چرا افراد آرام حین رانندگی خشن می‌شوند؟

محققان معتقدند كه بیشتر مردم با نشستن پشت فرمان به نوعی احساس امنیت می‌كنند و خود را ناشناس می‌پندارند، بنابراین به خود اجازه می‌دهند كه رفتارهای پرخاشگرانه و توهین‌آمیز در رانندگی از خود بروز دهند.

به گزارش نما محققان دانشگاه کویینزلند با بررسی طولانی مدت فاکتورهای موثر در ایجاد خشونت، علت اصلی بروز رفتارهای خشونت‌آمیز توسط افراد آرام و معمولی در رانندگی را کشف کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، دکتر استن استیندل، متخصص روانشناسی اجتماعی از دانشگاه کویینزلند استرالیا با در نظر گرفتن فاکتورهای شخصی مثل سن، جنسیت و روحیات اجتماعی نظریه‌ی جالبی در مورد علت پرخاشگری افراد آرام در پشت فرمان ارائه کرد.

وی با مطالعه گسترده بر روی نقش محیط خودرو در تغییر خلق‌وخوی رانندگان عنوان کرد: عوامل متعددی در تغییر روحیات افراد در حین رانندگی دخیل هستند، اما در این مطالعه مشخص شد که علت اصلی تغییر روحیه و افزایش خشونت افراد آرام و معمولی در رانندگی در واقع همان حس گمنامی و ناشناس ماندن در فضای خودرو است.

محققان معتقدند که بیشتر مردم با نشستن پشت فرمان به نوعی احساس امنیت می‌کنند و خود را ناشناس می‌پندارند، بنابراین به خود اجازه می‌دهند که رفتارهای پرخاشگرانه و توهین‌آمیز در رانندگی از خود بروز دهند.

اگرچه خشونت یک احساس ضروری و در بعضی موارد حیاتی برای هر انسانی است، اما بدترین موقع برای بروز حالت خشونت زمانی است که در حال رانندگی هستیم، چرا که خشونت در رانندگی به واکنش‌های غیرقابل پیش‌بینی، سریع و بسیار خطرناک منتهی می‌شود.

از دیگر فاکتورهای موثر در رانندگی خشونت‌آمیز ناتوانی رانندگان در ایجاد ارتباط با روشهای رایج است. در شرایط رانندگی چون نمی‌توان با سخن‌ گفتن انتقاد خود را از طرز رانندگی خودروی مقابل اعلام کنیم، بنابراین از روش‌های جایگزین مثل بوق ممتد، حرکات مارپیچ و حرکات اعتراض‌آمیز با دست استفاده می‌کنیم که در بعضی از موارد به درگیری لفظی و فیزیکی منتهی می‌شود.

در این مطالعه همچنین مشخص شد افرادی که همیشه خود را از نظر رانندگی بهتر از سایرین می‌دانند در اکثر موارد باعث ایجاد شرایط خطرساز و حتی رفتارهای خشونت‌آمیز می‌شوند.

۱۳۹۵/۵/۱۸

اخبار مرتبط