایت داشته باشد چراکه ما به خاطر رضایت ارباب رجوع و سهولت در کار آنان تمام تلاش خود را می‌کنیم.

ما دوست داریم کار شهروندان افغانستان و شهروندان دیگر کشورها در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود و حرف من به همکاران ما همیشه این بوده که اگر کار کسی را هم در اینجا نمی‌توانم انجام دهیم، حداقل با یک اخلاق شایسته وی را راهنمایی کنیم که اگر کارش از اینجا انجام نمی‌شود در جایی دیگر انجام شود و ارباب رجوع سرگردان نشود.

فارس: شما توجه دارید که خیل عظیمی از مهاجرین افغانستانی در استان خراسان رضوی و شهر مشهد اقامت دارند و یک سری مشکلات حقوقی دارند، سرکنسولگری افغانستان در مشهد غیر از خدمات کنسولی که برای اتباع خود ارائه می‌دهد، خدمات دیگری هم برای آنها دارد؟ به هر حال مهاجرین در رابطه با آموزش و پرورش، هزینه‌های پزشکی، تحصیلات عالی و در رابطه با مدارک اقامتی خود اگر مشکلی پیدا کنند شما چه خدماتی می‌توانید در جهت رفع مشکل آنها انجام دهید؟

راغی: در مورد برخی از مشکلات مثل هزینه‌های درمانی که برای برخی از شهروندان بی‌بضاعت ما پیش می‌آید ما با وزارت خارجه نامه نگاری می‌کنیم که در اکثر موارد نیز مشکلات آنها حل می‌شود و کنسولگری افغانستان واقعاً در این موارد همکاری‌های گسترده و زیادی را با نهادهای مختلف ایرانی انجام می‌دهد و ما با کمک نمایندگی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سایر نهادها با بیمارستان‌های مختلف در جهت رفع مشکلات شهروندان خود همکاری داریم.

یکی دیگر از فعالیت‌های ما تلاش در جهت رفع مشکلات سرمایه گذاران و تجار افغانستانی است که ما با اتاق تجارت و اتاق مشترک ایران و افغانستان برای رفع مشکلات این طبقه از شهروندان همیشه در تماس هستیم.

در کمیته حل اختلاف هم نماینده‌ای از مهاجرین حضور دارد و با هم در تماس هستیم و دوستان ما در آنجا هم نهایت تلاش خود را می‌کنند.

آنچه که مسلم است اینکه مکانیزم‌های مختلفی برای حل مشکلات مهاجرین در خراسان رضوی ایجاد شده است و تلاش‌های گسترده‌ای وجود دارد که مشکلات مهاجرین رفع شود و اکثراً هم از طریق همین مکانیزم‌ها حل می‌شود و ما هم در چارچوب قوانین و مقررات در جهت رفع مشکلات شهروندان خود تلاش می‌کنیم.

فارس: تعامل شما با نهادهای ایرانی مانند اداره کل امور اتباع خارجی و سایر نهادهایی که برای اتباع افغانستانی خدمات ارائه می‌کنند چگونه است؟ برای رفع مشکلات شهروندان خود با این مراکز هم در تماس هستید؟

راغی: ما روزانه با دوستان ایرانی خود در نهادهای مختلفی مانند اداره اتباع خارجی، اداره گذرنامه، آموزش و پرورش و سایر نهادها در تماس هستیم و هر چند وقت یک بار با مسئولان ایرانی در نمایندگی وزارت خارجه، اداراه اتباع خارجی و تعداد دیگری از مسئولان نهادهایی که عهده‌دار مسئولیت‌های مهمی در رابطه با شهروندان ما هستند ملاقات داریم و همیشه با آنان در تماس هستیم و مشکلات مهاجرین را با آنان مطرح می‌کنیم و طبق مقررات در جهت رفع مشکلات آنان می‌کوشیم و پاسخ نهادهای ایرانی هم همیشه مثبت بوده است و جای سپاسگزاری دارد که آنها هم قبل از اینکه ما مطرح کنیم در جهت رفع مشکلات ما تلاش کردند.

