دستفروشان مترو همچنان بلا تكلیف هستند

7تیر ماه سال 95 بود كه احمدی بافنده مدیرعامل شركت بهره برداری مترو تهران از ثبت نام دستفروشان مترو در راستای ساماندهی آنها خبرداد. حال نزدیك به 2ماه از این وعده محمد احمدی بافنده می‌گذرد و تاكنون هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته است.

به گزارش نما به نقل از برنا، پله های ورودی ایستگاه مترو را پایین می‌روم و پس از خرید بلیط به سمت سکوها رفته و منتظر آمدن قطار می‌شوم. بلندگوی مترو اعلام می‌کند برای حفظ آرامش خود از دستفروشان خرید نکنید.

ناگهان در مترو باز می شود و فروشنده ها همراه مسافرها وارد می شوند و کیسه ها و کیف های بزرگ و کوچکشان را باز می کنند. این آغاز قصه مسافرانی است که هرروز با مترو سطح شهر تهران را طی می‌کنند. سر و صدای بیش از حد، تردد از میان جمعیت در ساعات شلوغی قطار ها تنها بخشی از مشکلاتی است که این قشر برای مسافران ایجاد کرده اند. ظاهرا این شغل کاذب پیر و جوان و زن و مرد هم نمی‌شناسد. از کودک 4 ساله تا پیرمرد 60 ساله در تونل های زیر زمینی مشغول کسب درآمد هستند. قیمت اجناس در واگن های مترو از هزار تومان آغاز و به هفت هزار تومان ختم می‌شود. از اجناسی که در واگن ها به فروش میرسد می‌توان به دمپایی، آدامس، مونوپاد و ... اشاره کرد. اما دستفروشان مترو حالا دیگر جذابیت خود را برای مسافران از دست داده و تبدیل به یک مشکل و معضل شده‌اند. تا همین چند وقت پیش جمعیت زیادی برای خرید به واگن های مترو می‌رفتند و از این وضعیت رضایت داشتند و به این شغل کاذب به عنوان یک جاذبه مترو نگاه می‌کردند اما حالا وضعیت عوض شده است. بسیاری از مردم برای داشتن آرامش روانی بیشتر از سفر با مترو خودداری می‌کنند.

پسر جوانی که یک کوله به پشت خود انداخته و هندزفری در گوش دارد به خبرنگار برنا می‌گوید: من دانشجو هستم و به اجبار و برای فرار از ترافیک شهر با مترو رفت‌و‌آمد می‌کنم. به محض اینکه از او درباره وضعیت دست فروشان میپرسم بلافاصله می‌گوید: وای! اصلا حرفش را هم نزن. اگر مجبور نبودم قطعا به دلیل وجود این فروشندگان هرگز با مترو رفت ‌و‌آمد نمیکردم. او می‌گوید: تصور کنید پس از آنکه 6 تا 7 ساعت سر کلاس استاد در دانشگاه نشسته اید و خسته میخواهید به سمت خانه بروید، باید سر و صدای این فروشندگان را هم تحمل کنید. صدای بلند و حرکت در طول واگن ها توسط این افراد از معضلاتی است که هرچه زودتر مسوولین مترو باید با آن برخورد کنند.

ماموران ایستگاه های مترو هم از برخورد با دستفروشان عاصی شده اند. یکی از مامورین مترو به برنا می‌گوید: زمانی که میخواهیم وسایل آنهارا توقیف و با آنها برخورد کنیم، بلافاصله خودرا میان مردم مخفی کرده و وسایل خود را به مسافران می‌دهند تا جلوی درب ورودی ایستگاه وسایل خود را از آنها تحویل بگیرند.

او افزود: متاسفانه مردم هم با این جماعت همکاری می‌کنند و این کار مارا بسیار سخت می‌کند. ما نمیتوانیم به مسافران بگوییم کیف یا کیسه خودرا باز کنید تا محتویات درون آن‌را ببینیم. مقابله با این آسیب اجتماعی که حالا دیگر خود مسافران را هم کلافه کرده است نیازمند همکاری همه جانبه مردم است.

اعتراض مسافران به این موضوع باعث شد تا مدیر عامل شرکت مترو تهران خبر از ساماندهی دستفروشان مترو دهد.

احمدی بافنده گفت: با توجه به اینکه معضل دست فروشی مشکلاتی را برای مسافران و شرکت مترو ایجاد کرده، اقدامات لازم در این باره انجام شده است.

وی افزود: نام نویسی دستفروشان به زودی در ایستگاه های مترو آغاز می شود و دستفروشان در شب بازارها، روز بازارها و حتی غرفه های ایستگاه های مترو فعالیت خواهند کرد.

مدیرعامل شرکت مترو تهران گفت: قصد داریم در هر ایستگاه دو تا سه غرفه برای بانوان دست فروش اختصاص دهیم و برای آقایان در شب بازارها و روزبازارها کار فراهم کنیم.

احمدی بافنده در خصوص نحوه شناسایی این دستفروشان هم گفته بود: این شناسایی بر پایه خود اظهاری است و فرم هایی که شامل آدرس، مشخصات،حرفه و... است بزودی میان دستفروشان توزیع خواهد شد.

حال نزدیک به 2ماه از این اظهار نظر مدیر عامل مترو تهران می‌گذرد و هیچ اتفاقی در روند ساماندهی دست فروشان مترو نیفتاده است و اگر مسافر مترو تهران باشید مشاهده خواهید کرد که وضعیت دست فروشی در واگن های مترو اگر بدتر نشده باشد، قطعا بهتر هم نشده است و این مهم نیازمند توجه و اقدام عاجل مسوولین ذیربط است.

۱۳۹۵/۵/۳۱

اخبار مرتبط