نقش عنصر انگلیسی-كانادایی بانك سامان در تحریمهای بانكی

عکس خبري - نقش عنصر انگليسي-کانادايي بانک سامان در تحريمهاي بانکي

دری اصفهانی كیست و چگونه یك شبه تبدیل به نماینده بانك مركزی در مذاكرات برجام شده است؟

به گزارش نما، رجانیوز نوشت:

1- برجام يک توافق تاريخي است که فعلا فقط هزينه‌هاي آن براي ايران به ثمر نشسته. از سوء سرنوشت دانش راهبردي هسته‌اي که بگذريم در موضوع تحريمها اتفاق مهمي واقع نشده و تقريبا شرايط همان شرايط قبل است. در روابط بانکي تقريبا که نه، تحقيقا هيچ تغييري نسبت به شرايط قبل از برجام ايجاد نشده است. اوضاع به قدري وخيم است که حتي در کشورهاي چين و هند هم امکان حواله به بيرون نيست و تنها ميتوان از طريق بانک‌هاي کنلن و يوکو براي همان مشتريان دوران تحريم گشايش ال سي کرد!!



2- دستگاه ديپلماسي بر خلاف مقام معظم رهبري معتقد است تحريمهاي هسته‌اي رفع شده و مشکلات موجود مربوط به تحريمهاي غير هسته اي و دست کم گرفتن اهميت تحريم دلار و پولشويي در مذاکرات فني برجام توسط نماينده بانک مرکزي است. به عبارت ديگر ديپلماتها همين ابتداي کار توپ را به زمين بانک مرکزي شوت کرده اند!



3- بانک مرکزي اما داستان ديگري دارد. بانک مرکزي در بخش زيادي از ابتداي مذاکرات ژنو اصلا جزو تيم مذاکرات نبود. از لوزان به بعد هم که بانک مرکزي جزو تيم بود، باز نماينده اين بانک در تيم نبود!! جناب دکتر سيف که خود سابقه عضويت در بانک پي ال سي لندن را دارد، ترجيح داد از يک عنصر انگليسي کانادايي به شدت مشکوک براي نمايندگي خود در تيم مذاکرات استفاده کند؛ فردي به نام دري اصفهاني!!



4- دري اصفهاني کيست و چگونه يک شبه تبديل به نماينده بانک مرکزي در مذاکرات برجام شده است؟! فعلا مشخص شده که عبدالحسين دري اصفهاني حتي يک روز هم کارمند بانک مرکزي ايران نبوده است. تاکنون چيزي در خصوص ارتباطات فاميلي و شبه آن بين دري و سيف هم مطرح نشده! ظاهرا علت اعتماد سيف به ايشان از جاي ديگري نشات ميگيرد. برخي معتقدند وي از جاي ديگري به بانک مرکزي معرفي شده است.



5- دري اصفهاني فردي است غير بانکي که داراي سابقه حسابداري در نهادهاي انگليسي و کانادايي! وي فارغ‌التحصیل کارشناسـی ارشـد حسـابداری از دانشگاه نفت است. دري البته سابقه عضویـت در جامعـه و انجمن حسـابداران خبره ایـران، عضویت پیوسـته در انجمن حسـابداران خبـره انگلسـتان و ولـز (ICAEW) و عضویـت در انجمن حسـابداران خبـره اُنتاریو در کانـادا (CICA) را در رزومه دارد و اکنون مدتي است که عضو هيات مديره بانک سامان است!



6- در دوره تحريمها بانک سامان در حوزه پرداختهاي کالاهاي اساسي و دارو نقش اساسي پيدا کرد. اين البته به لطف ارتباطات ويژه خارجي هيات مديره بانک سامان است. ضرابيه سهامدار و رئيس اصلي است که تحصيلات بانکي خود را در مهد بانکداري جهان يعني انگليس گذرانده است. يک فرد از خاندان ثروتمند يزدي که به همين خاطر سامان را به بانک يزدي ها معروف نموده است.



علاوه بر ضرابيه آقايان منظوري و دري هم عضو هيات مديره بانک هستند که هر دو ارتباطات گسترده‌اي با انگليس دارند. منظوري که هيچ وقت در عضو هيات مديره رسمي اسم وي را ملاحظه نميکنيد، نقش محوري در مديريت و به طور خاص فعاليتهاي ارزي بانک دارد. اين پنهان کاري هم احتمالا حکمتي دارد! همين ارتباطات باعث شد تا در فرآيند آزادسازي پولهاي ژنو، بانکهاي خارجي بانک سامان را به عنوان مقصد واريز پولهاي آزاد شده به بانک مرکزي معرفي کنند.




7- دري اصفهاني داراي پاسپورت کاناداست و در حال حاضر مدير شرکت دارويي UNIVERSAL HEALTH AND PHARMA PRIVATE LIMITED در تورنتو است.(1) ارتباط يک شرکت دارويي با بانک سامان که عمدتا تراکنشهاي واردات دارو را به عهده دارد چندان عجيب نيست! اما عجيب آن است که چگونه فردي که داراي گذرنامه خارجي و بدون عقبه و سابقه تخصصي بانکي نداشته در جايگاه حساس تنظيم مفاد تحریمهای بانکی برجام قرار ميگيرد. دکتر سیف با چه محاسبه ای چنین انتخاب شگفتی را انجام داده است؟ چگونه وزارت اطلاعات که در آن زمان تنها مرجع بررسي صلاحيت مشاغل حساس بوده، متوجه اين موضوع نشده یا سکوت کرده است؟! اين موضوعي است که بايد دکتر سيف و جناب وزير اطلاعات در مورد آن پاسخگو باشند!


۱۳۹۵/۳/۳۱

اخبار مرتبط