محمدصادق کوشکی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، در خصوص علل کاهش رشد علمی کشور گفت: دلیل عمده کاهش سرعت تولید علم در کشور ما از سال 92، بی توجهی دولت تدبیر و امید به مقوله تولید علم، تلاش برای حل مشکلات کشور با استفاده از راهکارهای غربی و اتکا به غرب به جای اتکا به نیروهای داخلی است. یکی دیگر از این عوامل، حاکمیت نیروهای سیاسی و اصلاح طلبی بود که در دوران مدیرتشان به دید پایگاه های حزبی به دانشگاه ها نگاه می کردند نه مراکز تولید علم، و یارکشی های سیاسی و حزبی برایشان مهم تر از تولید علم بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بسیاری از دانشگاه های کشور به خاطر مسائل سیاسی، حتی بیش از یکسال فاقد رئیس بودند، اظهار داشت: به عنوان مثال، دانشگاه تهران نزدیک به دو سال فاقد رئیس بود. نتیجه ی این مجموعه اقدامات و رفتارها موجب شد که دلسردی پژوهشگران و تولیدکنندگان علم را به دنبال داشته باشد.
کوشکی، سپردن سمت های دانشگاهی به افرادی که فاقد صلاحیت های لازم هستند را یکی دیگر از عوامل کندشدن سرعت رشد عملی کشور عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال، در دانشگاه تهران به عنوان یکی از مهم ترین دانشگاه های کشور، فردی به ریاست یکی از مهم ترین دانشکده ها منصوب می شود که 23 سال در درجه استادیاری درجا زده است و خود مصداق رکود علمی است؛ چگونه می توان در چنین شرایطی انتظار رشد علمی داشت؟ در دانشکده ای که بیش از 50 نفر استادتمام حضور دارند، انتصاب فردی به سمت ریاست دانشکده که مصداق رکود علمی است، چه معنایی می تواند داشته باشد؟ وی ادامه داد: یا در برخی از گروه های آموزشی، با اینکه افرادی با درجه دانشیاری و بالاتر وجود داشته اند، اما افرادی که بیش از 20 سال در درجه استادیاری متوقف شده اند، به عنوان مدیر گروه منصوب شده اند.
وی مهم ترین اقدام برای خروج از وضعیت فعلی و سرعت یافتن رشد علمی کشور را خارج شدن مدیریت آموزش عالی از فضای سیاسی عنوان کرد و تصریح کرد: نباید به دانشگاه ها به عنوان مکان های حزبی و کسب رأی نگاه نشود؛ افراد و مدیرانی که نگاه های انحرافی اینچنینی دارند باید از دانشگاه ها پاکسازی شوند. از طرفی دیگر، مسئولیت به عهده کسانی گذاشته شود که به خودکفایی، تولید علم و استقلال اقتصادی و فرهنگی ایمان داشته باشند؛ کسانی که به مبانی انقلاب واقعاً ایمان داشته باشند و در عمل هم داده باشند. اگر این تغییر مدیرت ها صورت بگیرد و تثبیت هم بشود؛ یعنی اینگونه نباشد که هر دولتی که سر کار می آید، حامیان خودش را به عنوان مسئولین دانشگاه ها منصوب کند، در اینصورت می توان امیدوار بود که به تدریج رشد علمی کشور سرعت بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص ویژگی های دانشگاه انقلابی که مورد تأکید رهبر انقلاب قرار گرفت، گفت: اگر دانشگاه ها اساتید و مدیرانی داشته باشند که انقلاب اسلامی و تحقق اهداف انقلاب، برای آنها مهم باشد و این باور را در عمل هم ثابت کنند، دانشگاه ها به تدریج به سمت انقلابی شدن حرکت خواهند کرد. مهم ترین شاخصه دانشگاه انقلابی این است که کمک کار نظام و انقلاب باشد و برای مشکلات جامعه و نظام راهکارهای کاربردی و عملیاتی ارائه دهد.