به گزارش نما به نقل از فارس، پس از تصویب طرح ممنوعیت فروش بوئینگ به ایران در مجلس نمایندگان آمریکا، مدیران این شرکت هواپیماساز زبان به اعتراض گشودند.
بر اساس گزارش رویترز، مدیران رویترز که قراردادی ۲۵ میلیارد دلاری برای فروش ۸۰ هواپیما به ایران با طرف ایرانی امضاء کردهاند، گفتهاند که اگر اجازه فروش به این شرکت داده نشود، به دیگر هواپیماسازان اروپایی مانند ایرباس که قطعات آمریکایی استفاده میکنند هم نباید اجازه فروش داده شود.
این موضع اعتراضی را «رِی کانِر» معاون رئیس هیئت مدیره بوئینگ مطرح کرده و البته گفته که اگر مصوبه مجلس نمایندگان هم راه به جایی نبرد و تصویب نشود، باز هم با توجه به افت تقاضا برای پرندههای پهنپیکر، ساخت بوئینگ ۷۷۷ درخواستی ایران «کمی چالشیتر» خواهد بود.
چند ماه پس از توافق هستهای، «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران به ایتالیا و فرانسه رفت و قرارداد خرید ۱۱۸ فروند ایرباس در حضور وی امضاء شد.
چندی بعد اما «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی، از آمدن هیئت بوئینگ به ایران خبر داد و ۱ تیر ماه بود که خبر توافق هما و بوئینگ برای خرید ۲۵ میلیون دلار هواپیما، روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت.
مقامات دولت ایران در خصوص سرنوشت قرارداد قبلی با ایرباس سکوت کردند ولی رویترز گفت که احتمالاً ایران از این خرید پا پس کشیده است.
در ادامه ماجرا، پنجشنبه هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا طرحی برای ممنوعیت فروش بوئینگ تصویب کردند؛ این مصوبه برای اجرایی شدن باید امضای سناتورها و باراک اوباما را نیز پای خود داشته باشد.