فارس: در استان خراسان و شهر مشهد نهادها و مؤسسات مختلفی از مهاجرین در زمینه‌های دینی، فرهنگی، اجتماعی،هنری و ادبی فعالیت دارند. تعاملات کنسولگری افغانستان با این نهادها چگونه است و چه خدماتی را برای آنها ارائه می‌دهد؟

راغی: ما با نهادهای مختلف مهاجرین که در زمینه‌های مختلف فعالیت دارند در تماس هستیم و به شکل منظم هر 15 روز با گروه‌های مختلف مهاجرین ملاقات داریم و روزانه در مراسم‌های مختلفی که مهاجرین ما دارند شرکت کرده و از نزدیک تبادل نظر می‌کنیم و از همان روز اول که من مسئولیت را بر عهده گرفتم با اکثر مسئولان نهادهای مهاجرین ملاقات داشتم و از آنها خواستم که با کنسولگری همیشه در تماس باشند و به ما مشاوره بدهند و کمک کنند تا بتوانیم به مردم خود بهتر کمک کنیم.

مهاجرین ما در اینجا حکم یک بازو را برای کنسولگری دارند و ما همیشه از مشورت آنها استفاده می‌کنیم.

در مقابل ما نیز آنها را تشویق کرده و از فعالیت‌های مهم آنها تقدیر می‌کنیم و زمینه فعالیت برخی از مهاجرینی که در عرصه‌های مهم درخشیدند را در داخل افغانستان فراهم کردیم.

الحمد الله بسیاری از مهاجرین ما در رشته‌های مختلف در عرصه‌های بین‌المللی به خصوص رشته‌های ورزشی مدال آوردند و نمایندگان شایسته‌ای برای مهاجرین بودند و ما به دنبال این هستیم که زمینه فعالیت آنها را در داخل افغانستان فراهم کنیم.

فارس: قبلا از وزارت مهاجرین افغانستان شعبه‌ای در کنسولگری وجود داشت که با همین عنوان «نماینده وزارت مهاجرین» فعالیت می‌کرد ولی الان مدتی است که چنین بخشی وجود ندارد؟

راغی: ما هیچ شعبه‌ای در کنسولگری نداریم که به شکل مستقیم در داخل ایران فعالیت کند و تمام بخش‌ها در زیر پوشش کنسولگری هستند.

فارس: الان نماینده وزارت مهاجرین به شکل مستقیم در ایران فعالیت ندارد؟

راغی: خیر. تمام فعالیت‌های آنها زیر نظر سفارت افغانستان و کنسولگری است، چون نهادهای جمهوری اسلامی ایران، فقط سفارت و کنسولگری را به رسمیت می‌شناسند، هر گونه فعالیتی و رابطه‎ای که با نهادها و سازمان‎های بین‎المللی صورت می‎گیرد باید از طریق کنسولگری باشد.

فارس: در سال‎های اخیر با توجه به وضعیت بوجود آمده در افغانستان، بارزگانان مختلفی از کشورهای خارجی به خصوص ایران به افغانستان رفت‌وآمد دارند، شما در حال حاضر برای اتباع ایرانی غیر از صدور ویزا چه نوع فعالیت دیگری انجام می‎دهید؟

راغی: دوستان ایرانی ما که به کنسولگری مراجعه می‌کنند، بیشتر از تجار و بازرگانان هستند که در بخش‌های مختلف در افغانستان سرمایه گذاری کردند. بسیاری نیز در عرصه ترانزیت و حمل و نقل فعالیت دارند و بخش عمده‌ای هم ایرانی‌هایی هستند که به خاطر پیوندهای خانوادگی که میان مردم ایران و افغانستان صورت گرفته است به افغانستان سفر می‌کنند.

برخی هم علاقمندانی هستند که برای سیاحت و گردشگری به کشور ما رفت‌وآمد دارند که ما برای هر کدام از این افراد سهولت‌های خاصی را فراهم کردیم. برای تجار همان گونه که قبلا هم گفتم، مدت ویزای آنها را افزایش دادیم و تمام سهولت‌ها را برای سرمایه گذاران ایرانی فراهم کردیم.

