ناباوری رسانه‌های منطقه از «باور ۳۷۳»

گزارش‌ها و بازنشرهای رسانه‌های منطقه ازخبر رونمایی سامانه دفاع موشكی ایران كه به دست متخصصان و دانشمندان داخلی ساخته شد، به بهت و ناباوری‌ای دلالت دارد كه حامیان این رسانه‌ها را در برگرفته است.

به گزارش نما به نقل از خبرگزاری دانشجو، رونمایی از سامانه دفاع موشکی باور 373 در رسانه های خاورمیانه به ویژه در رسانه های عرب زبان منطقه بازتاب گسترده ای داشت.



شبکه خبری الجزیره این رویداد مهم را پوشش داد و نوشت: ایران برای اولین بار سیستم دفاع موشکی دور برد به نام باور 373 را رونمایی کرد.



این گزارش در بخش هایی به سخنان حسن روحانی رئیس جمهوری و حسین دهقان وزیر دفاع ایران در ارتباط با تمرکز توانمندی های نظامی جمهوری اسلامی در راستای دفاع از ثبات و امنیت منطقه و جلوگیری از تجاوز به تمامیت ارضی ایران اشاره کرد.



الجزیره نیز مانند رسانه های صهیونیست که ازاین دستاورد ایران خرسند نیست، با طرح این ادعا که جمهوری اسلامی درزمان تحریم های بین المللی به تولید و ساخت این سامانه همت گمارد، در حقیقت بی آن که بخواهد، تحریم های بین المللی را به عنوان عاملی مثبت درجهت شکوفایی توانمندی کارشناسان ومتخصصان ایرانی معرفی کرده است.



این پایگاه خبری عرب زبان افزود: طرح ساخت موشک باور 373 زمانی آغاز شد که روسیه تحویل سیستم موشکی اس 300 را در سال 2010 به تعویق انداخت.روسیه وایران درسال 2007 توافقنامه ای به امضا رساندند که بر اساس آن مسکو متعهد شد سیستم دفاع موشکی اس 300 را به ایران تحویل دهد، اما روسیه پس از صدور قطعنامه ای از سوی شورای امنیت، از اجرای این توافقنامه سرباز زد.



هرچند، بعدها ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در آوریل سال 2015 ممنوعیت تحویل موشک های اس 300 به ایران را لغو کرد.



در مراسم روز صنعت دفاعی ایران رئیس جمهوری از نخستین موتور توربو جت ملی هواپیما با نام «اوج» نیز رونمایی کرد.



الجزیره در این خصوص نوشت: صنعت ساخت موتور جت گام جدیدی در صنایع هوایی ایران است و زمینه ساخت نمونه های پیشرفته موتورهای هواپیمایی از نوع توربو فن و توربو شیفت را فراهم می کند.



روزنامه عرب زبان الحیات چاپ لندن نیز درگزارشی با عنوان 'ایران نمونه ای ازموشک های اس 300 را تولید کرد'، با استفاده از عباراتی که رنگ و بوی ناباوری درباره توانمندی های متخصصان ایرانی به خوبی در آن نمایان بود، نوشت: نقش احتمالی روسیه در حمایت از فعالیت صنایع نظامی ایران جای بحث دارد.



الحیات افزود: پس از باز شدن آسمان و زمین ایران به روی موشک ها و بمب های راهبردی روسیه و اظهارات مداوم ایران در باره ائتلاف با مسکو، افق های راهبردی همکاری نظامی با این کشور به روی ایران گشوده شده است و نمونه های جدید فن آوری های نظامی از جمله ساخت موتورهای هواپیما و سامانه موشکی فصل جدیدی از روابط را بین دو کشور ایجاد کرده است.



در ادامه این مقاله که نشانه های بهت و ناباوری صاحبان و حامیان این نشریه عرب زبان رابه خوبی نمایان می کند، آمده است: رونمایی سیستم موشکی باور 373 در صنایع هوایی وابسته به وزارت دفاع ایران وبا حضور رئیس جمهوری ووزیر دفاع سوالاتی را درمیان محافل رسانه ای و پارلمانی در مسکو ایجاد کرده که آیا مجموعه صنعت نظامی روسیه از تلاش های تهران اطلاع داشته است یا خیر.



الحیات درادامه بار دیگر به صراحت بر تردیدهایش درباره تخصص کارشناسان ایرانی تاکید کرد ونوشت: کارشناسان بعید نمی دانند که ایران بر اساس نمونه آموزشی موشک های روسیه موشک جدید را ساخته باشد.



