به گزارش نما به نقل از ایسنا، کم فروشی از جمله تخلفاتی است که هم در ابعاد صنفی و هم صنعتی، مردم را متوجه خود میکند که البته مسوولان نیز نسبت به این تخلف واکنشهایی نشان میدهند که البته با توجه به وضعیت بازار به نظر میرسد هنوز موفق به حذف کامل این تخلف نشده اند.
یکی از اقلامی که موضوع کم فروشی در آن به چشم مردم می آید، چیپس، پفک و اسنک است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک با اشاره به شایعاتی که درباره آنها وجود دارد، اظهار کرد: در هر صنفی ممکن است متقلب وجود داشته باشد، اما جوی که در خصوص کم فروشی در محصولات چیپس و پفک ایجاد شده است به خاطر شکل ظاهری آنهاست و گاز نیتروژنی که جهت خرد نشدن محتوای آن به بستهها تزریق میشود. به همین دلیل وقتی مردم این فضای خالی را در بستهها مشاهده میکنند تصور کم فروشی در این محصولات برایشان به وجود می آید.
به گفته شریعتی یکی از مشکلات اساسی که در این حوزه وجود دارد این است که در صنایع غذایی قوانین متوازنی میان مجازات و تخلف وجود ندارد و همچنین نسبت نادرستی در برخورد با اصناف و صنعتگران برقرار است؛ به گونهای که شاید تخلفی که یک صنف مرتکب شود - مثلا پیدا شدن یک سوسک در غذای یک رستوران - نهایتا با ۴۰۰ هزار تومان جریمه تمام میشود، اما اگر همین تخلف در یک محصول صنعتی اتفاق بیفتد با تبلیغات سوء علیه آن برند شاید ضرری میلیاردی را متحمل شود.
در همین راستا چندی پیش نیره پیروزبخت -رئیس سازمان ملی استاندارد - درباره تخلف کم فروشی، مسئولیت این تخلف را فقط در مواردی بر عهده سازمان استاندارد دانست که محصولات ارائه شده دارای استاندارد وزنی اجباری باشند؛ به این معنی که مقدار محتوای بسته برای محصول درج شده باشد که این اقلام، مواردی همچون فرآوردهها و محصولات غذایی، لبنی، دستمال کاغذی و نظایر آن را در بر می گیرد.