فارس: مراجعه هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران ایرانی برای مسافرت به افغانستان به چه میزانی است؟

راغی: تعداد زیادی از دوستان ایرانی ما در زمینه‌های مختلفی که شما اشاره کردید برای ویزا به ما مراجعه کرده و می‌کنند و علاقمند به سفر به افغانستان هستند و ما طبق شرایط تسهیلاتی را برای حضور آنها در افغانستان فراهم می کنیم.

فارس: با توجه به اینکه مراجعین زیادی همه روزه به کنسولگری افغانستان مراجعه می‌کنند و محل کنسولگری هم در داخل کوچه فرعی واقع شده است، همسایگان کنسولگری شکایتی ندارند؟

راغی: سوال بسیار خوبی بود. در همان روزهای نخستی که مسئولیت اینجا به من واگذار شد، از همسایگان خود نظر خواهی کردیم و آنها برای ما پیشنهادهایی داشتند و ما بر همان اساس در نظر داریم که بخش پذیرش را توسعه دهیم.

کسانی که در جوار کنسولگری زندگی می‌کنند برای ما پیشنهادهایی داشتند که ما ظرفیت‌های پذیرش را در داخل کنسولگری افزایش دهیم و ما هم قبول کردیم که همسایگان ما نباید اذیت شوند، بلکه باید از همسایگی با ما لذت ببرند و تمام تلاش ما بر این است که رضایت همسایگان خود را جلب کنیم و شکر خدا همسایه‌های ما نیز افراد بسیار فهیم و با درکی هستند.

ما الان کارهای ساخت و ساز در داخل کنسولگری را انجام دادیم و در حال برنامه ریزی هستیم که در داخل کنسولگری یک ساختمان جدید ایجاد کنیم و بخش پذیرش را توسعه دهیم تا هم ارباب رجوع به راحتی خدمات دریافت کنند و هم در رفاه و آسایش همسایگان محترم کنسولگری خللی ایجاد نشود و هیچ گونه تجمعی در خارج از کنسولگری وجود نداشته باشد.

فارس: برخی از دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در داخل افغانستان مشغول فعالیت علمی و فرهنگی هستند و در داخل افغانستان شعبه دارند، تعامل شما با این دانشگاه ها چگونه است؟

راغی: بلی؛ دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور در داخل افغانستان فعالیت دارند که فعالیت‌هایشان گسترده و قابل توجه است و امیدواریم که این فعالیت‌ها توسعه پیدا کند.

همه روزه تعدادی از فرهیختگان و استادان این دانشگاه‌ها به افغانستان سفر می‌کنند و به تدریس مشغول هستند و ما هم همیشه در حد توان خود در خدمت این عزیزان هستیم و زمینه سفر آنها را تسهیل می‌کنیم.

فارس: در حال حاضر چند هزار دانشجوی افغانستانی در استان خراسان رضوی مشغول تحصیل هستند. سرکنسولگری افغانستان به عنوان نماینده دولت این کشور چه خدماتی را برای این دانشجویان ارائه می‌دهد؟

راغی: از زمانی که بنده در این سمت مشغول به کار شدم با قشرهای مختلف دانشجویان از نزدیک تماس داشتم و بسیاری از دانشجویان را من در ملاقات‌های حضوری مشکلات آنها را بررسی کردم و درب کنسولگری بر روی تمام مراجعین به خصوص دانشجویان ما که نسل‌های آینده کشور هستند باز است.

ما دانشجویان را به گونه‌ای ویژه پذیرش می‌کنیم و رسیدگی ویژه‌ای به مشکلات آنها داریم. در امور خدمات کنسولی بدون هیچ گونه معطلی کارهای آنها انجام می‌شود و اگر شما با دانشجویان صحبت کنید، می‌بینید که این امر حقیقت دارد و دانشجویان از روند خدمات کنسولگری راضی هستند.

