آغاز مذاكرات روحانی، پوتین و علی اف در 18 مرداد

كاخ كرملین هشتم اوت (18 مرداد) را زمان آغاز مذاكرات سه جانبه رییسان جمهوری این كشور، ایران و همچنین نشست سه جانبه با رییس جمهوری آذربایجان در شهر باكو اعلام كرد.

به گزارش نما به نقل از ایرنا، در بیانیه پایگاه مطبوعاتی مقر ریاست جمهوری روسیه آمده است: ولادیمیر پوتین برای شرکت در نشست سه جانبه با سران ایران و جمهوری آذربایجان هشتم اوت به باکو پایتخت این کشور سفر می کند.
در ادامه بیانیه آمده است که در دیدارهای دو جانبه و سه جانبه سران در باره مسائل مهم بین المللی و منطقه ای، روابط بین کشورها از جمله دورنمای همکاری های علمی مذاکره خواهد شد.
براساس برنامه اعلام شده از سوی الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه و رییس روسی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور، گزارش سطح کنونی روابط تهران و مسکو، برنامه های تدوین شده برای توسعه و همچنین افق پیش رو قبل از آغاز نشست باکو در اختیار حسن روحانی و ولادیمیر پوتین سران ایران و روسیه قرار خواهد گرفت.
دو کشور مجموعه گسترده ای از طرح ها و توافق های همکاری در عرصه های مختلف از جمله صنعتی، بازرگانی، نفتی و امور زیربنایی مصوب کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی به ارزش 40 میلیار دلار را در حال اجرا یا پیگیری دارند که اجرای بخشی از آن تاکنون سبب شده است ارزش مبادلات بازرگانی دو کشور رشد زیادی را شاهد شود.
از آغاز روی کار آمدن دولت یازدهم، ایران و روسیه با اجرای راهبرد افزایش همکاری های دوجانبه و همگرایی منطقه ای، روابط اقتصادی رو به رکورد خود را نیز تحرک بخشیدند.
پایین ترین سطح روابط تجاری دو کشور سال 1392 با سقوط از چهار میلیارد دلار به کمی بیش از یک میلیارد دلار تجربه شد.
در چارچوب اقدام های دولت یازدهم، سال2014 ارزش اقتصادی روابط دو کشور به حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار رسید، سال 2015 نیز حدود 30 درصد رشد کرد و براساس آمارهای تازه اعلام شده در شش ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال 2015، حدود 69 درصد بیشتر شده است.
همچنین در جریان سفر چهار روزه هیات ایرانی به روسیه که جمعه گذشته پایان یافت، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری ها با نیکلای نیکیفروف وزیر ارتباطات و رسانه های جمعی، دنیس مانتوروف وزیر صنعت و تجارت، الکساندر نوواک وزیر انرژی و الکساندر تکاچیف وزیر کشاورزی روسیه در باره توسعه همکاری های دو کشور مذاکره کرد.
عرصه های فضایی و ماهواره ای، تجارت آزاد، اینترنت و شبکه های مجازی، خودروسازی، تضمین سرمایه گذاری، کشاورزی، صادرات تولیدات غذایی و کشاورزی از ایران، تسهیلات صدور روادید سفر به روسیه برای ایرانیان بویژه بازرگانان، نشست های تجاری و شرکت متقابل در نمایشگاه ها و همایش ها، همکاری های نفتی و گازی، آموزش فضانوردی، نیروگاهی، بانکی و مالی و همچنین دارویی از مهمترین بخش ها و زیر بخش های مورد بررسی در مذاکرات مسکو اعلام شد که در باره شمار زیادی از آنها توافق بدست آمد و برای زمینه های دیگر نیز انجام مذاکرات کارشناسی در دستور کار قرار گرفت.
با توجه به اهمیت مناسبات و توسعه هر چه بیشتر روابط دو جانبه و همگرایی های منطقه ای ایران و روسیه، دیدار پیش روی حسن روحانی و ولادیمیر پوتین با محور مذاکرات راهبردی توسعه فراگیر روابط در پایتخت جمهوری آذربایجان و همچنین نشست سه جانبه با الهام علی اف رییس جمهوری این کشور، زمینه ساز ارتقای جایگاه بین المللی تهران پس از برجام و تحکیم بیشتر پیوندهای دو جانبه و منطقه ای خواهد شد.

۱۳۹۵/۵/۱۳

اخبار مرتبط