جمع آوری ۷۰۰ متكدی در تهران

معاون حمایت‌های اجتماعی خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: از نهم تا ۱۹ مرداد ۷۰۰ متكدی جمع آوری و ۳۶۸ نفر آنان به سامانسرای اسلامشهر و لویزان منتقل شدند.

به گزارش نما، محمد باصری افزود: این طرح با همکاری شهرداری، بهزیستی، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و فرمانداری در حال اجراست.


وی گفت: مدیریت شهری در سال های گذشته با احداث دو سامانسرای لویزان و اسلامشهر تلاش کرد تا از تعداد متکدیان در تهران بکاهد اما گستردگی حضور این افراد موجب شد تا امروز سازمان های ذیربط با همکاری بین بخشی به دنبال مقابله با این پدیده باشند.



باصری با اشاره به اینکه پشت پرده تکدی گری واقعیت های تلخ و آزار دهنده ای وجود دارد، افزود: برخی مشاهدات حاکی از این است که گروه های مافیایی تکدی گری با بکارگیری و استثمار کودکان، زنان و مردان نیازمند سعی در درآمدزایی دارند آن طور هم که شنیده شده سرشاخه های تکدی گری ماهیانه بین 3 تا 5 میلیون از این طریق درآمد دارند و روزانه بین 20 تا 30 هزار تومان به افراد تحت نظر خود حقوق تکدی گری پرداخت می کنند.



معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی از شناسایی تعداد زیادی از این سرشاخه ها از سوی مسئولان نیروی انتظامی خبر داد و گفت: قرار است تا با تمامی این متخلفان برخورد قضایی شود و به وضعیت افرادی که تحت نظر آنها فعالیت می کردند در مراجع ذیربط رسیدگی شود.



باصری با اشاره به تعداد متکدیان جمع آوری شده در 10 روز نخست اجرای طرح افزود: از تاریخ 9 تا 19 مرداد ماه 251 واحد گشت شهرداری در خیابان های تهران فعال بوده و با همکاری نیروی انتظامی تاکنون حدود 700 متکدی جمع آوری شده اند این تعداد شامل 323 متکدی مرد حرفه ای و 233 متکدی مرد بی خانمان می شود.



وی گفت: 45 متکدی حرفه ای خانم که بارها سابقه جمع آوری داشته اند و 87 متکدی بی خانمان خانم نیز در میان افراد جمع آوری شده حضور داشتند علاوه بر این حدود 20 متکدی خارجی نیز در این مدت جمع آوری شدند و به وضع آنان رسیدگی شد.



باصری با تاکید بر نحوه ساماندهی افراد جمع آوری شده تصریح کرد: متکدیان حرفه ای به سامانسراهای لویزان و اسلامشهرمنتقل شده اند در خصوص سایرین از آن جا که تاکنون تمامی بار ساماندهی بر دوش شهرداری بوده و سازمان ها موارد مربوط به خود را تحویل نگرفته بودند، ناگزیر شدیم تا متکدیان بی خانمان را پس از احراز هویت به مددسراها معرفی کنیم.



به گفته وی از میان 20 متکدی خارجی 9 نفر به سامانسرای لویزان منتقل شدند و 11 نفر با اخذ تعهد تحویل خانواده شده اند. البته اداره کل اتباع خارجی به تازگی امادگی خود را برای تحویل این قشر از متکدیان و رد مرز آنان اعلام کرده است.



معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی با یادآوری مسئولیت هر یک از سازمان ها در طرح جمع آوری متکدیان گفت: مسئولیت جمع آوری کودکان و ساماندهی معلولان جسمی، ذهنی، سالمندان، خانم های باردار و موارد اعصاب و روان با سازمان بهزیستی است؛ روز چهارشنبه هم دو ماشین ون را برای استقرار مددکاران و رسیدگی به جامعه هدف در اختیار مسئولان مربوطه قرار دادیم.



باصری با بیان اینکه پیش بینی شده از امروز مسئولان هر یک از سازمان ها در مقر مربوط به اجرای طرح مستقر شوند و جامعه هدف مربوط به خود را تحویل بگیرند ، افزود: با اعلام آمادگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قرار است تا کمپی از سوی این سازمان به ما معرفی شود و تمامی متکدیان معتاد برای پشت سر گذاشتن دوره درمان در کمپ ساماندهی شوند؛ مسئولان شورای هماهنگی وعده داده اند تا در هر دوره ظرفیت 100 نفری را برای این قشر از مددجویان در کمپ ها در نظر بگیرند.



وی گفت: ‌با همکاری مسئولان کمیته امداد امام قرار است متکدیانی که حرفه ای محسوب نمی شوند و نیازمند واقعی هستند به این سازمان معرفی شوند و به وضع آنها رسیدگی شود در مورد متکدیان شهرستانی نیز صحبت هایی برای اخذ نیابت قضایی و ارجاع این افراد به شهرهای خود مطرح شده است.



معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی در پاسخ به این سئوال که متکدیان در زمان جمع آوری چه مبلغی با خود همراه داشتند، افزود: متکدیان همواره خود را در خطر برخورد قانونی می بینند به همین دلیل افرادی به عنوان حامی در کنار این افراد هستند که هر 10 دقیقه پول آنها را می گیرند تا در صورت جمع آوری مبلغ چندانی در اختیار آنها نباشد. بر این اساس، معمولا در زمان جمع آوری تنها حدود 20 تا 40 هزار تومان در جیب این افراد است.



باصری گفت: البته سال گذشته در یک مورد در جیب پیرمرد متکدی 100 میلیون برگه سهام بود و در مصاحبه ها اعلام کرد که خانواده او را طرد کرده اند و او نیز روانه خیابان شده است.



وی با اشاره به مهمترین کلونی های متکدیان در تهران تصریح کرد:‌ فعالیت اغلب متکدیانی که در این 10 روز جمع آوری شده اند در خیابان سعادت آباد در منطقه 2، منطقه 1، منطقه 12 و منطقه 19 بوده است . منطقه 3 و 6 نیز در رده های بعدی قرار دارند.



باصری در ادامه با اشاره به اینکه در لوای تکدی گری هرگونه مفسده ای می تواند اتفاق بیفتد، گفت: یک روی سکه تکدی گری حمایت های مردم است؛ در واقع این مردمند که با حمایت و دلسوزی خود به گسترش پدیده تکدی گری دامن می زنند و اجازه سوء استفاده به گروه های مافیایی می دهند.



وی افزود: همین نقش مردم موجب شد تا تصمیم بگیریم با توزیع بروشور ، پخش تیزرهای تلویزیونی و اجرای 500 تئاتر خیابانی در اماکن پرتردد زمینه را برای آشنایی مردم با واقعیت تکدی گری فراهم کنیم.



معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی ضمن ابراز نگرانی نسبت وضعیت کودکان متکدی گفت: برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت این کودکان قرار است تا امکان حضور کودکان را در مراکز پرتو مناطق 3 و 6 در ساعات کاری کودکان فراهم کنیم به این امید که با انجام اقدامات مددکاری کودکان به حضور در این مراکز ترغیب شوند و تحت آموزش قرار بگیرند.

۱۳۹۵/۵/۲۳

اخبار مرتبط