به گزارش نما به نقل از فارس، بانک مرکزی جمهوری اسلامی نماگرهای اقتصادی ۳ ماهه چهارم سال ۹۴ را منتشر کرد اما باز هم جای رشد اقتصادی خالی است.
اما برای بررسی وضعیت اقتصادی کشور به برخی شاخصها میتوان اشاره کرد. شاخص تولید کارگاههای صنعتی در سه ماهه چهارم سال گذشته قیمت ۲.۹ درصد رسید که به این ترتیب با توجه به رشد منفی ۳.۱ درصدی در سه ماهه سوم، منفی ۰.۴ درصدی در سه ماهه دوم و منفی ۴.۶ درصدی در سه اول، کل این شاخص در سال ۹۴ را به عدد منفی ۲.۸ درصد رساند.
تعداد جواز تاسیس واحدهای صنعتی ۱۱.۹ درصد کاهش یافت اما ارزش سرمایهگذاریها ۱۹.۵ درصد افزایش داشته است. پروانه بهرهبرداری از واحدهای صنعتی از لحاظ تعداد ۲.۶ درصد کاهش یافته اما از لحاظ ارزش ۱۹.۴ درصد رشد کرده است.
کاهش ۱۳.۴ درصدی صدور پروانههای ساختمانی
در بخش ساختمان تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده در شهر تهران ۲۰.۵ درصد افت کرده و همچنین در شهرهای بزرگ ۱۰.۷ درصد، سایر مناطق شهری ۱۳.۶ درصد و کل مناطق شهری ۱۳.۴ درصد کاهش داشته است.
سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانهای جدید مناطق شهری هم در سال ۹۴ کاهش داشته است. به طوری که تعداد ساختمانهای شروع شده در سال گذشته ۱۷.۷ درصد، ساختمانهای نیمهتمام ۱۲.۹ درصد، ساختمانهای تکمیل شده ۱۲.۵ درصد و کل ساختمانهای جدید ۱۳.۹ درصد کاهش داشته است. این رقم در شهر تهران ۱۴.۴ درصد، شهرهای بزرگ ۱۶.۷ درصد، سایر مناطق شهری ۱۰.۱ درصد و کل مناطق شهری ۱۳.۹ درصد کاهش داشته است.
رشد ۵.۵ درصدی تولید نفت
بخش انرژی تولید نفت با ۵.۵ درصد افزایش ۳ میلیون و ۲۳۱ هزار بشکه در روز رسید و صادرات با رشد ۹.۷ درصدی یک میلیون و ۵۷۴ هزار بشکه در روز بوده است. رشد صادرات در ۳ ماهه چهارم سال گذشته ۱۴.۴ درصد بوده است.
نرخ تشکیل سرمایه گذاری ثابت ناخالص هم درج نشد
در این گزارش بانک مرکزی، شاخص تشکیل سرمایه ثابت ناخالص هم در کنار رشد اقتصادی، درج نشده که به نظر میرسد علت اصلی آن وضعیت وخیم سرمایهگذاری در اقتصاد است.