بخش دیگری که در مورد دانشجویان است، کارهایی است که به جمهوری اسلامی ایران مربوط است و ما در این قسمت همیشه در جهت رفع مشکلات دانشجویان چه از طریق سفارت خود در تهران و چه از طریق کنسولگری به شکل مستقیم با نهادهای جمهوری اسلامی ایران در تماس هستیم و هر وقت مشکلی برای دانشجویان ما پیدا شده در جهت رفع آن کوشش کردیم و دوستان ایرانی ما هم در این بخش همیشه با ما همکاری فو‌ق‌العاده‎ای داشتند.

گاهی هم اگر مشکل خاصی پیدا شده است دوستان ایرانی ما همکاری‌های استثنایی کردند و مشکل حل شده است.

فارس: ظاهرا در چند روزه گذشته برای ویزای دانشجویان افغانستانی مقیم ایران مشکلاتی پیش آمده بود؟

راغی: بلی؛ در چند روز گذشته مشکلاتی در این زمینه پیش آمده بود که وزارت تحصیلات عالی و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همکاری کردند و مشکلات حل شد و دوستان ما بعد از مذاکراتی که داشتیم قرار بر این شد که دیگر دانشجویان برای دریافت ویزای تحصیلی لازم نیست به افغانستان سفر کنند و برای دریافت ویزا هم خانم‌ها و هم آقایان می‌توانند با سفر به جزیره کیش ویزای تحصیلی دریافت کنند که این کار قبلا فقط برای خانم‌ها میسر بود.

فارس: اخیراً در رسانه‌ها اعلام شده بود که دانشجویان برای دریافت ویزا باید پاسپورت الکترونیکی داشته باشند در حالی که کنسولگری افغانستان در مشهد و همچنین سفارت شما در تهران همان پاسپورت‌های قدیمی را صادر می‌کنند برای رفع این مشکل چه اقداماتی انجام دادید؟

راغی: این مشکل هم حل شده و دانشجویان می‌توانند با همان پاسپورت‌های قدیمی به جزیره کیش مراجعه و ویزای تحصیلی خود را دریافت کنند و چون دیگر نیازی نیست که به خارج از ایران بروند، این مشکل حل شده است.

البته هر کشوری قوانین و مقررات خاصی دارد و باید به آن قوانین احترام گذاشت ولی علیرغم همه مقرراتی که هست؛ دوستان ایرانی ما بسیار انعطاف پذیر هستند و لطف دارند در مورد مهاجرین و دانشجویان و سهولت‌هایی هم که خدمت شما عرض کردم در نظر گرفتند.

فارس: در حال حاضر در تمام نمایندگی‌های افغانستان در خارج از کشور پاسپورت‌های الکترونیکی برای شهروندان این کشور صادر می‌شود اما در ایران و پاکستان همچنان همان پاسپورت‌های قدیمی استفاده می‌شود، با توجه به اینکه خیل عظیمی از مهاجرین در این دو کشور حضور دارند چرا پاسپورت‌های جدید در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد؟

راغی: علاقمندی و تصمیم جدی دولت جمهوری اسلامی افغانستان بر این است که این پروژه را در جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان هم پیاده کند اما شما در جریان هستید که حضور چند میلیون از شهروندان افغانستان در این 2 کشور یک مقداری دقت، ظرفیت‌سازی و آمادگی بیشتری لازم دارد تا این سیستم راه‌اندازی شود و تلاش‌ها جریان دارد تا انشاالله این برنامه در اینجا و پاکستان هم اجرایی شود.

فارس: می توانید بگویید که این برنامه تا کی عملی خواهد شد؟

راغی: تمام تلاش ما این است که به زودی اجرایی شود. البته اینکه می‌گویم به زودی به این معنا نیست که ما در یک مرحله تمام پاسپورت‌ها را الکترونیکی کنیم.

و زمانی که این برنامه در ایران اجرایی شد، ما تمام افراد را طبقه بندی می‌کنیم و بر اساس نیاز، آنهایی را که نیاز بیشتری به پاسپورت‌های جدید دارند در اولویت قرار می‌دهیم و به تدریج پاسپورت‌ها را تغییر می‌دهیم.

