به گزارش نما به نقل از ایسنا: در سالهای گذشته برخی معابر شهری به نام ورزشکاران و هنرمندان نامی کشور تغییر یافته است؛ این نامگذاریها که با هدف توجه بیشتر به مفاخر و مشاهیر ادبی، فرهنگی و علمی کشور انجام میشود، در مورد برخی به سرعت و پس از تصویب در شورای شهر روی میدهد، اما در مورد عدهای دیگر برغم موافقت شورای شهر همچنان بلاتکلیف مانده است.
در ماههای اخیر خبرهایی دربارهی نامگذاری خیابانی در قیطریه به اسم حمید سبزواری (شاعر انقلاب که به تازگی درگذشت) یا تغییر خیابان اسفراین در منطقه شش به نام مهران دوستی (گوینده رادیو که سال ۹۴ درگذشت) منتشر شد. همچنین خیابانی در مرکز تهران به نام پروفسور علیاکبر فرهنگی - پدر مدیریت رسانه ایران - در شرایطی که خوشبختانه او هنوز در قید حیات است، نامگذاری شد که هر کدام به طور مجزا اتفاق مبارکی محسوب میشوند؛ اما در کنار تمام این اتفاقهای خوب، طلسم نامگذاری خیابانی به نام حسین قندی - استاد فقید روزنامهنگاری - همچنان بازنشده، باقی مانده است.
پس از درگذشت حسین قندی جمع کثیری از روزنامهنگاران، خبرنگاران، شاگردان و همکاران او طی نوشتاری به مسوولان شورای شهر تهران خواهان نام گذاری معبر، میدان و ... به نام این استاد شدند و نهایتاً در هشتم اردیبهشت ماه سال ۹۴، در صد و چهل و هشتمین جلسه رسمی شورای شهر تهران با رأی اکثریت اعضا دو فوریت نامگذاری خیابانی به نام این استاد به تصویب اکثریت اعضاء رسید و بررسیها در کمیته نامگذاری برای انتخاب خیابان آغاز شد.
مهدی چمران که یک هفته پس از درگذشت زندهیاد حسین قندی با درخواستی مبنی بر نامگذاری خیابانی به نام استاد تیتر مواجه شد که به امضای جمع کثیری از روزنامهنگاران، خبرنگاران، شاگردان و همکاران زندهیاد استاد حسین قندی، رسیده بود، اعلام کرد که «قطعا شورای شهر در راستای حفظ نام این مرد بزرگ، خیابانی را به نام این فرد خواهد کرد.»
حالا بیش از یک سال از آن زمان میگذرد و در این مدت نام برخی خیابانها به اسم بزرگان فرهنگ و هنر تغییر کرده است، اما گویی هنوز خیابانی پیدا نشده است که افتخار نامیده شدن به اسم استاد مسلم روزنامهنگاری را داشته باشد.
معاون مطبوعاتی در سالگرد درگذشت حسین قندی با این پرسش ایسنا مواجه شد که قرار نیست خیابانی به نام این استاد برجسته ارتباطات ثبت شود که او در پاسخ اظهار کرد: قطعاً رایزنیهایی در این باره صورت گرفته است، اما این مساله را باید از رییس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها، دکتر علیآبادی پیگیری کنید.
به همین منظور در تماسی با دکتر علیآبادی این موضوع را پیگیری کردیم. او اظهار کرد: پیشنهاد اینکه خیابانی به نام استاد قندی تغییر کند، ابتدا از سمت دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها مطرح شد. به هر حال ایشان سالها استاد این مرکز بودند و از مفاخر عرصه روزنامهنگاری محسوب میشوند. همان زمان این طرح از سوی شواری شهر مورد استقبال قرار گرفت؛ ولی بعدا اتفاقی نیافتاد. تا کنون چند بار با اعضای شورای شهر درباره این موضوع صحبت کردهایم، اما هنوز جواب قطعی و کاملی به ما ندادهاند.
حسین قندی متولد اسفند ۱۳۳۰ در سبزوار و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مدیریت بینالملل از آمریکاست که از اوایل دههی ۵۰ تا اوایل دهه ۹۰ نزدیک به ۴۰ سال فعالیت و تدریس روزنامهنگاری را در کارنامه خود دارد. وی علاوه بر سالها تدریس علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی و آموزش صدها خبرنگار و روزنامهنگار شاغل در روابط عمومیها و رسانههای کشور، در حوزه خبر جراید کثیرالانتشار نظیر کیهان، ابرار، اخبار، انتخاب و جام جم مسؤولیت داشته و به خاطر تسلط و نوآوریهای ویژه در این زمینه به «سلطان تیتر» شهرت پیدا کرد.
از استاد حسین قندی تألیفات متعددی چاپ و منتشر شده که کتب تخصصی «روزنامهنگاری نوین»، «مقالهنویسی در مطبوعات»، «روزنامهنگاری تخصصی» و «تخیل در روزنامهنگاری» از مهمترین آنهاست.