جزئیات تازه از پرونده جدید فساد گمركی

مدیركل مركز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرگ ایران درباره پرونده جدید فساد گمركی گفت: اوایل سال ۹۳ گمرك كرمانشاه با كشف جعل اسناد در صادرات الكل علیه این پرونده اعلام جرم كرد، ارزش كل پرونده یك میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود و اكنون ۱۰ نفر نیز بازداشت هستند.

به گزارش نما فریده زبیدی مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک ایران در گفت‌وگو با فارس با اشاره به کشف اخیر در گمرک پرویز خان کرمانشاه اظهار داشت: این کشف مربوط به 15 فقره اظهارنامه صادراتی مربوط به شرکت الکل رازی در گمرک اهواز بوده که باید از گمرک پرویزخان کرمانشاه صادرات می‌شد.

وی ادامه داد: اوایل سال 93 با همکاری مدیرکل و گمرک کرمانشاه این موضوع کشف شد که اصلا الکل‌های اظهار شده برای صادرات به مقصد گمرک پرویزخان نرسیده و چون اعلام وصول در آن زمان دستی بوده است اعلام وصول‌های غیر واقعی انجام شده است.

مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک ایران با بیان اینکه گمرک با دو نفر از همکاران که اعلام وصول صوری انجام داده بودند برخورد کرده و پرونده آنان در هیات تخلفات اداری در حال رسیدگی است،تصریح کرد: اگر محرز شود که جرمی صورت گرفته عدم صلاحیت برای رسیدگی صادر و پرونده به مراجع قضایی ارجاع می‌شود.

زبیدی با اشاره به اینکه اوایل سال 94 با همکاری گمرک کرمانشاه و اهواز پرونده از حیث جعل و پلمب گمرکی و قاچاق به دادستان قصر شیرین کرمانشاه اعلام جرم شد،تاکید کرد: قبل از ورود دستگاه‌های نظارتی گمرک پرویز خان به این پرونده ورود کرده است و در حال حاضر دادستان برای انجام تحقیقات و بررسی بیشتر آن را در اختیار اداره کل اطلاعات کرمانشاه قرار داده تا تحقیقات انجام شود.

وی با بیان اینکه ارزش الکل‌های اتلیت بالغ بر یک میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است گفت: خردادماه سال 94 اعلام جرم توسط گمرک پرویز خان و پس از آن شکایت گمرک از صاحبان کالا انجام شد.

زبیدی با بیان اینکه طبق مقررات 7 تا 10 برابر اصل ارزش کالا می‌توان جریمه صادر کرد یادآور شد: بنابراین بالغ بر 18 میلیارد و 400 میلیون تومان نسبت به اصل ارزش باید اعلام جریمه شود.

به گفته مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک ایران در تاریخ چهارم شهریور سال جاری 10 نفر از همکاران گمرک در این رابطه احضار و بازداشت شدند و قاضی برای هر فرد وثیقه‌ای معادل 20 میلیارد تومان صادر کرده که طبق آیین و دادرسی و کیفری باید وثیقه متناسب با پرونده باشد. در همین راستا در مجموع برای 10 نفر از متخلفان بازداشت شده 200 میلیارد تومان وثیقه صادر شده است. که تناسبی بین صدور وثیقه و جزای نقدی وجود ندارد.

زبیدی به تشریح چگونگی کشف این تخلف پرداخت و عنوان کرد: این تخلف مربوط به سالهای قبل از سال 93 بوده است و پس از آنکه سامانه گمرکی راه‌اندازی شد اعلام وصول کالاها در سامانه به صورت سیستمی متمرکز شد و با کنترل آنها به این کشف رسیدیم. اگر همچنان فرایندها به شکل دستی بود احتمال بروز تخلف و یا کشف نشدن آن وجود داشت.

وی تصریح کرد: الکل‌های اتلیت برای نپرداختن مالیات ارزش افزوده مرتکب تخلف شده و به عنوان کالای صادراتی اظهار شده است. همچنین این نوع الکل قابلیت تبدیل به الکل خوراکی را دارد.

۱۳۹۵/۶/۱۲

اخبار مرتبط