این روزها خبرهایی از گوشه و کنار مبنی بر توافق ایران با کارگروه ویژه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم یا همان برجام 3 به گوش می رسد خبرنگار نما پیرو این موضوع، گفتگویی را با دکتر رزاقی، اقتصاد دان و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران انجام داده است که ماحصل آن را در ادامه می خوانید.
-خلاصه ای از توافق بانک مرکزی با کارگروه ویژه ی اقدام مالی مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم یا FATF را توضیح بفرمایید.
متاسفانه دولت این مذاکرات ناعادلانه را به صورت محرمانه انجام می دهد و اطلاعات چندانی از مذاکرات افشا نشده است.ولی همانطور که از بیانیه های گروه FATF بر می آید آنها با تعلیق های مقطعی به دنبال نفوذ و سلطه بر امورات کشور هستند و مسئولین کشور ما نباید با این مذاکرات و برجام ها این اجازه را به آنها بدهند.
-چرا بانک مرکزی تمایل به همکاری با FATF دارد؟
یکی از مشکلات مربوط به مسئولین ما که منحصر به دوره ی آقای روحانی نیز نمی شود این است که بعد از فوت امام خمینی(ره) و پایان جنگ تحمیلی،برای اداره ی اقتصاد کشور بجای تکیه به توان و ظرفیت های داخلی به ظرفیت ها و توانایی های خارجی ها تکیه کرده اند و به قانون اساسی مراجعه نکرده اند.در حالیکه در تمام وصیت نامه ی امام و قانون اساسی صحبت از استقلال اقتصادی و خودکفایی است. همچنین در این خصوص می توان به موضوع اقتصاد مقاومتی که مقام معظم بر آن تاکید بسیار دارند اشاره کرد ولی متاسفانه اقتصاد مقاومتی را با مبانی فلسفی سرمایه داری لیبرال می خواهند پیاده کنند که این دو هرگز با یکدیگر جمع نمی شوند.این موضوع از زمان آقای هاشمی رفسنجانی شروع شده و تا الان ادامه پیدا کرده و باعث افزایش فقر و اختلاف طبقاتی شده است.الان هم دولت برای اینکه وانمود کند که همه چیز وابسته به برجام است تقریبا تولید داخلی را تعطیل کرده است و با واردات خیلی شدید با دلار ارزان از فروش نفت خامی که عاید مملکت شده است فراوانی ایجاد کرده و تولید کنندگان داخلی به زیان رسیده اند و تعطیل شده اند.حتی خود دولت های آمریکایی نیز از تولید داخلی شان حمایت می کرده اند.ما بعد از اتمام جنگ تا کنون حدود 1300 میلیارد دلار کالا وارد کرده ایم که میتوانستیم با این مبلغ بالغ بر 130 میلیون شغل ایجاد کنیم.ما با این برجام ها یعنی به آنچه که داریم بی اعتنا هستیم.
آمریکایی ها و غربی ها می گویند اوضاع اقتصادی ایران شفاف نیست و سرمایه شان را وارد کشور نمی کنند. و توهین بزرگی که می کنند این است که کشوری را که مدافع مظلوم برابر تروریسم است را تروریست خطاب می کنند در حالیکه خودشان بزرگترین تروریست هستند.وقتی مسئولان ما می خواهند از طریق مذاکره ثابت کنند که ما به تروریسم کمک نمی کنیم و امکانات به تروریسم نمی دهیم عملا قبول کرده اند که آنها می توانند ما را به حمایت از تروریسم متهم کنند و این نهایت بی انصافی و تحقیر ملت ایران است و متاسفانه این را فاش هم نمی کنند.
-لطفا در مورد اتهام زنی FATF به ایران درباره حمایت از تروریسم توضیح دهید.
متاسفانه به جای اینکه ما در سطوح بین المللی غرب را پای میز محاکمه بکشانیم و از آنها به بانک جهانی،صندوق بین المللی پول و یا سازمان ملل متحد شکایت کنیم و آنها را تحت تعقیب قرار دهیم که به مسائل داخلی کشورها دخالت می کنند و به آنها حمله می کنند متاسفانه مسئولین ما نه تنها این کار را نمی کنند بلکه اتهام آنها را عملا می پذیرند.ما اگر هر نوع اقدامی هم بکنیم چون که سازمانهای بین المللی زیر نظر آمریکاست آنها باز هم بهانه جویی خواهند کرد که این با نگاه ملی و دینی و عدالت خواه ما سازگار نیست.
-در نهایت کارگروه ویژه ی اقدام مالی مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم به دنبال تضعیف قدرت نظامی و منطقه ای ایران با استفاده از برجام های 2 و3 هستند.تحلیل شما در این باره چیست؟
ما سالهاست که با سیاست های خصمانه ی غرب و آمریکا علیه ایران آشنا هستیم و باید این را بدانیم که آنها به دنبال سلطه بر منطقه و ایران هستند و هیچگاه دلسوز ما نبوده اند پس نباید با پذیرفتن یک سری اتهامات واهی و قبول مذاکره با طرف مقابل که هدفی جز تضعیف کشورمان ندارد به آنها این اجازه را بدهیم که پا را جلو تر گذاشته و در مسائل ملی و خصوصی ما دخالت کنند و آنها را بهانه ای برای رفتارهای خصمانه ی خود کنند.