روزنامه فرامنطقه ای الوطن نیز درمطلبی با عنوان 'ایران درحال ساخت سیستم دفاع موشکی است وسعودی ها مشغول تاسیس جمعیت تعدد زوجات' به بازنشر جزئیات مراسم رونمایی از سامانه باور 373 پرداخت.



پایگاه خبری اخبار الساعه نیز درمطلبی که جمهوری اسلامی را با رقیب دیرینه اش یعنی عربستان مقایسه کرد، نوشت: ایران با ساخت سامانه دفاع موشکی بر عربستان پیشی گرفت.



روزنامه السفیر لبنان نیز درصفحه نخست روزدوشنبه خود به خبر رونمایی اولین سامانه موشکی تولید داخل ایران موسوم به باور 373 پرداخت و افزود که این موشک های بومی مشابه موشک های روسی 'اس 300' روسی است که نشان از توان و قدرت نظامی ایران در تولید این نوع موشک ها دارد.



این روزنامه با استناد به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به جزئیات این سامانه موشکی و قدرت آن و سخنان دکتر 'حسن روحانی' رئیس جمهور و 'حسین دهقان' وزیر دفاع ایران در خصوص این موشک و اهداف آینده این پروژه پرداخت.



روزنامه الجمهوریه لبنان نیز با انعکاس این خبر به جزئیات سامانه مذکور پرداخت و نوشت: موشک 7.5 متری که قطر آن 51.9 سانتیمتر است 1800 کیلوگرم جرم داشته و به سرعت 10 برابر سرعت صوت می رسد و اهداف را در ارتفاع های 10 متر تا 27هزار متر مورد هدف قرار می دهد.



روزنامه 'الدیار' لبنان نیز یادآور شد که می توان موشک' باور 373' را سامانه موشکی از نوع اس 300 روسی دانست که ایران در سالهای گذشته پس از تحریم روسیه برای ورود سلاح به این کشور اقدام به تولید آن کرده است.



این روزنامه همچنین اضافه کرد که وزیر دفاع ایران پیشتر از عزم این کشور برای استقلال در تولید سامانه های موشکی و بی نیازی از روسیه خبر داده بود.



در این میان روزنامه های صهیونیستی نیز ازدیگر رسانه های منطقه عقب نماندند. نشریه انگلیسی زبان 'تایمز آو اسرائیل' خبر رونمایی سامانه جدید موشکی ساخت ایران را منتشر کرد ونوشت: یک روز قبل، ایران وعده داده بود که تلاش برای بهبود فناوری موشکی خود را ادامه خواهد داد و دست از حمایت 'جبهه ضد صهیونیسم' و دیگر گروه های مبارز در جنگ های نیابتی ومبارزه با تروریسم در منطقه نخواهد کشید.



تایمز آو اسرائیل افزود: این وعده در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح ایران و به مناسبت روز ملی صنعت دفاعی منتشر شد.



این رسانه صهیونیستی نوشت: حداکثر برد موشک های مذکور 4 هزار کیلومتر است یعنی دو برابر فاصه میان تهران و بیت المقدس.



پایگاه خبری 'جروزالم پست' نیز ضمن انتشار خبر رونمایی سامانه موشکی باور 373 نوشت: توافق ایران با روسیه در زمینه سامانه موشکی اس 300 به دلیل تحریم های بین المللی در سال 2010 متوقف شد و همین امر جمهوری اسلامی را بر آن داشت تا خود یک سامانه دفاع موشکی تولید کند.



این نشریه سپس از نگاه تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به این دستاورد نگریست و افزود: با وجود این سامانه هرگونه تلاش برای بمباران تاسیسات هسته ای ایران دشوارتر از قبل خواهد شد.



پایگاه خبری اسرائیل دیفنس نیز خبر رونمایی از سامانه دفاعی جدید ایران را بازنشر داد.



جروزالم پست به نقل از منابع داخلی گزارش داد که آزمایش سامانه 373 در آگوست 2014 با موفقیت انجام شد و هدف از تولید این سامانه هدف قرار دادن موشک ها در ارتفاع بالا است.



شبکه تلویزیونی 'المیادین' لبنان، شبکه خبری 'المسیره' یمن و پایگاه اماراتی 'ارم نیوز' نیز در گزارش های خود به شباهت توان و کارایی سامانه باور به سامانه موشکی اس 300 روسیه اشاره کردند.



پایگاه خبری 'اهرام' مصر، 'العربیه'، 'آی 24' امارات، و دیگر خروجی های منطقه نیز به بازنشر خبر رسانه های بین المللی درباره رونمایی از این سامانه دفاعی پرداختند.

۱۳۹۵/۶/۱

اخبار مرتبط