فرانسه در تداوم موضع خصمانهاش در قبال ايران، تهران را به خاطر آن چه دنبال كردن فعاليتهاي هستهيي "حساس" و رفتارهايي "فاقد روحيه همكاري" خواند، سرزنش كرد.
به گزارش ايسنا رومن نادال، سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه روز دوشنبه مدعي شد كه گزارش اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي "بر تداوم فعاليتهاي حساس كه ناقض قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل و آژانس بينالمللي انرژي اتمي است و هيچگونه هدف غيرنظامي قابل قبولي ندارد" تاكيد ميكند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، نادال گفت: ما قويا تداوم اين فعاليتهاي حساس را محكوم ميكنيم و از ايران ميخواهيم بلافاصله با آژانس بينالمللي انرژي اتمي و جامعه بينالمللي همكاري كند.
سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه افزود: ما از رفتار ايران كه فاقد روحيه همكاري است و با مقاصدي كه در نامه مورخ 15 فوريه (از طرف سعيد جليلي، مذاكرهكننده هستهيي ارشد ايران به كاترين اشتون، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا) بيان شده است تضاد دارد، ابراز تاسف ميكنيم.
اشتون، نماينده 5 عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل (آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين و آلمان) به علاوه آلمان كه گروه 1+5 را تشكيل ميدهند، است.
ايران در نامهاش اعلام كرد كه تهران براي از سرگيري مذاكرات با گروه 1+5 در اولين فرصت آماده است، به شرطي كه اين شش قدرت به حق ايران براي دنبال كردن انرژي هستهيي صلحآميز احترام بگذارند.
ديپلماتهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي در وين در حال بررسي اين هستند كه در نشست بعديشان در ماه مارس چه اقدامي را اتخاذ كنند.
در اين ميان كاترين اشتون اعلام كرد كه كشورهاي عضو اين اتحاديه در حال بررسي از سرگيري مذاكرات هستهيي با تهران هستند.
رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا روز دوشنبه پس از ورود به بروكسل به منظور شركت در نشست وزراي خارجه اتحاديه اروپا در جمع خبرنگاران با اشاره به نامه سعيد جليلي گفت: نامه كوتاهي است، اما نامهاي است كه درباره برنامه هستهيي ايران صحبت ميكند و پيشنهاد ميدهد كه ما بازگشت به مذاكرات را در نظر بگيريم.
اشتون افزود كه مديران سياسي دفترش به همراه مديران سياسي كشورهاي عضو گروه 1+5 در تلاشند بررسي كنند و ببينند آيا "اين (نامه) براي آغاز مذاكرات كافي است يا خير و من در اين زمينه به نحو محتاطانهاي خوشبين هستم".
رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا افزود كه با مديران سياسي ديدار ميكند تا نتيجه گفتوگوهايشان را بشنود.
اشتون گفت: اتفاقات بعدي از اينجا دنبال ميشود، اينكه در كجا مذاكره كنيم و مذاكرات درباره چه چيزي باشند و چه كارهايي بايد از نظر فني انجام شود تا وضعيت موجود را درك كنيم، چه كارهايي بايد انجام دهيم و براي جلو رفتن چه گامهايي را بايد برداريم.
ايران و گروه 1+5 دو دور مذاكرات چند جانبه با گروه 1+5 داشتند كه در دسامبر سال 2010 در ژنو و در ژانويه سال 2011 در استانبول، پايتخت تركيه برگزار شد.
در حالي كه تهران اعلام كرده است براي تداوم مذاكرات بر مبناي مواضع مشترك آماده است، تاكيد كرده است كه از هيچ يك از حقوق خود دست برنميدارد.