به گزارش نما به نقل از تسنیم، گروه طالبان با انتشار بیانیهای حملات روزهای گذشته به اماکن مذهبی در عربستان را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است که حرمین شریفین ارزش مشترک تمام مسلمان جهان است و ارتکاب هرگونه توهین به این اماکن قابل توجیه و تحمل نیست.
بر اساس این بیانیه، انفجارهای اخیر دسیسههای دشمنان در قبال شعائر امت اسلامی و دینی مسلمانان است و باید علیه آنها مبارزه کرد.
اواخر هفته گذشته یک فرد انتحاری خود را در نزدیکی مسجد النبی در مدینه منوره منفجر کرد.
یکی از شاهدان عینی هم به خبرگزاری فرانسه گفته بود که یک عامل انتحاری خودش را در مقابل مسجد شیعیان شهر قطیف منفجر کرد.
به گفته این شاهد عینی، جوانان نمازگزار شیعه مانع از ورود فرد انتحاری به مسجد شیعیان در قطیف شدند.
مقامات عربستان همچنین انفجارهای این کشور را به افراد وابسته به گروه تروریستی داعش نسبت دادهاند.
برخی از کارشناسان در مورد تفاوتهای فرهنگی و ایدئولوژیکی داعش و طالبان میگویند که داعش گروهی است که برنامههای برون مرزی دارد و هدف آن ایجاد یک نهاد سیاسی واحد متشکل از تمام کشورهای اسلامی است.
طالبان بر برنامه محلی خود تاکید دارند و تنها افغانستان را محدود خود میدانند. هدف آنها تنها به آزادی افغانستان از «اشغال خارجیها» و خروج تمام نیروهای خارجی از این کشور خلاصه شده است.
همچنین اختلافاتی در اعتقادات دینی نیز میان این دو گروه وجود دارد. طالبان یک جنبش محافظهکار «حنفی» مذهب میباشد که دین بیشتر افراد سنی مذهب افغانستان است. آنها بطور کلی به «صوفی» اعتقاد دارند و تمایلی به جلوگیری از خشونت علیه شیعه دارند.
داعش که از ایدئولوژی شاخه سختگیر وهابی/سلفی اسلام سنی تبعیت میکند، به صوفی اعتقادی ندارد و شیعه را کافر میداند. این گروه زمان اعلام ایجاد شاخه «خوراسان» خود گفت که هدف آنها برقراری «توحید» و از بین بردن «شرک» میباشد. این گفته داعش به اعتقادات صوفیها برای بازدید از اماکن مقدس و زیارت آنها بر میگردد.
علمای دینی طالبان نیز فتواهایی علیه مشروعیت و ایدئولوژی داعش صادر کردهاند.