به گزارش نما - «خبرجنوب» نوشت: حفر و کف شکنی بیش از 9 چاه جدید در حریم درجه یک تخت جمشید درحالی که بحران نشست های زمین های اطراف این مجموعه جهانی هرروز شدیدتر می شود؛ باعث نگرانی دوستداران میراث فرهنگی کشور و تهدیدی برای این اثر جهانی است.
مسعود رضایی منفرد، مدیر مجموعه جهانی تخت جمشید حفر چاه های جدید و کف شکنی برخی از آن ها را تائید و اظهار داشت: کف شکنی و حفر چاه های حریم درجه یک مجموعه جهانی تخت جمشید بدون اخذ استعلام از میراث فرهنگی صورت گرفته است.
وی افزود: بر طبق قانون، حفر چاه های عمیق در حریم درجه یک و دو تخت جمشید باید با رضایت و استعلام از میراث فرهنگی صورت پذیرد اما این رویه رعایت نشده و سازمان آب استان فارس بهنوعی بیتوجه به آسیبهای احتمالی به این مجموعه جهانی است.مدیر مجموعه جهانی تخت جمشید اضافه کرد: نخستین نشانههای شکافهای اطراف تخت جمشید در سالهای 89 در نزدیکی این بنای منحصربهفرد مشاهده و با قراردادی که با بخش زمینشناسی دانشگاه شیراز منعقد شد؛ مطالعات این بحران ملی به این گروه واگذار شد.
وی ادامه داد: نتیجه مطالعات بخش زمینشناسی دانشگاه شیراز اخطار به میراث فرهنگی در مورد پلمب و از رده خارج کردن چاههای اطراف صفه و تخت جمشید بود که سالها تعدادی از این چاهها از رده خارج و پلمب شده است.
رضایی منفرد بیان داشت: پس از گذشت چند سال و پایینتر رفتن سطح آبهای زیرزمینی فرونشستها و شکافها بیشتر نمایان شد و حتی در روستاهای غرب تخت جمشید به برخی منازل مسکونی خسارتهایی وارد کرده است.وی همچنین بیان داشت: بحران فرونشست در تخت جمشید و دشت مرودشت یک بحران ملی است و با توجه به درگیر بودن طرفهای متعدد مانند میراث فرهنگی و کشاورزان بیشمار منطقه لازم است که برای حل آن مسئولان کشوری اقدام کنند.