فارس: دولت افغانستان در حال حاضر صدور شناسنامه‌های جدید را هم برای شهروندان خود در دست گرفته است، آیا این شناسنامه‌ها در اختیار مهاجرین هم قرار می‌گیرد؟

راغی: هر شهروند افغانستان می‌تواند به راحتی شناسنامه خود را دریافت کند ولی سیستم صدور شناسنامه در حال حاضر از داخل افغانستان صورت می‌گیرد و شهروندان افغانستان می‌توانند با مراجعه به مراکز مربوطه در داخل افغانستان، آن را دریافت کنند.

فارس: پس این برنامه فعلا در داخل ایران اجرا نمی‌شود؟

راغی: البته ما از گذشته برنامه‎ای داریم به عنوان شناسنامه غیابی؛ که هر شهروندی که به کنسولگری ما مراجعه کند می‌تواند وکیل بگیرد و اگر مشخصات وی در اداره ثبت احوال درج شده باشد می‌تواند به شکل غیابی شناسنامه دریافت کند ولی در حال حاضر مقررات خاصی به ما نرسیده است و انشاالله بعد از اجرا شدن این قانون اگر دستور خاصی از مرکز به ما رسید، صدور شناسنامه‌های جدید را آغاز خواهیم کرد.

فارس: چندی قبل در مذاکراتی که میان ایران و افغانستان صورت گرفت در رسانه‌ها مطرح شد که شهروندان افغانستانی که در ایران مدرک اقامت از جمهوری اسلامی دارند، می‌توانند با داشتن همان کارت‌های شناسایی به افغانستان رفت و آمد کنند،آیا تا کنون در این زمینه پیشرفت‌های حاصل شده است؟

راغی: در این زمینه مذاکراتی صورت گرفته و یک طرح از طرف دولت افغانستان به مقامات جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد که دوستان ایرانی ما با گرمی استقبال کردند و فعلا طرح در دست بررسی است و من امیدوار هستم که به زودی در این زمینه شاهد گشایشی باشیم.

فارس: چندی قبل در مذاکراتی که میان مقامات ایران و افغانستان مطرح شد، مصوب شد که افراد فاقد مدرک ساماندهی شوند و اخیراً هم کابینه دولت افغانستان به ریاست «سرور دانش» معاون اول رئیس جمهور به تصویب رساند که ویزای مسافرتی در اختیار این افراد قرار دهد؟

راغی: تمام این مسائل شامل همین طرحی است که بعد از مذاکرات طولانی از طرف ایران و افغانستان در دست بررسی است و هر دو کشور در تفاهم و همکاری، انشاالله به نتایج خوبی خواهند رسید.

فارس: به عنوان سوال آخر. شما سایت افغانستان خبرگزاری افغانستان را هم رصد می‌کنید؟

راغی: اتفاقاً قبل از اینکه شما به عنوان سوال آخر این را طرح بفرمایید می‌خواستم عرض کنم که از نگاه مثبت رسانه‌ها به خصوص خبرگزاری فارس و برخی دیگر از رسانه‌ها که به قضایای افغانستان به دید مثبت نگاه می‌کنند واقعا سپاسگزارم.

همیشه رسانه شما تمام مسائل افغانستان را به دید مثبت پوشش و انعکاس می‌دهد که این در راستای توسعه مناسبات 2 کشور بسیار مفید است.

ما امیدواریم که چنین فعالیت‌های مثبتی در هر دو کشور توسعه و گسترش پیدا کند و ما بتوانیم که واقعاً هدفمندانه در راستای تحکیم روابط فرهنگی و تاریخی دو کشور که در واقع در تمام دنیا بیشترین اشتراکات را با هم دارند قدم‌های مثبتی را برداریم.

این خبرگزاری‌های توانمند قابل تقدیر و ستایش هستند و بخصوص خبرگزاری فارس که همیشه با ما همکاری دارد و اخبار کنسولگری و اطلاعیه‌های ما را پوشش می‌دهد و ما همیشه اخبار شما را رصد می‌کنیم و می‌بینم که رخدادهای مهاجرین را در غالب تصویر و خبر پوشش می‌دهید که واقعا جای تشکر و سپاس دارد.

۱۳۹۵/۳/۳۰

اخبار مرتبط